* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 2 marca 2013, 15:42 

Online: 2d 12h 40m
GG: 0
Siema <lol>
Jestem wściekły na siebie, bo mimo determinacji nie moge osiagnac celu jakim jest śpiew bez fałszu <lol>
Tak jak w temacie :D Proszę o pomoc.

http://picosong.com/nVdt/

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 2 marca 2013, 16:05 
Hej,

zaśpiewaj to głośniej, bo mam wrażenie, że słyszysz, a problemem jest technika i jakiś zacisk. Ćwicz takie "NJEE", powiedz MMM, NNN i ŃŃŃ i zobacz, co dzieje się z językiem - spróbuj przenieść to na śpiew.

Pozdrawiam.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 2 marca 2013, 17:27 

Online: 6d 1h 30m 44s
Jeśli umiesz co nie co angielski to ten gość bosko (według mnie) tłumaczy: http://www.youtube.com/watch?v=fn_D9mL9NWI

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 marca 2013, 16:16 

Online: 30d 22h 47m 17s
masz bardzo dobra barwe głosu.

spiewasz cicho - wiec wysoko zaspiewasz tylko falsetem jak nie zmienisz ustawienia.

to w sumie spoko, pasuje ci, tylko ogarnij ze dobrze piosenke bo falszujesz miejscami i to nie jest kwestia twojego sluchu czy jego braku tylko tego ze sie nie nauczyles dobrze kawałka - moze odstaw gitare na początek i skup sie dokladnie na dzwiękach ktore masz zaspiewac .

cwicz i tyle.
co chcesz wiedzieć jeszcze : > ?

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 marca 2013, 16:32 

Online: 7d 16h 4m 59s
Barwę masz genialną!

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 marca 2013, 16:53 

Zawsze narzekałem na moją barwę głosu :D

chyba jest coś co chciałbym wiedzieć; a mianowicie to, że nie potrafię pociągnąć dłuższego dźwięku (tj. hallelu-uu-jah).
Po prostu jakoś łamie mi się ten głos gdy probuje pociagnac to :D

A co do gitary; zawsze lepiej mi śpiewac z gitarą, bo mnei w jakis sposob wspomaga ;P bez niej byłoby raczej niewiele lepiej

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 09:52 

jak nie potrafisz pociagnac dluzszego dzwieku to znaczy ze nawala ci podparcie oddechowe + wydychasz za duzo powietrza. cwicz syczenie, pocwicz podparcie, jest to opisane wszedzie :)

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 15:25 

no to jeszcze jedno :D
Jak śpiewać górki (?), zeby były płynnie wykonane? Nie wiedziałem jak to nazwać dlatego dam przyklad z nagrania. A mianowicie ostatnie Hallelujah gdzie uuu jest przydłuzone ,ale nie jednym dzwiekiem. Nie wiecz czy coś zrozumiesz, bo pisałem z trudem :D

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 6 marca 2013, 02:11 

no, masz plynny dzwiek w ostatnim uu, zmieniasz wysokosc dzwieku -to raczej dobrze bo to melodia tylko musi być pewnie zaspiewana, a twoja jest niepewnie. pocwicz czystosc trafiania w dzwięk bo masz z tym problem.

masz ekstra glos i wlasciwie jestes pol gluchy w sensie muzycznym, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe :D

ale spoko, jestes do odratowania jak najbardziej, wez jakikolwiek instrument do łap i powtarzaj za nim, albo polecam tez program ear master pro - do zakupienia w necie za smieszną kase, jesli wiesz o co chodzi ;)

a co do spiewania wysoko - liczy sie tylko luz, jesli jestes na prawde wyluzowany to twoj glos tez, dodaj do tego swiadome podparcie (czyli spiewasz na rozszerzonej klatce piersiowej u podstawy - jak to sie robi znajdziesz tez w prawie kazdym temacie ;) ) i bardzo dobry lub wycwiczony sluch i przełozenie tego n=do spiewu(tak to jest koniecznie ! ;d i kazdy dzwiek ze skali gitary jest w twoim zasiegu - chyba ze potrzebujesz skali fortepianu zeby sie wyrazic to bedziesz musial troche wiecej pocwiczyc :P

a gitare mozesz miec, mysle w pol roku , jak nie zabierzesz sie do spiewania od dupy strony.

na prawde, najpierw podstawy, spokojnie, ale bez leniwienia sie (jak cwiczysz duzo to szybciej idziesz do przodu, proste) a potem coraz wieksze rzeczy.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj