Cytuj:
Ukeje nie ma jakiejś maniery
Chodziło o taki specyficzny sposób jęczenia wynikający chyba ze specyfiki naszego języka. Zresztą co ja będę Orzecha tłumaczył, nigdy do końca nie wiedział o co mu chodziło z moim jęczeniem.
Cytuj:
Ty masz trochę niższy głos, chyba
Musiałem trochę ciąć dołów szczególnie w okolicach podstawy, więc zgadzam się. Na ile, to nie wiem, natomiast Ukeje nie brzmi specjalnie wysoko z tego co zauważyłem.
Cytuj:
Trudno porównywać Twoje nagranie z nagraniami z płyty Ukeje, bo jego są wyczyszczone, a Twoje nie, ale znalazłem coś z koncertu
Hoh, to czuję się w takim razie pochwalony. Ja to śpiewałem na siedząco jeszcze z resztkami morning voice'a a słyszę, że Ukeje to musieli mocno podkręcać w tym studiu, bo na żywo tragos. Traci podparcie nawet na zwrotkach, ten Creaking na początku fraz brzmi mi na mocno wymuszony, a zaciski na refrenie bolą uszy.
Aż dziwne bo w Voice'ie dawał sobie radę całkiem nieźle, a tutaj brzmi jakby mu technika cofnęła się o dobre kilka lat do tyłu.
https://www.youtube.com/watch?v=9cMAG7xwNiYMi na żywo nie zdarza się już tak mocno ssać, tym bardziej, że na nagraniu powyżej nie miałem żadnego odsłuchu. Kurczę, może tessiturę ma złą? Mi się wydaje, że raczej niżej śpiewam własne songi.