* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Autor Wiadomość

Tytuł: Poprawna syrena
PostNapisane: czwartek, 8 sierpnia 2013, 19:02 

Online: 5h 56m 45s
GG: 0
Chciałbym umieć zrobić poprawną syrenę, coś w tym stylu: http://w793.wrzuta.pl/audio/arTBTL4HDO8/syrena_srena
Wiem, że ją tutaj źle robię, dlatego proszę o napisanie, co muszę się poprawić. ;) [Micro z kamerki, więc sory za jakość :// ]

PostNapisane: piątek, 9 sierpnia 2013, 13:18 

Online: 30d 22h 47m 17s
wiesz co zadziwiająco dobrze to zrobiłes szczerze mowiac ;p

syrena to jest gliss czyli wjazd po dzwiękach , nie wiem czy wiesz jak wygląda slide na kontrabasie albo skrzypcach bo tam nie ma progów - jedziesz od jakiegos dzwieku PŁYNNIE do jakiegoś, a na poczatku tej syreny jedziesz a - a -a -a i dopiero zmieniasz na faktyczne glissando , ale technicznie to jest całkiem spoko.

nie wiem jak ty sie z tym czujesz fizycznie jak to robisz - czy cie to duzo kosztuje czy nie - bo ogolem to nie powinno jakos zbyt wiele - mozesz sobie popróbować dojechać do najwyzszego dzwieku i zostac na nim chwile. pamietaj ze musisz to robić spokojnie, jak sie napniesz na to to nic z tego nie wyjdzie - ale moze nie potrzebnie o tym przypominam bo masz bardzo fajne przejscie w rejestr glowowy i nie brzmi jakoś silowo. czujesz takie lekkie wibracje w ciele od emitowania dzwieków ?

PostNapisane: piątek, 9 sierpnia 2013, 21:49 

Online: 5h 56m 45s
Wiesz, ja to zrobiłem na czuja hehe. Nie zawsze wychodzi, a nie wychodzi szczególnie wtedy, gdy gdzieś tam w podświadomości jest swego rodzaju strach przed napięciem czy tego typu duperelami... No czuję lekkie, lekkie wibracje ale są :D

PostNapisane: sobota, 10 sierpnia 2013, 02:23 

Online: 30d 22h 47m 17s
no to nie ma być mocne - nie są to wibracje jakbyś sie trzymał wirującej pralki :p mają być lekkie ale przyjemne i wyczuwalne.

co do reszty - tak niestety jesteśmy zbudowani - boimy sie bardzo, bardzo wielu rzeczy a na wiekszość reagujemy agresją żeby sie ukryć.

nauka spiewu to w bardzo duzym stopniu ogarnięcie sie psychiczne i zbudowanie sobie silnej osobowosci - nie mowie tu oczywiscie o jakiejś osobowosci w grupie - tylko o mocnym charakterze, o tym, że nie bedziesz sie niczego bać jak bedziesz stawac przed mikrofonem a co za tym idzie nie bedziesz sie spinać - bo to wszystko niszczy niestety.

jest to trudne, ale do zrobienia. jak bedziesz miec jakieś konkretniejsze problemy techniczne (czy psychiczne, haha) to wal smiało. postaram sie pomóc.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj