* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lipca 2015, 12:15 

Online: 14d 20h 53m 43s
Oskar ma niższy głos niż gościu z dreamow. Nie porównuj go do niego. Bo on ma inny start dzwieków.

I w ogole jeszcze jedno pytanie. Po co chcemy śpiewać wysoko ? Zadaj sobie to pytanie. PO to by chyba coś pokazać z siebie a nie żeby poprostu zaśpiewać. inaczej byśmy robili to jak w piosence Pana Grechuty.

Jak ma być wyżej to zaraz pierwsze co się kojaży donośniej.
Jak już się gościa z Dreamow czepiasz to posluchaj jak donosnie wysoko śpiewa.

Jak za mało powietrza na wysokich nutach nie wybrzmi głos bo naciąg wymusza wiekszą siłe.
Twoim zadaniem jest znaleźć moment gdzie głos brzmi najlepjej. Za dużo sie zedrzesz za mało nie wybrzmisz.

Temat zamykam
NIe da sie tego wytłumaczyć prościej.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lipca 2015, 12:47 

Online: 116d 14h 40m 34s
GG: 0
Każdy głos ma jakiś swój wachlarz dźwięków i w których będzie najlepiej brzmiał. Ja nikogo się nie czepiam, tylko podalem przykład. Fakt, Oskar ma niższy głos, ale to nie przekreśla, że może śpiewac wysoko, ale trochę energii na to pójdzie. Większości jak posłuchasz wokalistów, którzy śpiewają wysoko to jadą prawie w tej samej parze. Każdy wybiera w jakiej stylistyce chce śpiewac. Jedni wolą śpiewac wysoko, inni nisko.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lipca 2015, 13:14 

Oczywiście że nie przeszkadza. Oskar może spokojnie śpiewać te najwyższe dźwięki.
Dla mnie osobiście najlepjej jest śpiewać do wysokiego C# dalej juz jest strasznie ciężko

Oskar bez problemu to zrobie jak i wiellu inych tutaj ale wymaga to pewnego zrozumienia.
NIe neguje tutaj tego co powiedziałeś.

Tylko tłumacze jak jest. Co trzeba zrobić by to brzmiało otwarcie doniośle i pewnie. To wszystko.

Niższe głosy mogą śpiewać wysokie nuty ale będą one brzmieć ciemniej tak jak np na strunach od gitary
To wszystko.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 5 sierpnia 2015, 01:47 

Online: 10d 2h 28m 14s
No cóż panowie, brak mocy i przychylanie można odrzucić.

http://www80.zippyshare.com/v/rw3NwHv3/file.html

Przechylanie choćby minimalne na "Y" albo "U" dało przezabawny efekt, więc samogłoski samogłoskami, takie muszą tam siedzieć jak były.

Brak mocy... http://www16.zippyshare.com/v/zvpAQeNt/file.html

Raczej bym nie zaśpiewał tego refrenu jakbym nie umiał krzyczeć.

Spina spiną jest i to ona daje wrażenie wycofania, w końcu hold na głosie, ale ni chu chu za mało podparcia.

Co do męczenia się... nie jestem wyznawcą tej metody. Mogę sobie śpiewać oporowy set nawet i 2 godziny a dalej bieganie jest bardziej męczące. https://www.youtube.com/watch?v=ulsPn3KM5As

Męczenie to imo oznaka niepoprawnego używania głosu, natomiast to moja opinia, dowodzić mi się tego nie chce. Ja się tam nie męczę i to mi starczy.

A ze spiną to nie jest taka prosta sprawa. Jak to przeliczyć na proporcje, to Yagiel musi rozjaśnić głos o jakieś 50%, żeby góry weszły. U mnie to 90%. A im bardziej ekstremalne ustawienia tym ciężej się je kontroluje.
Zresztą, żeby nie być gołosłownym.

http://www3.zippyshare.com/v/uNm7RsYc/file.html

Zwrotka jest zaśpiewana normalnie. Dużo nochala, więc nie jest ciemno. Gdzieś tak pośrodku w skali jasności z mojego doświadczenia. A refren. No właśnie, taką mam różnicę do przeskoczenia żeby śpiewać w okolicach Ukeje ten refren.

Dziękować za opinie, nad spinami popracuję, natomiast to kwestia kalibracji, szukać w samogłoskach czy podparciu nie ma sensu.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 5 sierpnia 2015, 16:21 

Wiec tak co do Fuzza to słabo Cie slychać weź zcisz podkładzik. Bo chciałbym to usłyszeć Lepjej. Ostatnia probka "Lepsza niż rewelacyjna" szacun. Co do screamow nie przepadam również. Wole krzyczec naprawde ;)

Co do głownego wątku jest poprawa.

Jeśli o mnie chodzi moim zdaniem Twoj Głos brzmi na źle przygotowany do śpiewania. Spiny i ostrość głosu brzmią tak jak moje kiedy źle się rozgrzeje. Jeszcze troszke Cierpliwości zademonstruje wkrodce o co mi chodzi.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 7 sierpnia 2015, 20:07 

http://www83.zippyshare.com/v/Rnt0BbYa/file.html

Wykład 30 minut
Mniejwiecej jak to dziala wedlug mnie

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 14 sierpnia 2015, 14:46 

Online: 10d 2h 28m 14s
http://www65.zippyshare.com/v/ewBW1WJ6/file.html

Poprawiłem. Niestety rozgrzewka miała mało do tego.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 15 sierpnia 2015, 01:31 

No i o to chodzi.

Rewelacyjna poprawa.
Jest o 80% lepjej bardzo dobrze slysze lepsze skupienie i prace dużą.
Są drobiazgi na ktorych sie rozjechałeś ale nie raża tak bardzo.

Zrezygnowanie z chrypy pokazało własnie w tym gdzie są jeszcze punkty gdzie nie ma swobody
0:13 wypadłeś z modu delikatnie. i tam dalej na frazie "juz wiem że dziś" przez tą pauze miedzy wiem a drugą częscią wypadłeś z modu. Doskonale wyciągnieta fraza przy ZERWANE MASKI ZA POZNO NA ŁZY dzieki temu że na jednym oddechu zachowałeś mod w calej frazie. jest kilka podobnych pierdółek jeszcze.

Najważniejsza rzeczą ktora ja zauważam to jest to że głos jeszcze Tobie się buja.
NIe winika to z braku podparcia czy czegos w tym stylu. Jedni to maja a inni nie.
Moim zdaniem to wynika z zle rozgrzanego głosu.
Postaram Ci sie wyjasnic jeszcze w kolejnej probce. Jak ja sobie staram z tym radzić.
Jednym z tych sposobów jest wzmacnianie FRY VOCAL. na rozgrzewce. Wtedy powinno jeszcze lepjej.

Szacun za poprawke dobra naprawde dobra robota. Niech reszta bierze przykład.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 15 sierpnia 2015, 01:34 

Sorki za brak składu w pisowni. Ale postęp był tak duzy ze ****** mi banie. ;)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj