* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Tytuł: Bluesik
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 12 marca 2013, 12:58 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
Siemano.

Zastanawiam sie i zastanawiam i stwierdzam , co mi tam, pokaże Wam co ostatnio sobie rozkminiam. Jestem ciekawy opinii głównie na temat tego czy piosenki jako calość sie podobają, bo nie pokazuje wokalnie nie wiadomo czego. Zresztą, piszcie co chcecie.

Teraz przyszedł czas że rozkminiam granie na gitarze a wokal poszedł troche w odstawke - zawsze jak grałem i spiewałem to skupialem sie na spiewie a gitara grała same akordy jak na ognisku, wzialem sie za siebie powoli no i jestem ciekaw.

Nagrywałem wszystko w kuchni (wiadomo ze w kuchni najlepsza akustyka, chyba ze jest flizowany spory kibel ;d), na raz, taki totalny spontan. Jest troche błędów czego jestem swiadomy - caly czas pracuje nad tymi piosenkami, nie wiem co dodac, wyrzucić, zmienic wiec moze Wy coś też podpowiecie.

http://lastchild.wrzuta.pl/audio/7jOGBQ ... ie_klimaty
http://lastchild.wrzuta.pl/audio/4NVXix ... ie_klimaty
http://lastchild.wrzuta.pl/audio/1rdk9Y ... e_juz_spac

Tytuł: Re: Bluesik
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 13 marca 2013, 23:20 

Online: 97d 5h 35m 27s
Wszystko przesłuchałam, ale musze przesłuchac jeszcze raz i napewno skomentuje. W piątek.
Wstępnie moge powiedzieć ze jest ok ale wiadomo ze jeszcze do dopracowania.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 13 marca 2013, 23:35 

Online: 17d 17h 3m 12s
Hej.

Najbardziej podoba mi się styl, melodia i spowolniony klimat w 'ciężkich klimatach'. Bardzo odprężający temat, aż chce się bujać. Chciałbym tak grać. Mógłbym wtedy usiąść sobie na jakimś polnym kamieniu (z łychą) i odpłynąć tak grając
; ) W moim odczuciu 'ciężkie klimaty' biją na głowę 'lekkie klimaty' (jako całość). Odnośnie trzeciego numeru pisałem Ci już kiedyś na priv. Mega tekst dla mnie. Ogólnie mniej chrypy Ci w chodzi w tych kawałkach, w porównaniu do kawałków, które słyszałem wcześniej.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 15 marca 2013, 00:10 

Online: 1d 20h 2m 6s
Wcześniej miałem okazję usłyszeć tylko małą próbkę Twoich możliwości. Cieszę się, że teraz mogę usłyszeć więcej bo to co tworzysz robi wielkie wrażenie. Jesteś spójny w tym co robisz. Wokal, gra na gitarze, pomysł na muzykę i teksty - to wszystko bardzo dobrze pasuje do siebie. Sam gatunek jest niszowy, ja osobiście nie mam o bluesie wielkiego pojęcia, więc fajnie że proponujesz coś innego niż większość wykonawców. Chętnie się wybiorę kiedyś na Twój koncert :). Nie podpowiem niestety co zmienić bo jak dla mnie wszystko jest okej. Wokal masz naprawdę bardzo dobry, podziwiam. No i pracuj dalej, chcę kiedyś usłyszeć więcej.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 15 marca 2013, 18:01 

Online: 14h 33m 24s
last_child , ale czadzik sadzisz na gitarce, a śpiewasz na prawdę nieźle, tylko u mnie coś słabo słychać, mi się podoba, fajny klimat ^^

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 marca 2013, 18:48 

Last, ja Ci ogromnie kibicuje... Ja pierdziele jestes mega zdolny facet. Swietnie ze tworzysz swoje kawalki. Widac ze muzyka to Twoje powołanie. Po wielkoroc bo te kawałki mimo że może nie mega dopracowane mają naprawde coś w sobie. I jesli chodzi o mnie sluchalam je z przyjemnoscia. Są prawdziwe i ciekawe. Tak ze szacun serio.
Na gitarze sie nie znam wiec nie komentuje. Jesli chodzi o wokal czegos jeszcze tu brak. Aleeee jest bardzo fajnie.
Moja sugestia (jesli chcesz przyjmij jesli nie chcesz olej) zadaj sobie pytanie zarowno przy tworzeniu kawałka jak i przede wszystkim przy spiewaniu czy na ile utozsamiasz sie z przekazaem, na ile on jest prawdziwy, na ile szczery (licze ze zrozumiesz moj tok myslenia, bo zapewne niektorych to co napisalam zakłoje w oczy). Bo mi brakuje w Twoim glosie takiej pewnosci ze Ty naprawde chcesz szczerze przekazac to o czym spiewasz. Brakuje mi tu prawdy. (prosze o nieukamieniowanie mnie).
Wiele rzeczy jest tu naprawde fajnych. Kompozycje są bardzo ok. Melodia jest fajna, niczego jej nie brakuje, tekst tez bardzo fajny. Ale mi czegos brak. Taki niedostyt zeby bylo mega idealnie. Zeby calkiem siadło.
Ale wgoole ten blues.........Czad!

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 marca 2013, 18:53 

Obczaj jak bardzo prawdziwy jest ten koles - wokal, w tym glosie jest cała prawda, cały on w kazdym dzwieku i w kazdej emocji. Mnie to powala:

http://www.youtube.com/watch?v=dyU5OAAOOBE
Zastanow sie czy potrafisz siegnac tak gelboko w siebie i pokazac to co jest w sercu na dnie, innym. Całą prawde o sobie. Ja wierze ze potrafisz.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 marca 2013, 08:52 

Online: 30d 22h 47m 17s
dzieki pati, to sporo dla mnie znaczy.

wiem o co ci chodzi, masz racje, ale...

http://www.youtube.com/watch?v=7GOCAC8FCqE - zobacz to, mnie bardziej cos takiego chodzi po glowie - to co dałaś jest ekstra, ale to nie ja po prostu.

ten gość mówi ... opowiada przesraną historie i potem na koniec chwile spiewa, patrze na jego morde, zaszklone oczy i mysle sobie 'przeniósł sie w inny swiat, on na prawde tam jest i opisuje to zalane miasteczko' - moze ktos mu tam zginał bliski. no przesrane i tyle.

i to ciezkie zrobic cos takiego, nie jestem na tyle silny psychicznie zeby kroić swój mózg i wspomnienia i je oddawać za kazdym razem , to na prawde kosztuje... bardzo duzo.

i zastanwiam sie po prostu nad soba, bo spiew sie stał dla mnie czymś wiecej, w moim wyobrażeniu to ma być glos duszy, ale to trzeba odkryć w sobie.

i bardziej jednak grałem na gitarze w tych nagraniach, bo spiewać cos tam umiem a grać ani troche i jak sie skupiam na spiewie to gitara totalnie lezy i kwiczy z bólu i braku rytmiki, przybywa zły duch ogniskowego grania- nie moge polaczyć na prawde jednego z drugim, zeby na gitarze grać to co czuje i spiewać to co czuje, bo to za duzo tego czucia XD za słaby jestem technicznie na to, ale spoko,pracuje

dzieki jeszcze raz.

wszystkim. peace

no i jak słucham tego hookera i potem siebie to slychać że jestem strasznie blady : < musze sie opalić na jakis polach bawełny ;}

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 marca 2013, 17:41 

Wiesz to co ja dałam nie miało byc dla Ciebie wzorem wokalnym do nasladowania ale wzorem prawy w glosie i mocy w przekazie. Oczywiscie to co dales to tez "mega moc". Oczywiscie sam wybierzesz i wykreujesz z czasem swoj styl. Taki ktory pozwoli Ci w pelni wyrazac siebie i swoj charakter.
Znajdziesz swoja droge bo jej szukasz a szukasz jej bo jej potrzebujesz bo wiesz ze zaslugujesz na to zeby byc prawdziwym dla samego siebie.
Ja wiem ile odwagi i sily to wymaga- sama ciagle sikam po nogach ze strachu. I tu nie wystarczy dac wiecej podparcia tylko byc na tyle odwaznym by byc naprawde soba, ja wciaz nie jestem. Ciagle sie ucze.
Nie myśl o tym ze jestes slaby,nie porownuj sie. Pomysl w ktorym momencie czujesz w srodku siebie spiewajac o czyms ze nie jestes szczery. Zadaj sobie pytanie "do i really mean it" to o czym spiewam? Dasz rade. Swietnie Ci stary idzie i masz jaja. Masz na tyle odawgi by po to siegac i realizować się w pełni.

P.S. W odpowiedzi na tego prosta prosze nie odpowiadać "stara" ;)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 marca 2013, 20:24 

Online: 29d 16h 15m 1s
last_child napisał(a):

Odniosę się do tego. Co do techniki głosowej, to trochę ta chrypka jest niekontrolowana. Góry lekko zaciśnięte i jak się nie mylę, wchodząc na góry musisz dużo głośniej zaśpiewać, trochę bym nad tym popracował. W sumie to trzeba doszlifować i od strony technicznej będzie ok . Nie podoba mi się tylko lekko ta chrypa, bo jest wynikiem zbyt głośnego curba jak dla mnie. Nad tym bym mocno popracował, bo ten aspekt wyraźnie jak dla mnie jest nieprzyjemny. Coś robisz nie tak, że się takie chrypienie pojawia.

Muzycznie to ja już jestem tak osłuchany, że tylko umiem błędy wytykać ;) A tak serio, to poczytaj o elementach dzieła muzycznego i popracuj nad nimi. Na początek nad pewnością rytmiczną, akcentami, dynamiką itd. Nie wiem czy grasz w jakiejś kapeli ale jak nie to zacznij. To Ci da dużego kopa, bo interakcja z innymi muzykami to najfajniejsza sprawa. :)

A i generalnie kawałek ma potencjał, tylko trzeba dopracować. Tekst jest ok. Wiosło też ok. Całkiem fajnie i po polsku, to przynajmniej coś można wykumać. Jak dla mnie ciut za szybko, zrzucam to na karb młodości ;) Myślę, że warto pobawić się z tempem i zastanowić w jakim najlepiej zabrzmi.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj