* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 24 maja 2012, 18:26 

Online: 3h 30m 9s
GG: 0
Cześć! Na początek chciałabym oświadczyć, że siedzę już na forum jakiś czas i przeczytałam wszystko o twangu, przeponie, modach itp. Tylko trudniej to wprowadzić w życie:) Pomożecie?
http://www20.zippyshare.com/v/70809155/file.html
I tak, wiem, to "kolorowe sny" brzmi tragicznie.
Z góry dzięki :)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 24 maja 2012, 19:00 

Online: 50d 6h 21m 40s
Bardzo cenię sobie tę piosenkę .
Masz dużo nosa, ( chyba że ja źle słyszę) "kolorowe sny" nie tak tragicznie, bardziej w uszy rzuciło mi się "nadwiślański świt" były fałsze.
Ćwicz, powodzenia :D

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 24 maja 2012, 19:45 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
1.Przez nos
2.Fałsz na fałszu, fałszem popycha
3.Przedziwna maniera w śpiewaniu dźwięków
4.Latający we wszystkie strony głos
5.Brak podparcia

Nie wiem czy zrozumiesz o czym mówię ale masz sporo twangu w głosie przez co na chwilę obecną na prawdę dosyć szybko dałoby się Ci ten głos ustawić. Słychać, że kilka zabiegów technicznych, parę rzeczy zrozumiesz i będzie o niebo lepiej. Poczytaj troszkę na forum o co chodzi, szczególnie o podparciu i samogłoskach przejrzyj tematy. Jak naprawisz podparcie, to będziesz trafiać w dźwięki, bo słychać, że je słyszysz. Poprawisz rezonans to nie będzie tak dużo nosowania, staraj się odczuwać dźwięki nad górnymi jedynkami, gdzieś tamte okolice (zacznij od samogłoski i), czym bardziej odczuwasz tam drżenie/wibracje tym mniej nosowości będziesz mieć. Pracuj, bo słychać, że na prawdę masz potencjał i to bardzo duży. No i zmień repertuar na bardziej damskie tonacje, bo nie jest sztuką dla kobiet śpiewasz piosenki mężczyzn.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 maja 2012, 17:31 

Tak, rozumiem. Tylko mam takie pytanie, bo nie wiem, ja bardzo lubię w moim głosie to, że brzmi tak... kaczo(?) I nie chcę się tego pozbywać. Boję się że chcąc naprawić nosowanie zepsuję twang i to co lubię w głosie.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 maja 2012, 18:03 

Online: 69d 1h 3m 57s
Nie ma się o co martwić , nos zabiera twang i daje fałszywe jego poczucie ( chyba tak jakby) , posłuchaj chociażby Gunsów , axl nie ma nosa a brzmi jak kaczka :P , jesli pozbędziesz się nosa to twang będzie tylko lepiej brzmiał ;]

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 maja 2012, 18:09 

A co by się stało gdybym zostawiła ten nieszczęsny nos w spokoju i zabrała się za samą przeponę? Gdybym olała nosowanie? Jury na konkursach by mnie zlinczowało? :)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 maja 2012, 18:55 

Online: 69d 1h 3m 57s
Nosowanie rozjaśnia głos i zabiera moc , i ogólnie w większości przypadków słabo brzmi :D , Najlepiej jeżeli weźniesz się za to i za to .

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 26 maja 2012, 19:42 

Online: 1d 14h 11m 4s
Zacznij może od damskich piosenek, nagrywaj przede wszystkim z podkładem tak jest łatwiej trafić w dzwięki i ogólniej przyjemniej się tego słucha. Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz;)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 26 maja 2012, 19:47 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Nie ma zasady, że nie wolno przez nos. Twang to jedno, nos to drugie. Obecność tych 2 spraw nie jest od siebie zależna, tzn. dobre twangowanie poprawia emisje głosu i zabiera nos ale nos nie sprawia, że twang się pojawia. Twang w głosie masz i to jest bardzo ważne, bo można już nad czymś konkretnym pracować i jesteś do przodu dzięki temu, że twangujesz. Nos tak na prawdę ma większość ludzi, szczególnie rockowych śpiewaków, nos jest bardzo ciężko zwalczyć ale jest to możliwe. Po prostu dodawanie nosa nie jest błędem, jeżeli to brzmi fajnie i nie jest przesadzone. U Ciebie jest zdecydowanie przesadzone, masz go po prostu zbyt wiele przez co głos brzmi komicznie. Popracuj teraz nad podparciem i rezonansem tak jak Ci opisałem w poście wyżej.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj