* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

PostNapisane: czwartek, 14 lutego 2013, 23:56 

Online: 4d 20h 37m 3s
GG: 0
Cześć!

Popełniłem dziś cover tej piosenki apropos ostatniej rozmowy. To taka próba śpiewania cicho i łagodnie. Starałem się zwrotki zaśpiewać jak najciszej żeby w refrenie zaśpiewać mocniej. Słabo to wychodzi bo mam ciągle nawyk mocnego śpiewania. Może to jest tak, że ciągle śpiewam w trybie overdrive? Wskazywało by na to też to że strasznie mocno otwieram zawsze buzię zawsze jak śpiewam. Mówiliście o tym przy okazji oceny ostatniego kawałka. Tu w zwrotkach wychodzi coś jakby falset sam nie wiem. Podobały się wam w ostatnim kawałku niskie dźwięki więc postanowiłem tu zrobić podobny motyw, wydaje mi się, że też dobrze zabrzmiało. Czasem się gubię rytmicznie bo na raz gram i śpiewam a to niestety trudna sztuka :)

http://lucas8919.wrzuta.pl/audio/5cK3Sb ... s_-_lights

PostNapisane: piątek, 15 lutego 2013, 10:18 

Online: 1d 20h 2m 6s
W tej tonacji jest super. Twój głos świetnie brzmi w dolnych dźwiękach (choć nie na tych najniższych). Momentami jest genialnie. Momentami niestety nie. Inni się znają lepiej więc Ci powiedzą dokładnie ale na ile słyszę to jest zła praca powietrzem i czasem jesteś pod dźwiękiem. Najniższe dźwięki od 2:50 możesz poćwiczyć bo brzmi jakbyś się bardzo męczył i spinał a są w Twoim zasięgu. Może zbyt rzadko ich używasz ;). Ogólnie szacunek bo jest czad. Chciałbym kiedyś osiągnąć Twój poziom. Nagranie jest bardziej spontaniczne od poprzednich i to wychodzi Ci na plus :).

PostNapisane: piątek, 15 lutego 2013, 15:38 

Online: 97d 5h 35m 27s
Bardzo fajnie, jeszcze troche pocwiczysz i bedzie super. Bardzo mi sie podobało. Dobrze ze starasz sie sam cos improwizowac. Tak trzymaj.

PostNapisane: piątek, 15 lutego 2013, 18:08 

Dzięki za zainteresowanie :)
Miło, że się podoba :) Z powietrzem to bardzo możliwe. Zrobiłem błąd nagrywając tą piosenkę na siedząco (Tak łatwiej mi grać na gitarze) za to już zaobserwowałem, że skutkuje to gorszym podparciem. Tak mi się przynajmniej wydaje. To prawda, tych niskich dźwięków używam od bardzo nie dawna natomiast nie męczą mnie one zupełnie, aczkolwiek popracować nad nimi zawsze warto. Pharmacoman słuchałem kilku Twoich piosenek m.in "Somebody that I used to know" i nie powiedziałbym żeby nasze poziomy bardzo od siebie odbiegały :) Polecam lekcje wokalu mi dużo dały chociaż uczę się dopiero od 5 miesięcy raz w tygodniu.

PostNapisane: piątek, 15 lutego 2013, 20:44 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Ja wiem jaka jest opinia o nauczycielach, ale wiem, że da się dobrze trafić i nie musi być to certyfikowany nauczyciel CVT czy innej techniki.
I mogę zagwarantować, że nauka z dobrym nauczycielem daje dużo większe efekty niż nauka samemu. Sęk po prostu w tym, żeby znaleźć właściwego, a nie oszusta. ;)

PostNapisane: piątek, 15 lutego 2013, 20:54 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
A ja z kolei miałem to szczęście trafić na porządną nauczycielkę, dzięki której zrobiłem spore postępy. ;) Także nie ma reguły. ;)

PostNapisane: piątek, 15 lutego 2013, 23:52 

Nie uczę się metodą CVT. Mimo wszystko mam porównanie do nagrań które robiłem zanim zacząłem chodzić na lekcje i to mi wystarczy żeby porównać i zobaczyć, że postępy jednak są :) Nie wykluczone, że mogły by być jeszcze większe :)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj