* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 marca 2013, 09:47 

Online: 4d 20h 37m 3s
GG: 0
Witam!

Chciałbym prosić o ocenę kawałka pod kontem wokalu oczywiście. Pozdrawiam!

http://www.youtube.com/watch?v=PB1nCXS8njg

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 marca 2013, 11:03 

Online: 30d 22h 47m 17s
łooooooo :D ale ekstra

kolejny amator slajda :) ale to jest ekstra ; )

co do wokalu - w porównaniu z dege wypadasz mało autentycznie, on ma brode, zachrypniety głos - ty jestes mlody i spiewasz o tym ze jestes za stary zeby młodo umrzeć - to sie troszke gryzie, ale ogólnie bardzo fajnie, na lajcie, bez fajerwerków ktorych nikomu nie potrzeba juz i tyle ! :)

co chcesz wiedziec jeszcze ? masz jakis problem ktory nie wiesz jak rozwiązac ?

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 marca 2013, 12:25 

Dzięki!

Właśnie słucham Twoim nagrań w podobnym klimacie też fajne! Slajd odkryłem nie dawno ale spodobał mi się bardzo.

Chodzi o to że próbuję teraz śpiewać dużo niższe piosenki. Niestety po 5 miesiącach regularnych lekcji wokalu skala nie ruszyła się ani trochę. Inne aspekty oczywiście się poprawiły natomiast wysokich dźwięków nie śpiewam wcale. Więc stwierdziłem, że z życiem nie ma się co szarpać i daruje sobie wszelkie górki. Próbowałem na różne sposoby ale widocznie to jakieś ograniczenia fizyczne. Dlatego chciałem sprawdzić się w takim repertuarze z niskim wokalem.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 21 marca 2013, 20:34 

Online: 30d 22h 47m 17s
hmm, za bardzo ruszasz buzią wg mnie, słuchałem innego twojego nagrania (lights) i tam brzmisz lepiej, jest to bardziej spiewne. tu troche trzymasz ten glos.

czasem masz podjazdy krtanią zeby 'zdobyc' dzwiek -tego sie nie robi, glissy owszem, swietna sprawa, ale to troche inaczej sie robi.

przesluchaj sie pare razy i sam stwierdz bledy , dobrze ci idzie, skoro sie bawisz od niedawna to jeszcze sie nauczysz jak to pocisniesz. sam dopiero cwicze wiec to jest dopiero początek bo sie przerzuciłem z hard rocka i chce spiewac zupełnie inaczej teraz, wiec na razie te nagrania takie zupełnie nieustabilizowane, barwa głosu tez, ale spoko, cwicze duzo, ty tez cwicz !

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 21 marca 2013, 23:01 

Online: 1d 20h 2m 6s
Z tych utworów które wrzucałeś do odsłuchania na forum tutaj według mnie wypadasz zdecydowanie najlepiej. Służy Ci ta zmiana tonacji, masz rację, że nie ma się co spinać, choć ćwiczyć warto bo może jednak kiedyś się nauczysz. Na gitarce super wymiatasz, nad głosem też całkiem nieźle panujesz. Tym razem właściwie nie mam do czego się przyczepić.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 22 marca 2013, 19:33 

Miło, że się podoba, Dzięki!

Ćwiczę ale zero efektów. Próbowałem znaleźć head voice, sporo śpiewałem falsetem ćwiczyłem podparcie itp. ale nic z tego niestety nie wyszło :) W pewnym momencie pojawia się zacisk który jest nie do zniwelowania i głos zupełnie nie brzmi. Dlatego od niedawna wziąłem się za zupełnie inny repertuar. Wiele kapel przez to nie godzi się na współprace. Jest to spore ograniczenie ale chyba trzeba się z tym pogodzić. Teraz myślę nad coverami Depeche Mode np. tam jest niski wokal.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 22 marca 2013, 22:31 

Online: 1d 20h 2m 6s
Heh, jak dla mnie Gahan śpiewa dosyć wysoko (takie "Free love" na przykład). Ja na pewno miałbym problemy.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 23 marca 2013, 15:26 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
Chyba więcej niż 30 minut. :P Przynajmniej mi to zajmuje więcej czasu. Może po prostu jestem słaby. :D

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 23 marca 2013, 16:32 

Free love jeszcze jest w zasięgu na szczęście :) Większość ich piosenek śpiewam bez problemu z wysokimi dźwiękami. Racja z pisaniem własnych piosenek, chociaż to na pewno trudniejsze. No ale w końcu będę musiał spróbować może coś z tego wyjdzie :)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj