* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 14 lutego 2010, 16:48 

Online: 0s
Nazywam się Ola. Mimo tego, ze mam dopiero 13 lat (rocznikowo) to z muzyką mam wiele przezyc. Od klasy ,,0'' (6lat) chodze do szkoły muzycznej. Moim głownym instrumentem jest fortepian. W szkole od 0 do 3 klasy chodzilam na rytmikę. Od 1 klasy podstawówki az do teraz na kształcenie słuchu. Na ksztełceniu uczymy się rytmu, słuchać odległości (pryma czysta, sekunda mała, sukunda wielka, sekunda zwiększona (duzo by wymieniać)) uczymy się budowy oraz robimy dyktanda melodyczno-rytmiczne itd. Od 4 klasy do teraz ucze się audycji muzycznych. Na tych lekcjach uczymy się nazw włoskich w nutach, wszystkich instrumentów i ich szczegółową budową. Równiez od 4 klasy chodze na chór, ale to nic szczególnego, na tych lekcjach nauczyłam się fajnych ćwiczeniach na tzw. rozgrzewke. Gimnazjum mam w planach zmienić na zwykłe, poniewaz zalezy mi w 100 % na śpiewie ! A w szkole najwazniejszy jest instr. głw. Kiedy skończe tę klase zdobęde podstawowe wyształcenie muzyczne. W gimnajzum zapisze się na lekcje śpiewu. Moim marzeniem jest osiągnąć w zyciu sukces i zrobić wielką kariere. Wiem, ze czeka mnie jeszcze duzo pracy, dlatego załozyłam konto na tym serwerze. Pozdrawiam wszystkich śpiewających oraz dziękuje administratorowi za załozenie takiej świetnej stronki jak i forum. Ćwiczenia które pobrałam, bede wykonywać codziennie.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 16 lutego 2010, 20:47 

Helołł wokalmaniacy!
Błądząc w niezmierzonych otmętach internetu przypadkiem wpadłam na stronkę ,a później już kompletnie nie przypadkowo na forum .
Mam lat ... ekhemmm .... może poprzestanę na tym , że moje struny głosowe są już w pełni rozwinięte ;-) Śpiewam od zawsze . Kiedy byłam brzdącem właziłam na różnorakie podwyższenia (stołki , kamienie, podesty , sceny) i darłam dziób w butelkę od dezodorantu, szczotkę do włosów czy cokolwiek co chociaż trochę przypominałoby mikrofon.... Echhh to były czasy ....
Ale nie o tym chciałam ...
Chciałam od razu w pierwszym powitalnym wpisie podziękować Ci Janku za Twoje ćwiczenia , które sprawiły , że nawet moi kumple z kapeli wytrzeszczyli oczyska ze zdziwienia, bo po dźwiękach z którymi miałam kłopot , dziś najnormalniej w świecie się ślizgam bez zbędnych tarć i załamań.
Dzięki również za wskazówki techniczne , podnoszenie na duchu i pozytywną energię którą wysyłasz dzieciakom (i niedzieciakom) próbującym własnych sił :)
Nnnno .... to by było tyle podziękowań na dzień dzisiejszy .
Zatem witam serdecznie i mam nadzieję że sporo się tu jeszcze nauczę :)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 17 lutego 2010, 10:49 

Hej mam na imie Ewelina lat 22
Coś o sobie hmm..: Jak każdy z was interesuje sie muzyka, i miałam z nia wiele przejśc. Spiewałam w chórach, scholach , domu kultury, zespole rockowym, ale siebie dopiero odnalazłam w spiewie klasycznym i to jest to co chce robić do konca zycia :) Lecz mimo ze spiewam klasyke słucham wiele róznych rodzajów muzyki od Indyjskiej po goth.
Na "Wokalmanie" "wpadłam" przez przypadek i powiem ze jest dobra i zawiera duzo przydatnych informacji.

Życze wszystkim powodzenia w spełnianiu marzeń, i przede wszystkim dużo WYTRWAŁOŚCI ! :)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 18 lutego 2010, 09:59 

hej :) to może ja też się przedstawię...
jestem Gośka, pochodzę z Białej Podlaskiej xD
jak wszyscy tutaj kocham muzykę i uwielbiam śpiewać.

Chciałabym bardzo podziękować Jankowi za Wokalmanię, jego rady, wskazówki i oczywiście za ćwiczenia ;-)

serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 18:02 

Czesc Wokalmaniacy!
Mam na imie Magda (24 l.), spiewam od dziecka a zawodowo zajmuje sie tym od 5 lat. Jestem totalnym samoukiem. Spiewam w 3 zespołach, jeden rockowy, drugi akustycznie, trzeci coverowy. Muzyka wypełnia mi cały mój wolny czas, bardzo dużo jej poświęcam bo uwielbiam to! (jak wszyscy tutaj, podejrzewam)
Staram sie rozwijać, ćwiczyc i doskonalic swój głos.
Pozdrawiam wszystkich gorąco

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 26 lutego 2010, 23:45 

Online: 1h 23m 58s
Witajcie! ;-)
Więc... Mam na imię Kamil mam 15 lat, chodzę do gimnazjum i mieszkam w Bydgoszczy. <lol>
Moją przygodę z muzyką rozpoczął już śp. dziadek[*] ;( , któremu wszystko to zawdzięczam. <sciana>
Już od małego dostawałem od babci i dziadka różne instrumenty. Gdy poszedłem do 1 klasy dziadek nalegał abym został wysłany na lekcje gry na keyboardzie, gdyż sam potrafił coś zagrać, a w młodości uczył się gry na akordeonie. Gdy poszedłem do 4 klasy próbowałem sił w chórze szkolnym. Właśnie w 4 klasie był mój pierwszy publiczny występ. Było niesamowicie! <peace> Była cała szkoła! Chyba wyszło bardzo dobrze gdyż nauczyciele do dzisiaj wspominają ten występ. Od tego momentu stałem się taką ''szkolną gwiazdą''. <jupi>
Zawsze marzyłem aby tańczyć. <tancze> Obok sali gdzie pobierałem lekcje gry na keyboardzie była sala treningowa. Namówiłem mamę aby zapisała mnie na taniec, bo wielkich ''wojnach'' się zgodziła. Pani która uczyła mnie tańca organizowała występ charytatywny dla dzieci, gdzie miał pojawić się zespół Żuki. Tam znowu odkryto mój ''talent''. Niestety okazało się że zespół wybrał zwykły koncert, za który otrzymał pieniądze :x . Nauka piosenek z ich repertuaru zostały wykorzystane, lecz niestety przeze mnie nie do końca, gdyż pani nie miała instrumentalnej wersji jednej piosenki i musiałem ''śpiewać'' z playbacku. <oczy> Później pani od gry na keyboardzie dostrzegła talent wokalny i kazała mi śpiewać w zespole który sama prowadziła. <ok> Niestety w obawie o zniszczenie strun głosowych(wiek dojrzewania) zakończyłem ''karierę'' wokalną i grania na instrumentach. :? Teraz sportowo tańczę Taniec Towarzyski <tuptup> i chcę odnowić ''karierę'' wokalną <uczen> i może zacznę znów grać na jakimś instrumencie 8) . :-D
Jakieś związane z muzyką marzenia są :P ahhh ale pomarzyć można! :|
Za pewne niedługo ukarze się moje nagranie więc zapraszam do oceniania i dania mi wskazówek!!
Do zoba! Buziexy :* <papa>

Ostatnio edytowano czwartek, 3 marca 2011, 09:15 przez Kamil, łącznie edytowano 2 razy

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 16:27 

witam mam na imie Norbert lubie spiewac choc nie umiem:))mam nadzieje ze znajde tu pomocna dłon i kilka cennych rad by to zmienic:)Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow jakze wspaniałego forum:)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 16:31 

Hej mam na imię Kamil mam 16 lat, pochodzę z Częstochowy,
śpiewam bo to kocham,
do wczoraj byłem wokalistą w zespole, dziś poszukuje zespołu i otwieram się na zdobywanie nowych zdolności wokalno-technicznych.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 18:23 

witam :)ja z muzyką akurat mam mało wspolnego ale rowniez lubie sobie pospiewac nigdy tym sie profesjonalnie nie zajmowałem :)rowniez jestem tu po to by nauczyc sie czegos dowiedziec co nie co o moich predyspozycjach wokalnych :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 20:32 

Witam !
Mam na imię Iza, śpiewem interesuję się od bardzo dawna. Mieszkam teraz we Wrocławiu.
Czemu tutaj jestem ..??
hm... samokształcenie z ideologią ze jak człowiek chce to może i nie koniecznie za 50 zł /h , bo niestety jestem tylko biednym studentem więc chce się uczyć za free albo przynajmniej nie za taką kasę...
Staram się być konretna, nie zamierzam nikomu słodzić ani nikogo wciskać w ziemie wiadomo każdy ma coś fajnego i każdy ma coś do poprawy :)))
Ogólnie to nie bać się mnie nie gryzę:)
Jak coś umiem to pomogę i też liczę na pomoc z Waszej strony :)
Pozdrawiam !:)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj