Cytuj:
jak dla mnie te dwa metaliczne tryby w wykonaniu Nextora obalają zupełnie teorie o 'prawie nie otwieraniu ust' bo to po prostu wychodzi jeden wielki zacisk
Wychodzi zacisk mój drogi, bo jak już mówiłem, od dawna trybów nie wykonywałem i próbowałem złapać ja na jasno z zamkniętymi ustami. I tu masz rację, w takim przypadku wychodzi ścisk.
https://www.dropbox.com/s/i3sh11jbpjoh2 ... r_demo.mp3Tutaj śpiewam z podniesionym podniebieniem i zamkniętymi ustami, aż do g#1. Jak znajdziesz jakieś zaciski to daj znać

Cytuj:
ja to widzę ze swojej strony tak, bo z tego co pamiętam jeszcze niedawno obaj panowie zaliczyli się na forum do tenorów - oczywiście nimi nie są, ale tu już słyszę "bas", "bas-baryton" - nikomu nic nie ujmując dla mnie obaj panowie to barytony na ciemnym ustawieniu i z mocno wystękanymi górami.
Przypominam o twojej próbce, która miała to obalić

Chyba się już jej nie doczekam, bo widzę, że więcej gadasz niż chcesz naprawdę udowodnić.
Cytuj:
Nie słyszałem jednak ani jednego wyższego dźwięku pełnym głosem który byłby luźny - może za dużo panowie ćwiczą siłowo, pielęgnując swoje mięśnie które niestety blokują struny przed swobodnym rozciąganiem się.
Last, akurat jak śpiewam w zespole, to słyszałeś kilka razy, więc nie wiem czemu odnosisz się tylko do trybów zrobionych na odwal, a nie reszty

Aczkolwiek chyba rozumiem, trzeba jakieś argumenty pod swoje pociski znaleźć.
Cytuj:
Mnie tu coś nie gra, trąci mi to dzieciarnią i brakiem jakiejkolwiek pokory, ale każdy swój rozum ma i niech robi to co uważa za słuszne.
Znowu zaczynasz festiwal hejtu i obrzucania gównem? I to w tym samym wątku?
Dobra, żeby nie było, że niekonstruktywnie. Specjalnie dla ciebie przypomnę sobie tryby i zrobię je od nowa. Rozumiem, że jak tym razem nie będziesz mógł się przyczepić, to ładnie przeprosisz? Umowa stoi?