* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Tytuł: -
PostNapisane: sobota, 16 lutego 2013, 11:03 

Online: 50d 6h 21m 40s
GG: 0
-

Ostatnio edytowano czwartek, 10 lipca 2014, 09:55 przez Pat., łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: sobota, 16 lutego 2013, 11:54 
Pat, fajnie to brzmi, ale szkoda, że ta nosowość zasłania Ci ładną barwę. Spróbuj zrobić ćwiczenia, które pomogą Ci obniżyć podniebienie miękkie: NNN, ŃŃŃ, MMM, śpiewaj tak, jakby Ci się nie chciało (oczywiście bez przesady ;)).

PostNapisane: sobota, 16 lutego 2013, 12:05 

Online: 1192d 22h 38m 27s
Kurcze tam na początku nie powinno być wyżej? Ogólnie fajnie. Zwróć uwagę na na 'b' i 'p' bo mocno je atakujesz i sporo powietrza Ci leci na nich (nie brzmi to fajnie, a da się nad tym zapanować). No i przydałoby Ci się trochę mocniejszych górkek ;)

PostNapisane: sobota, 16 lutego 2013, 13:10 

Online: 97d 5h 35m 27s
Wez... Za co Ty przepraszasz? Jak juz mówiłam robienie błedów jest naturalnym elementem procesu uczenia sie.
Wiec nie przpraszaj ze cos nie wyszlo tak jak bys chciala. Slychac w Twoim glosie ogromny potencjal i chyba ciagnie go do mocnego dynamicznego brzmienia. Spokojnie, dasz rade wszystko ogarnac powoli. Kazdy ma swoje tempo nauki i wszystko przyjdzie w swoim czasie. Moim zdaniem najlepiej jest poprostu duzo spiewac. Masz ładny głos. Slychac ze jak juz sie uwolni to bedziesz mega super brzmiec.

PostNapisane: sobota, 16 lutego 2013, 23:57 

-

Ostatnio edytowano czwartek, 10 lipca 2014, 09:55 przez Pat., łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 11:34 
Pat, kiedy wymawiasz te głoski, zwłaszcza Ń i N, obniża się podniebienie, a także język układa się w pozycji do przydźwięku :)

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 18:20 

Online: 30d 22h 47m 17s
spoko całkiem !

męczysz sie od takiego spiewania ?

nie wiem, oprocz błedów oczywistych typu kwadratowy angielski w paru miejscach, jakis nietrafionych dzwieków to bardzo mi to przypało do gustu.

masz w swoim glosie cos ciekawego : > pewnie jesteś ciekawą osobą i od razu sie to przeklada na spiew.

pocwicz troche zrozumienie tekstu i interpretacje, bo masz glos a go nie wykorzystujesz - technika to tylko jedna noga - i mozna nie miec techniki a poruszac tłumy - patrz rysio riedel na przyklad.

dzisiaj czytałem fajny artykuł o babce, nauczycielka SLS, jakaś z wykształcenia kulturalna babeczka, zjezdzila caly swiat w poszukiwaniu flamenco.

napisała że w polsce mało jest dobrze spiewajacych ludzi, bo spiew to otworzenie sie, pokazanie swoich prawdziwych emocji, a ten kraj promuje kamienne twarze i puste oczy wlepione w szybe w autobusie, a jak ktos sie usmiecha do innych to predzej uslyszy 'z czego ci tak k... smieszno?' niz 'milego dnia'

pomysl nad tym, zastanów sie jak chcesz sie wyrazic przez spiew.
i najlepiej zacznij pisac swoje piosenki , bo masz potencjał ,tylko na moje oko to sie obijasz troche :P chociaż moze to byc pochopny wniosek bo nie wiem co porabiasz całe dnie ;) ja np. staram sie cwiczyc po 8-10 godzin dziennie. nawet jak ide na impreze to biore gitare i gram, cwicze albo mrucze, non stop - tylko o tym praktycznie mysle.
pozdro

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:29 

Zawsze uwazalam ze Last madre rzeczy rzecze :)

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 21:58 

Nie męczę się :)

Zgadzam się absolutnie Last, sama technika to zupełnie nic, przede wszystkim liczy się przekaz emocji, bo po coś się w końcu śpiewa, coś tym śpiewem przekazać powinniśmy, by miało to swój sens bytu.. Być może w tym nagraniu zbyt bardzo skupiam się na technice. Zdarza mi się ponieść się emocjom i zapomnieć o wszystkim, lecz mam wtedy wrażenie, że nie panuję nad pewnymi rzeczami, nad którymi powinnam, które nie weszły w nawyk, jak chociaż podstawowe podparcie.. Lecz tylko "fajne" brzmienie, to zdecydowanie zbyt mało, zdaję sobie doskonale z tego sprawę.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 lutego 2013, 13:38 przez Pat., łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 22:05 

Swietnie Ci idzie Pat. Masz kawal glosiska, wyjdzie to z Ciebie predzej czy pozniej i jeszcze wszystkim beda szczeki opadac jak beda Cie sluchac :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj