* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

PostNapisane: sobota, 21 kwietnia 2012, 21:32 

Online: 3d 18h 39m 2s
GG: 0
Witam.

Gram w zespole metalowym Capitol. No i mamy taką małą sytuacje bo wychodzi na to że mamy 3 wokalistów ;D
Chciałbym prosić was o porównanie jak wypadam pod względem barwy przy nich.

Ja:
http://forcepl.wrzuta.pl/audio/3E3VP7Kd ... ght_better

Gitarzysta:
http://soundcloud.com/mateusz-gubernat/ ... n-mast-mp3
- robie tutaj screamy w tle

Basista:
http://w230.wrzuta.pl/audio/8OLzpiLHSl0 ... _i_am_full

Ostatnio bardzo załamałem się przez swój głos i chciałem z tym skończyć totalnie, bo że tak powiem nie podoba mi się moja barwa. No ale rozmawiałem dziś z ojcem który ma doświadczenie w śpiewaniu po weselach itp i powiedział mi że nikt nie odbiera swojego głosu tak jak on na prawdę brzmi. No i doszedłem do wniosku że na tym forum jest sporo śpiewających fanów muzyki metalowej i ktoś może ocenić to wszystko :)

Od każdego z nich mam większe doświadczenie , bo to ja ich uczyłem śpiewać ;p

Z góry ogromne dzięki i jak będzie jakieś spotkanie ludzi z forum to z chęcią postawie browarka :D

Pozdrawiam!

"Kiedy mam kaca, wolałbym stanąć w rogu sceny i tylko grać. Chcieliśmy znaleźć odpowiedniego frontmana, lecz nikt nie śpiewał wystarczająco dobrze, więc po prostu robię jedno i drugie." ? James Hetfield, Wikicytaty

PostNapisane: niedziela, 22 kwietnia 2012, 09:03 

Online: 40d 17h 27m 28s
Wszyscy jesteście na mniej więcej równie przeciętnym poziomie. Jednak zespól to zespól, musicie się dogadać. Sam jestem śpiewającym gitarzysta w zespole i wiem ze ciężko się skupić na jednym i na drugim. proponuje abyś Ty skupił się na wokalu a oni na swoich instrumentach i niech pomagają ewentualnymi chórkami czy tam jakaś harmonia.

PostNapisane: niedziela, 22 kwietnia 2012, 09:32 

No właśnie jest taki problem że każdy gra na czymś :D Ja jestem lead guitar i gram solówki. No ale jakby nie patrzeć to na spokojnie dajemy radę łączyć te dwie rzeczy.

Aktualnie śpiewa gitarzysta ,bo on założył zespół i chciał śpiewać (wiec co tam umiałem to mu przekazałem).

Każdy jest na tym samym poziomie, ale jednak barwą trochę się różnimy. Sam nie wiem kto by był najlepszy :P

"Kiedy mam kaca, wolałbym stanąć w rogu sceny i tylko grać. Chcieliśmy znaleźć odpowiedniego frontmana, lecz nikt nie śpiewał wystarczająco dobrze, więc po prostu robię jedno i drugie." ? James Hetfield, Wikicytaty

PostNapisane: niedziela, 22 kwietnia 2012, 09:39 

Online: 69d 1h 3m 57s
Chociaż każdemu przydał by się trening , ja bym postawił na tego gitarzystę , tak to możesz zająć się bardziej wymyślnymi solówkami .

PostNapisane: niedziela, 22 kwietnia 2012, 10:16 

Online: 77d 22h 8m 22s
Ciężki temat, bo to jest pytanie z serii "powiedzcie, czy się do tego nadaję, czy nie, bo nie wiem, czy zrezygnować". A gdyby ludzie rezygnowali po tym, jak inni ich przekreślają, to nikt by do niczego nie doszedł... Bo ludzie przekreślają z bardzo różnych powodów. A moment, w którym się przekreśla, nie zawsze jest obiektywnym odniesieniem do sytuacji... Bo przecież tyle można zmienić, poprawić! Nie jesteś skazany na "gorsze brzmienie", w końcu wokal można ćwiczyć.

Na moje to powinniście się raczej solidnie zastanowić nad tym, co chcecie robić... Wszyscy z osobna. Co dla mnie jest najwazniejsze, co sprawia mi największą przyjemność, co lubię robić na scenie, jak widzę siebie w przyszłości, czego oczekuję od zespołu. Bo być może komuś wyjdzie, że "no niby śpiewanie jest fajne... ale tak naprawdę to ja bardziej kręci mnie gra". I sami odnajdziecie wokalistę. A jeśli się okaże, że po tych gruntownych przemyśleniach każdy z Was chciałby śpiewać - no to może pomyślcie nad podziałem wokalu? Nie musi być przecież tylko jeden lider, możecie być na równi, dzielić się zwrotkami, tworzyć harmonie, ulepszać refreny dzięki temu, że macie trzy wiodące głosy, a nie tylko jeden.

Nie wiem jak idzie to śpiewanie w parze z jednoczesnym graniem, ale skoro jesteście pewni, że możecie podołać ;p

Fakt, że Wasze wokale są ogólnie do dopracowania, bo sporo zgrzyta. Ale to już inna sprawa.

Wszyscy wyżej postawili na gitarzyste, a mi się z kolei najbardziej podobało Twoje wykonanie, bo jest z tych trzech najbliższe temu, co ja lubię. Także tak nie dojdziesz, bo to jest kwestia gustu jeśli chodzi o tę "barwę"... A to Wy powinniście sie zdecydować, co i jak chcecie grać i docierać do grupy docelowej, a nie pozwolić, żeby grupa docelowa sama Was wybrała.

PostNapisane: niedziela, 22 kwietnia 2012, 11:25 

Dzięki wielkie za odpowiedzi ! :)

Zdziwiłem się trochę ,bo ludzie z naszych okolic nie lubią wokalu gitarzysty (no albo sobie z niego jaja robią).
Zapewne zostaniemy przy gitarzyście. W sumie on założył zespół i on pisze teksty.

Tak jeszcze dam jedną próbkę z nim :)
http://soundcloud.com/mateusz-gubernat/ ... e-mastered

PostNapisane: niedziela, 22 kwietnia 2012, 21:33 

Online: 77d 22h 20m 53s
Basista.

PostNapisane: sobota, 26 maja 2012, 23:52 

Online: 2d 18h 27m 17s
Temat stary, ale również jestem za basistą.

PostNapisane: poniedziałek, 28 maja 2012, 20:03 

Online: 7d 11m 18s
GG: 886330
MATTmjusik napisał(a):
Temat stary, ale również jestem za basistą.

Ale ty walisz z tymi tematami. Modem jesteś czy coś ? Bo nie rozumiem twojej funkcji tutaj.

Mnie się najbardziej podoba Twój wokal i wokal gitarzysty. Mam wrażenie, że basista ma głos dobry do punkowej kapeli.

---
Min mannen vil v?re en tenor!
(Mój mąż będzie tenorem!)

PostNapisane: poniedziałek, 28 maja 2012, 20:12 

Online: 2d 18h 27m 17s
22 kwietnia ,a 27 maja to różnica i wydaje mi się że podjęli już decyzje.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj