* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 28 sierpnia 2010, 21:08 

Online: 0s
Patryk, 18. ;) Mieszkam w Kujawsko-Pomorskiem, w jego stolicy. Od zawsze lubiłem sobie podśpiewywać, a zawsze ogranicza się chyba do przedszkola. Zaś w podstawówce zauważyłem, że mam lepszy słuch niż większość chłopaków w klasie i lepiej od nich śpiewam. :P Dziewczyny chciały, żebym śpiewał razem z nimi, bo mi to wychodziło. Kiedy już nie miałem śpiewu w szkole. Śpiewałem sobie trochę w domu. Ale wydaje mi się, że to mi nie pomogło jeśli chodzi o teraźniejsze umiejętności wokalne. Wręcz przeciwnie. Kiedy przyszła mutacja przestałem śpiewać i znienawidziłem swój dziwny głos. Wróciłem do tego po liceum, przez przypadek. Po prostu znów doświadczyłem tego uczucia. Kiedy śpiewałem. A jakiś rok czy dwa temu zacząłem interesować się techniką. Znalazłem przez przypadek stronę Wokalmanii. I od tej pory jest mi strasznie trudno funkcjonować kiedy NIE śpiewam, a jeszcze trudniej kiedy nie widzę postępów :(

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 6 września 2010, 21:19 

A więc jestem Julka :) . Jakoś zawsze lubiłam śpiewać i nawet mi to wychodziło kiedyś...tak mi się zdaje przynajmniej...ale poszłam do szkoły muzycznej jak miałam 12 lat. I to chyba powinno mi w sumie pomóc prawda ;-)? ...ale zaczęłam grać na saksofonie i po prostu to stało się ważniejsze. Jako takie pojęcie o muzyce mam,i chyba słuch też,ale chcę po prostu lepiej śpiewać. Może jak się odważe to dodam jakieś nagranie.;)..ale właśnie mam problem z tym że się bardzo wstydzę.Jak gram na koncertach mam tylko małą treme,bo powinna być jakaś ale czuję się swobodnie. Chodzi mi o takie śpiewanie jak jestem w muzycznej na zajęciach kształcenia słuchu np....po prostu mój głos staję się dużo cichszy i taki niepewny. . Zobaczymy mozę się podszkolę tu trochę;P.

No to do "usłyszenia" wszystkim :)

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 7 września 2010, 13:54 

Hej :)

Mam na imię Asia i lubię śpiewać pogrywając sobie na akustyku. trafiłam na stronę przypadkiem. Ku zdziwieniu można z niej wiele mądrych informacji odczytać :) Marzenia? Hah.. Trochę się teraz uśmiałam, no ale powiem, <hahaha> Śpiewanie w zespole Rockowym z zabarwieniem bluesowym .. Hmm.. Jak to zawsze mówiłam :

" Wszystko zaczyna się od marzeń... " :)

Pozdrawiam :)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 9 września 2010, 20:15 

Witam. Z muzyką mam do czynienia chyba od zawsze, ale niestety to nie ja śpiewam czy gram, ale prawie wszyscy z mojego najbliższego otoczenia . Wiedzę mam tylko teoretyczną i ponoć słuch absolutny ;-) pora więc coś z tym zrobić. Nareszcie mam trochę czasu dla siebie, więc ćwiczę śpiew.Cieszę się, że trafiłam na tą stronę . Dorota.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 10 września 2010, 16:44 

Online: 1h 18m 22s
Witam,
mam na imię Ala, mam 26 lat i mieszkam w Lublinie. Jak większość z was śpiewem interesuję się odkąd nauczyłam się mówić ;) Niestety rodzice wyznaczyli mi inną drogę kariery, czego bardzo żałuję. Pomimo niefortunnego zrządzenia losu, który uniemożliwił mi karierę wybitnej piosenkarki ;p postanowiłam pielęgnować tą przepiękną pasję i dziś śpiewam kiedy tylko mogę ;) Muszę przyznać, że jestem całkowitą amatorką w śpiewie i porady, które znajduję na wokalmanii.pl bardzo mi się przydają, tym bardziej, że moimi idolkami w śpiewie są gwiazdy światowej sławy: Tarja Turunen, Simone Simmonis, Sharon den Adel, etc., z którymi (wiadomo) nie mogę się równać ;) ale jako to się mówi "śpiewać każdy może..." ;p

Pozdrawiam serdecznie pasjonatów pięknych głosów :)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 13 września 2010, 22:16 

Witam nazywam się Mariusz mam 19 lat
pochodzę z Tomaszowa Mazowieckiego (woj łódzkie)
spiewaniem juz zacząłem się interesować od szkoly podstawowej.Jeździłem na rózne konkursy wokalne
mialem glos bardzo czysty,ciezko mi sie przyznac do tego ale spiewalem jak panienka, doslownieludzie nie wiedzieli na apelach czy to spiewa dziewczynka czy chlopak.Ale po mutacji wszystko się zmieniło
skala siadla już nie moge wyciagnąć tak jak kiedyś, ale w sumie to dobrze bo takim piskliwym glosem jak facet spiewa to też nie dobrze ;) a moja skala to maksymalnie 2 ;p mam nadzieje ze jeszcze ją poszerze
noi emisje musze napewno pocwiczyć ;).To tyle powiem jeszcze od siebie że chcialbym spiewac zawodowo i grac na gitarce oczywiscie to jest moje marzenie stac sie slawnym muzykiem rockowym ;)
a i jeszcze jedno,niedawno zacząłem chodzić na lekcje wokalu 2 razy w tyg tylko 20 zł na miesiąc więc to nie dużo.Jak ktoś ma okazje chodzic na lekcje to naprawde polecam,daje to b dużo ale wymaga ciężkiej pracy w domu oczywiscie bo te 2 h tygodniowo to stanowczo za malo.Lekcje na easyvoice i wokal mani bardzo się przydają,ja osobiscie nie cwiczylem ale zamierzam się za to zabrac jak najszybciej ;)

Pozdrawiam noi zachęcam do spiewania ;)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 15 września 2010, 16:35 

Online: 1d 7m 47s
Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Mam na imię Kasia, mieszkam w województwie Lubelskim oraz jestem studentką ( już) 3- go roku żurnalistyki :) Swoją przygodę wokalną rozpoczęłam w szkole podstawowej w szkolnym zespole ,,Malinki" :D I tak już zostało :) Jestem totalna amatorką, nauka vokalu jest mi totalnie obca, do wszystkiego dochodziłam sama. Wiem, że ma wiele braków, ale liczę na Waszą pomoc :)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 17 września 2010, 09:36 

Online: 6h 40m 31s
GG: 0
Magda, 19 lat, absolwentka I st. szkoły muzycznej (klasa fortepianu), w gimnazjum śpiewałam w chórze i... niestety od tego czasu nie robiłam praktycznie nic poza śpiewaniem tylko dla siebie (a najlepiej w domu, głównie pod nieobecność domowników ;-) ) Chciałabym to zmienić.

Jednak głos mam przeciętny, a najgorsze jest to, że wydaje mi się (wydawało), że lepiej śpiewam niż w rzeczywistości (o czym przekonałam się słuchając swoich nagrań...). Ale owszem, przekonałam się, że ciężką wytrwałą pracą można dojść tam gdzie się chce, a przynajmniej zbliżyć się do swojego celu, więc może i tym razem tak będzie.

Damy radę !!

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 października 2010, 15:44 

Witam :)
Nazywam się Daria, mam 17 lat.
I jak większość z was lubię śpiewać, nie trenuje jakoś tak specjalnie ale chciałabym po prostu umieć to robić w miarę dobrze. Miałam się uczyć grać na gitarze akustycznej... ale to nie dla mnie :P
Interesuje mnie muzyka, rock/metal . To by było na tyle hehe :)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 października 2010, 17:24 

Cześć, mam na imię Piotrek.
Mieszkam w Niekłaniu blisko Kielc, mam 17 lat.
Śpiewem interesuje od około 2 lat, ale dopiero teraz zacząłem szukać jakiś ćwiczeń by doskonalić swój głos i nie straszyć nim domowników... lubię muzyke POP i generalnie taką typu z High School Musical.
Po za śpiewaniem interesuje się sportem.
Liczę na waszą pomoc bym mógł się doskonalić.
Pozdrawiam

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj