* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Tytuł: Use Somebody
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 00:53 

Online: 11h 37m 22s
Kolejne do konfrontacji z forumowiczami, mówcie, mówcie (czy coś jeszcze widzicie). Choć to jeszcze stare nagranie, nie poprawione.

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 01:51 

Online: 2d 21h 51m 35s
GG: 6719249
Ja chciałam tylko powiedzieć, że masz piękny, ciepły głos :) później trochę słabo słychać na tym nagraniu, piano Cię zagłusza, ale mi się podoba Twoje wykonanie. Słychać, że śpiewasz tak od serca, a lubię to bardzo.

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 02:12 

Kleksa90J napisał(a):
Ja chciałam tylko powiedzieć, że masz piękny, ciepły głos :) później trochę słabo słychać na tym nagraniu, piano Cię zagłusza, ale mi się podoba Twoje wykonanie. Słychać, że śpiewasz tak od serca, a lubię to bardzo.

Naprawdę dziękuję gorąco za taką opinię, to przydatne usłyszeć, że słychać w tym uczucie. Dziękuję, dziękuję, serducho mi się raduje! ;)

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 11:42 

Online: 17d 17h 3m 12s
GG: 0
Super barwa. Teraz śpiewasz delikatnie, ale jak nauczysz się głośniej i mocniej i "rozbudzisz" ten głos, to będziesz miażdżyć.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 11:58 

Online: 1d 9h 6m 53s
Czekałem na pie*dolnięcie. Nie było.

Nie zrozum mnie źle, po prostu brakuje jakiejś zmiany trybu, całość jest wykonana fajnie, ale bardzo monotonnie.

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 13:17 

marcinzet napisał(a):
Czekałem na pie*dolnięcie. Nie było.

Nie zrozum mnie źle, po prostu brakuje jakiejś zmiany trybu, całość jest wykonana fajnie, ale bardzo monotonnie.

Zero zrażeń, takie komentarze są przeze mnie jeszcze bardziej pożądane! Nie chcę brnąć w coś co będzie przeszkadzać w moim śpiewaniu w przyszłości i odrzucać wszelkie "nie tak!". Tak więc, dziękuję ;).

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 18:08 

Online: 30d 22h 47m 17s
bardzo mi sie kojarzysz z aghatą :) no i oczywiscie jest to na plus ;)

ja bym chciał uslyszeć jak spiewasz np. taki klasyk jak sam brown - stop

masz fajny glos, fajnie nim operujesz - to ze nie krzyczysz itd to w gruncie rzeczy nie jest wazne - glos jest czyms w stylu zwierciadła duszy - zeby drzeć morde to w srodku musisz miec duzo agresji, wiele zalu do czegoś czy bezsilnosci, rozpaczy - róznie, ale to musza byc bardzo silne emocje i raczej 'złe' i niezbyt pozytywne. moze ty po prostu taka nie jesteś i nie ma sensu uczyc sie krzyczeć, bo krzyk który jest sam sobie - 'a tak, wydre sie tu, a co mam niby zrobic' jest głupim niepotrzebnym darciem ryja i najczesciej brzmi odrażajaco i męcząco.

nie wiem czy to co nagrałas jest nudne, mnie sie podoba taki czilałt, melancholia troche itd - wg mnie spoko ;-) dobrze sie zastanów co chcesz tam dodac zeby to bylo w zgodzie z tobą, twoim charakterem itd :)

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:07 

last_child napisał(a):
ja bym chciał uslyszeć jak spiewasz np. taki klasyk jak sam brown - stop

Się robi ;) Chętnie spróbuję zaśpiewać taki klasyk.

last_child napisał(a):
masz fajny glos, fajnie nim operujesz - to ze nie krzyczysz itd to w gruncie rzeczy nie jest wazne - glos jest czyms w stylu zwierciadła duszy - zeby drzeć morde to w srodku musisz miec duzo agresji, wiele zalu do czegoś czy bezsilnosci, rozpaczy - róznie, ale to musza byc bardzo silne emocje i raczej 'złe' i niezbyt pozytywne. moze ty po prostu taka nie jesteś i nie ma sensu uczyc sie krzyczeć, bo krzyk który jest sam sobie - 'a tak, wydre sie tu, a co mam niby zrobic' jest głupim niepotrzebnym darciem ryja i najczesciej brzmi odrażajaco i męcząco.

nie wiem czy to co nagrałas jest nudne, mnie sie podoba taki czilałt, melancholia troche itd - wg mnie spoko ;-) dobrze sie zastanów co chcesz tam dodac zeby to bylo w zgodzie z tobą, twoim charakterem itd :)

Wszystko to brzmi naprawdę przekonująco i faktycznie nie jestem osobą, którą targają wymienione wyżej uczucia. Wolę spokojne kawałki i co za tym idzie spokojny tryb życia, może tutaj to się skrywa. W każdym bądź razie coś tu zmienię, ulepszę, aby wyrazieć jeszcze więcej siebie. Dziękuję za tak ciepłe i pokrzepiająe słowa! ;)

PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:31 

Online: 30d 22h 47m 17s
nie chce cie po prostu psuć kolejnymi radami które sie daje wszystkim -czesto o wrażliwości łopaty do odkopywania śniegu- podparcie, twang, bo na prawde to nie jest jedyna metoda na spiew - dobrze umiec oczywiscie i tak i tak i sobie wybierac wszystko w zgodzie z aktualnym stanem ducha - ale jesli jesteś spokojną kobietą to nie wiem dlaczego masz zaczać drzeć pysk jak np. babo chlop chylinska za starych czasów zamiast spiewać kobiecym, zmysłowym głosem.

Wszystko zalezy od tego czego sie chce - wiec nad tym sie zastanów, jak bedziesz miec jakies konkretne pytania to chętnie ci pomoge.
Oczywiscie mozna też zaspiewać głosniej jesli sie tego potrzebuje i bedzie to dobrze brzmiało - ale tak jak mowie, chylinska jest dobra mimo ze drze pysk bo jest prawdziwa i szczera , pisze swoje i jak spiewa to czuć że taka jest - i kazdy takie cos powinien w sobie znaleźć. to może być cokolwiek - wazne zeby bylo twoje wlasne a nie zaczerpnięte od kogos :).

radziłbym ci sie skupic na jakis konkretnych rzeczach - jak cwiczysz, to na spokojnie, jedną rzecz, powoli bez pospiechu, dokładnie, precyzyjnie i świadomie , w skupieniu. wyczynowe głosne spiewanie niestety takie jest, musisz je przecwiczyc tak, ze jestes precyzyjna niczym żyletka :) przy darciu sie, z jakimiś chrypami dochodzi do tego jeszcze taki smuteczek, że kazdy błąd sporo kosztuje, dlatego trzeba spedzic na tym w cholere godzin cwiczeń.
no i nie łap wszystkich srok za ogon - jak bedziesz chciała rozkminic wszystko, to tylko sie zniechęcisz :) technika nie jest po to zeby ci sie sniła po nocach w koszmarach - ma ci pomóc czasem jak sie trafią trudniejsze miejsca w piosenkach itd :)

no tyle, nie ględze już, pozdro :)

PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 20:25 

Online: 1d 20h 2m 6s
Jak dla mnie jest super :). Masz swój styl i wcale nie musisz zmieniać go żeby było fajnie i żeby pasował do podkładu. Może po prostu lepiej zmienić podkład żeby bardziej pasował do Twojego stylu. To już od Ciebie zależy jak się chcesz rozwijać.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj