* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: poniedziałek, 26 maja 2014, 17:26 

Online: 1d 19h 54m 46s
GG: 0
Czyli u mnie Katowice odpadają :( Szkoda.
Czekam tylko, aż Gdańsk poda dokładne terminy, bo egzaminy są od 23-29 czerwca, chciałabym wiedzieć, kiedy konkretnie, bo może udałoby mi się załapać jeszcze na wstępne do Bydgoszczy.

PostNapisane: poniedziałek, 26 maja 2014, 17:38 

Online: 73d 2h 18m 50s
Szkoda, że uczelnie się nie dogadują między sobą, bo wychodzi na to, że egzaminy są w tym samym czasie w Katowicach, Wrocławiu i Bydgoszczy i być może też w Gdańsku i Łodzi.

EDIT:
Mam może trochę głupie pytanie. :D Czy do życiorysu wpisać, jakim jestem głosem? Czy to nie ma sensu, bo i tak przecież będę śpiewać? xD

Sowa Opery

PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 11:34 

Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia, co w ogóle trzeba wpisać do życiorysu.
Skończone szkoły, edukację muzyczną?

Ale ja bym chyba wpisała, jakim jestem głosem, tak myślę.

PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 19:56 

To na inne uczelnie nie trzeba pisać życiorysu?

Papiery wysłane, teraz tylko czekać na dokładny termin. :D

Sowa Opery

PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 18:25 

Do Poznania nie trzeba, ale żądają masy innych dokumentów :D Szczerze? Nie wiem, czy wyrobię się w terminie :/

PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 19:01 

Wyrobisz się, do 3 czerwca (bo taki jest termin w Poznaniu, nie?) jeszcze sporo czasu. :D Ja wszystko załatwiałam na ostatnią chwilę (dzisiaj w Katowicach mija termin) i większość osób chyba też, bo od wczoraj jest problem z zalogowaniem się na internetowej rejestracji, bo jest serwer przeciążony. xD

Sowa Opery

PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 19:11 

Tak, do trzeciego, ale najgorsze, że okazało się, że nie mam świadectwa ukończenia szkoły O.o Mam nadzieję, że duplikaty wystawiają od ręki i w szkole, że nie trzeba czekać tygodniami i pisać podań do OKE czy CKE (chociaż skoro szkoła wystawiła oryginał, powinna wystawić i duplikat).
Najlepsze, że byłam pewna, że świadectwo jest na moim poprzednim wydziale, musiałam zebrać kilka podpisów na obiegówce, żeby w ogóle otworzyli moją teczkę, a tam tylko świadectwo maturalne. Gdyby od razu mnie poinformowali, dawno bym załatwiła duplikat. No ale trudno, przynajmniej mam teraz dwa oryginały maturalnego xD

Pisałam jeszcze maila do Gdańska, nie wiem, czemu ubzdurało mi się, że egzaminy na śpiew są 23-25 czerwca, kiedy w informatorze wyraźnie jest napisane, że WSZYSTKIE są 23-29 ;) Zobaczymy, jeśli nie będą się pokrywać z Bydgoszczą, to zdaję jeszcze tam^^

EDIT:
W ogóle wywiesili plan egzaminów w Pozku. Na pierwszy etap trzeba zgłosić się o... 8 :D Na szczęście same egzaminy zaczynają się o 9.30, ale to i tak straszliwie wcześnie. Mam nadzieję, że będzie można wypożyczyć salę i się rozśpiewać (albo zrobić to w ramach próby z pianistą), bo na pierwszym etapie chcę śpiewać utwór dość wysoki, jak na mój głos :P

PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 19:29 

Jyyli napisał(a):
Tak, do trzeciego, ale najgorsze, że okazało się, że nie mam świadectwa ukończenia szkoły O.o Mam nadzieję, że duplikaty wystawiają od ręki i w szkole, że nie trzeba czekać tygodniami i pisać podań do OKE czy CKE (chociaż skoro szkoła wystawiła oryginał, powinna wystawić i duplikat).
Najlepsze, że byłam pewna, że świadectwo jest na moim poprzednim wydziale, musiałam zebrać kilka podpisów na obiegówce, żeby w ogóle otworzyli moją teczkę, a tam tylko świadectwo maturalne. Gdyby od razu mnie poinformowali, dawno bym załatwiła duplikat. No ale trudno, przynajmniej mam teraz dwa oryginały maturalnego xD

Gdybyś nie zdążyła ze świadectwem, to ja bym na Twoim miejscu dołączyła jakieś oświadczenie czy coś w ten deseń, że z przyczyn od Ciebie niezależnych dowieziesz je w dniu egzaminu albo doślesz wcześniej. Nie wierzę, żeby przez taki brak w dokumentacji Cię nie dopuścili do egzaminu, tym bardziej, że masz maturę, więc szkołę średnią musiałaś skończyć. <lol2>

Cytuj:
EDIT:
W ogóle wywiesili plan egzaminów w Pozku. Na pierwszy etap trzeba zgłosić się o... 8 :D Na szczęście same egzaminy zaczynają się o 9.30, ale to i tak straszliwie wcześnie.

W Katowicach zaczynają się o 9 rano. Nie wiem, jak w Poznaniu, ale w Katowicach tylko kilka osób musi przyjść tak wcześnie (a w zasadzie to nawet na 8, bo trzeba być godzinę przed czasem). Jak już dostaną Twoje papiery, to dostaniesz dokładną godzinę egzaminu. Fakt, może to być 9 rano, ale może też być np. 17. A jeśli faktycznie w Poznaniu musicie się zgłosić o 8, że jesteście, to jest to nieco bez sensu. Szczególnie, jak ktoś ma egzamin po południu. Zamiast się porządnie wyspać, musi lecieć rano na uczelnie.

Cytuj:
Mam nadzieję, że będzie można wypożyczyć salę i się rozśpiewać (albo zrobić to w ramach próby z pianistą)

Wypożyczyć salę może być ciężko, ale na próbie na pewno powinna być taka możliwość.

Cytuj:
bo na pierwszym etapie chcę śpiewać utwór dość wysoki, jak na mój głos :P

Jaki to utwór? :)

Sowa Opery

PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 20:07 

Cytuj:
Gdybyś nie zdążyła ze świadectwem, to ja bym na Twoim miejscu dołączyła jakieś oświadczenie czy coś w ten deseń, że z przyczyn od Ciebie niezależnych dowieziesz je w dniu egzaminu albo doślesz wcześniej. Nie wierzę, żeby przez taki brak w dokumentacji Cię nie dopuścili do egzaminu, tym bardziej, że masz maturę, więc szkołę średnią musiałaś skończyć. <lol2>

Brak świadectwa ukończenia szkoły jako powód do niedopuszczenia do egzaminu mnie też wydaje się śmieszny :D
Zobaczymy jutro, w razie czego szybko dzwonię do dziekanatu - pracuje tam tak miła pani, że aż trudno uwierzyć, że to może być dziekanat :D Myślę, że na pewno coś poradzi :)

Cytuj:
W Katowicach zaczynają się o 9 rano. Nie wiem, jak w Poznaniu, ale w Katowicach tylko kilka osób musi przyjść tak wcześnie (a w zasadzie to nawet na 8, bo trzeba być godzinę przed czasem). Jak już dostaną Twoje papiery, to dostaniesz dokładną godzinę egzaminu. Fakt, może to być 9 rano, ale może też być np. 17. A jeśli faktycznie w Poznaniu musicie się zgłosić o 8, że jesteście, to jest to nieco bez sensu. Szczególnie, jak ktoś ma egzamin po południu. Zamiast się porządnie wyspać, musi lecieć rano na uczelnie.

Masz rację, to jest zupełnie bez sensu. Chociaż niby spotkanie z władzami uczelni wydaje się być niezłym pomysłem, no ale błagam, nie o takiej porze :D Mam nadzieję, że lista będzie inna, niż alfabetyczna, bo w takim wypadku będę pewnie o jakiejś dzikiej godzinie :D

Cytuj:
Jaki to utwór? :)

"Marzenia dziewczyny" Żeleńskiego. Niby jest tam tylko g dwukreślne, ale ja jestem raczej niskim głosem (tak mi się teraz wydaje, bo w zasadzie to nie wiem xD ). No ale utwór jest dobrze napisany, tyle, że muszę się przed nim porządnie rozgrzać, bo inaczej nie brzmię :D

PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 20:32 

Jyyli napisał(a):
Masz rację, to jest zupełnie bez sensu. Chociaż niby spotkanie z władzami uczelni wydaje się być niezłym pomysłem, no ale błagam, nie o takiej porze :D Mam nadzieję, że lista będzie inna, niż alfabetyczna, bo w takim wypadku będę pewnie o jakiejś dzikiej godzinie :D

W Katowicach trzy lata temu była kolejność kompletnie pomieszana, nie mam pojęcia jakim kryterium się kierowali. :D
Zerknęłam z ciekawości na stronę AM w Poznaniu i zauważyłam, że egzaminy są zamknięte. Trochę szkoda, bo nie można posłuchać innych kandydatów.

Cytuj:
"Marzenia dziewczyny" Żeleńskiego. Niby jest tam tylko g dwukreślne, ale ja jestem raczej niskim głosem (tak mi się teraz wydaje, bo w zasadzie to nie wiem xD ). No ale utwór jest dobrze napisany, tyle, że muszę się przed nim porządnie rozgrzać, bo inaczej nie brzmię :D

Rozumiem doskonale. Ja mam jeden utwór okropnie wysoki i po prostu nie jestem w stanie go zaśpiewać dobrze bez porządnej rozśpiewki. Mam więc ogromną nadzieję, że będę mieć egzamin o jakiejś ludzkiej porze, czyli tak po 14, bo wtedy będę mogła jeszcze podejść do mojej nauczycielki, żeby się rozśpiewać. Niby zawsze jest jeszcze próba z akompaniatorem, ale nie jestem do końca pewna, czy tam jest jeszcze czas na rozśpiewkę jakąkolwiek, a wolę nie ryzykować.

Sowa Opery

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj