* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 21:13 

Online: 8h 4m 29s
GG: 0
Zacznę od małego wprowadzenia: jest to krótkie (kilknaście sekund) pierwsze w moim życiu nagranie mojego głosu podczas śpiewu - wcześniej nigdy siebie tak nie słyszałam, a jestem już w wieku 20+. Jest to "utwór" własny - czyli absolutny niekontrolowany strumień świadomości acapella. Zawsze lubiłam muzykę, ale od strony biernej, nawet jako mała dzidzia nie śpiewałam, a w szkole uciekałam z muzyki bo dzieci śmiały się, że mam dziwny głos. Słuch mam dość dobry, ale tylko jak słucham innych ;) Z koleżanką chórzystką kłóciłam się, że nie można nauczyć się śpiewu, więc poleciła mi poszukać w necie, tak trafiłam na to forum do Skarbczyka, a przy okazji postanowiłam zapytać was jaka jest prawda o moim wokalu...

http://www31.zippyshare.com/v/59092522/file.html

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 02:26 

Online: 30d 22h 47m 17s
tak, kochasz koty, masz miauczący wokal jak to opisalas;)

nie wierze ze jak jestes na chórze i wokol ciebie spiewa co najmniej kilkanascie (a najlepiej kilkadziesiąt) osob to tez tak szepczesz jak w tym nagraniu.

ładny masz glosik :) a teraz mozesz sie troche dowiedziec o technice - w prawie kazdym temacie na forum znajdziesz cos ciekawego. mozesz sie tez przy okazji otworzyć. To ci powinno pomóc w wyrażaniu siebie, chyba ze chcesz spiewac tylko cicho - też jest taka mozliwość, nie ma zadnych nakazów i zakazow, mozesz ze swoim glosem zrobic co chcesz i tylko od ciebie to zalezy - calkiem fajna sprawa

no to tyle. do nauki. prawie 2;30 a ja lece dalej meczyc gitare, bo to mi sie ostatnio bardzo podoba - i tak juz od 15 godzin z przerwą na 2 lekcje. mnie sie nie chce robic nic innego w zyciu ;p ja mam ochote grac caly czas :D

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 10:30 

Online: 17d 17h 3m 12s
Nie masz dziwnego głosu. Nie wierz w takie głupoty. Masz ładny i sympatyczny głos, chociaż w nagraniu to jest szept.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 12:38 

Dzięki za opinie :) Na gitarze chętnie bym pograła, ale nie umiem.
Mała pomyłka - to nie ja jestem na chórze, ale moja dobra koleżanka.

Założyłam sobie, że zapytam o zdanie min 10 osób, żeby z ich opinii wyciągnąć średnią, na razie mam wasze 2 i dwie od znajomych.

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 13:39 

Online: 30d 22h 47m 17s
strasznie glupie to co robisz, nie wiem czy wiesz.

na co ci opinie innych ludzi ? spiewasz dla siebie, w sobie musisz odnaleźć spokój, radosc z tego, to jest zabawa. jak lubisz spiewac i chcesz to robic to rob , w pol roku ogarniesz duzo ciekawych rzeczy jak sie za to zabierzesz od dobrej strony - czyli cierpliwych podstaw.

zawsze sie znajda osoby ktorym sie spodoba i malkontenci ktorzy beda krytykowac.

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 13:58 

Online: 17d 17h 3m 12s
Last mądrze pisze. Mi również jakiś miesiąc temu dał taką radę na priv i wziąłem sobie to do serca i zrobiło mi lżej, bo zeszła ze mnie napinka psychiczna. Najważniejsze żeby samemu czuć czy było dobrze czy poszło coś nie tak. W ogóle 'błąd' to nic złego. To jest po prostu informacja zwrotna i materiał do przeanalizowania.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 19:49 

Może i głupie, ale poznać opinii innych nie zaszkodzi (co nie jest jednoznacznym z sugerowaniem się nią w dalszym rozwoju rtystycznym), bo gdyby wszystkim zbywało na opinii otoczenia to takie fora nie miałyby racji bytu. Zrobiłam to też w ramach ekseprymentu i jak wyszło - zdanie innych jest lepsze niż moje własne. Na dodatek to zwykle inni słuchają naszych śpiewów, bo nie wiem jak wy, ale ja zwykle śpiewając mam na uszach słuchawki z muzyką i po prostu siebie nie słucham nigdy.

Oczywiście poćwiczyć spróbuję, ale muzykalna to ja się nie urodziłam, więc nie wiem czy będą postępy ;p

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 20:43 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
Co do opinii innych, dobrze, że dodałaś:
Cytuj:
co nie jest jednoznacznym z sugerowaniem się nią w dalszym rozwoju artystycznym)

natomiast fora nie są po to, żeby ktoś napisał "Podobało mi się" lub "nie podobało mi się". To nie iSing. :P
My tutaj wskazujemy błędy, podpowiadamy co poprawić, bo czasem więcej się "widzi z boku", wiesz o co chodzi. :)

Subiektywne odczucia są tutaj drugorzędne, serio. :)

Co do muzykalności, to da się jej też nauczyć, jak wszystkiego. :) Polecam ten temat:
viewtopic.php?f=42&t=4255

Zobacz jakie można zrobić postępy. Ja wiem, że są ludzie bardziej utalentowani i mniej. Ci drudzy muszą nadrabiać pracowitością i coś o tym wiem, bo raczej do tej grupy się zaliczam i to nie tylko w śpiewie. ;)
Natomiast jeśli o Ciebie chodzi, to jest naprawdę spoko, na pewno masz talent, pytanie tylko jak duży. ;)
Może się okazać, że bardzo duży, że zrobisz szybkie postępy, jednakże najważniejsza jest cierpliwość.

Uff, rozpisałem się nieco. Mam nadzieję, że nie zagmatwałem bardzo. :)
Także do roboty, bo wielu ludzi na pewno chętnie będzie Cię słuchać. :)

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 21:00 

Jaco91 napisał(a):
Natomiast jeśli o Ciebie chodzi, to jest naprawdę spoko, na pewno masz talent, pytanie tylko jak duży. ;)
Może się okazać, że bardzo duży, że zrobisz szybkie postępy, jednakże najważniejsza jest cierpliwość.

Uff, rozpisałem się nieco. Mam nadzieję, że nie zagmatwałem bardzo. :)
Także do roboty, bo wielu ludzi na pewno chętnie będzie Cię słuchać. :)

Co do talentu to ja jestem artystyczną duszą i realizowałam się zawsze na innych płaszczyznach twórczych, mniej więcej wiem, co chciałabym przekazać swoją twórczością, ale problem polega na tym, że chęci mogą być większe niż możliwości.
Właśnie o to mi chodziło, czy mnie w ogóle da się słuchać ;) Wiesz, mam jakieś swoje idolki muzyczne jeśli chodzi o głos kobiecy (głownie Alison Mosshart) i nieco rozczarowuje mnie, że sama nie mam takiej barwy.
Na razie jestem na etapie przeczesywania Skarbczyka.

PostNapisane: środa, 6 marca 2013, 21:09 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
LoveCat napisał(a):
Na razie jestem na etapie przeczesywania Skarbczyka.

No i super, że od tego zaczynasz. :) Poszerz wiedzę, potem bierz się za praktykę.

LoveCat napisał(a):
Co do talentu to ja jestem artystyczną duszą i realizowałam się zawsze na innych płaszczyznach twórczych, mniej więcej wiem, co chciałabym przekazać swoją twórczością, ale problem polega na tym, że chęci mogą być większe niż możliwości.

Najpiękniejsze jest to, że możliwości można ulepszać i to znacznie. Tylko od Ciebie zależy w jakim stopniu je poprawisz i jak szybko. :) Jeżeli Twoje chęci będą duże i nie zniechęcisz się tylko będziesz cierpliwie ćwiczyć, to będzie naprawdę dobrze. :)

LoveCat napisał(a):
Właśnie o to mi chodziło, czy mnie w ogóle da się słuchać ;)

Da się już teraz. ;) A może być jeszcze lepiej! Ćwicz, chętnie posłucham Cię za jakiś czas. :)

LoveCat napisał(a):
Wiesz, mam jakieś swoje idolki muzyczne jeśli chodzi o głos kobiecy (głownie Alison Mosshart) i nieco rozczarowuje mnie, że sama nie mam takiej barwy.

Każdy ma jakichś idoli wokalnych i nie ma w tym nic złego, póki nie zaczniemy ich naśladować/kopiować. Niech Cię nie rozczarowuje, że nie masz takiej barwy, masz swoją i to jest piękne. :) Możesz być od niej lepsza, musisz w to tylko uwierzyć. Znajdź swój styl, nie kopiuj nikogo, bądź sobą. Od innych wokalistów można czerpać jakieś ciekawe techniki i jakieś wokalne tricki, ale najważniejsze, to znaleźć własny styl. :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj