* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 2 lutego 2012, 03:40 

Online: 5h 23m 30s
GG: 7085971
Witam. Mam 20 lat i lubię sobie czasem pośpiewać. Miejsce nie gra tutaj wiekszej roli :D śpiewam w domu, na ulicy, podczas jazdy samochodem itd. Sprawia mi to wielką frajdę oraz pomaga się odstresować. Moim ulubionym gatunkiem muzycznym jest rock. To tyle ode mnie :)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 3 lutego 2012, 13:00 

Online: 10m 6s
GG: 0
Cześć wszystkim :) mam 19 lat i śpiewam kiedy tylko mogę, sprawia mi to ogromną satysfakcję i w zasadzie jest to moja jedyna pasja, na którą niestety nie zawsze mam czas :( Skończyłam pierwszy stopień szkoły muzycznej, gram na flecie poprzecznym oraz pobrzdękuję na gitarze i pianinie :) Staram się śpiewać wszystko co tylko mi w ucho wpadnie, wypróbowuję swój głos na wszystkie strony aby wreszcie znaleźć tę właściwą :) No, to by było na tyle ^^.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 lutego 2012, 18:59 

Online: 27m 5s
GG: 9322123
Hej mam na imię Marta. Jestem z Gliwic. Kocham śpiew i poezję. Nie jestem jakąs wokalistką ale po prostu to uwielbiam. Wiele osób mówi że potrafię to robić inni że potrzebuje ćwiczeń i ztym się zgadzam. Niedawno ktoś powidział mi że mam nauczyć się wyregulować oddech, twang i podparcie. Wtym temacie trochę jestem zielona i przzynam się ze nigdy tego nie próbowałamMoże ktoś mi pomoże i wyjaśni parę rzeczy jak mam to ćwiczyć podaje link do nagrań. http://ising.pl/nagranie/3opofepf5q,Mar ... ithout_you iwiele iinych bo to chyba nie najlepiej poszło.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 lutego 2012, 10:46 

Online: 2d 11h 33m 39s
Hej :), mam na imię jak się pewnie domyślacie Radosław. Słucham głównie starszej muzyki, np. The Beatles, Electric Light Orchestra, Czerwone Gitary. Jestem w szkole muzycznej, także mam za sobą niezbyt przyjemną dwuletnią pracę w chórze w I stp., i o wiele przyjemniejszą w chórze II stp.
Z kompozytorów muzyki poważnej najbardziej lubię Bacha (najchętniej grałbym tylko jego utwory, ale niestety nie da rady...) i Mozarta. Bacha za całokształt :), a Mozarta za to delikatne, łatwo rozpoznawalne brzmienie.
Od pół roku ćwiczę swój śpiew i z miesiąca na miesiąc jest lepiej, ale nie jest to szczyt moich marzeń...

A przy okazji znalazłem na internecie to...
http://ising.pl/nagranie/15o6g9hmgqm,Qu ... n_Rhapsody
Freddie się chyba przewraca w grobie... [*]

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 7 lutego 2012, 00:36 

Online: 1h 21m 13s
Witam jestem Krzysztof i pracuje jako organista:).

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 10 lutego 2012, 15:25 

Online: 8h 32m 26s
Witam :)
Jestem Marek, mieszkam we Władysławowie.
Słucham power metalu, także symphonic, progressive i innych podobnych odmian ;) Lubię też muzykę klasyczną.
Sam metalu nie śpiewam, bo nie mam takich predyspozycji, raczej śpiewam rock, taki żeby był zawarty w mojej skali głosu. Oprócz tego jestem w zespole metalowym klawiszowcem i backing vocalem.
Pozdrawiam wszystkich :)

Tytuł: Witam
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 lutego 2012, 20:47 

Online: 1h 55m 57s
GG: 13693794
Dobry wieczór nawet z reguły ciemnoty za oknem...
W lecie będę schodził o takiej porze z boiska, ale tutaj nie kopiemy, tutaj śpiewamy, więc chciałem się przywitać i prosić o brak fali :)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 26 lutego 2012, 21:32 

Online: 44d 15h 23m 57s
Witam ^^
Klaudia, lat mam jeszcze niecałe 16, czyli taki ze mnie smarek. Słucham metalu oraz rocka, najbardziej lubię folk i metal symfoniczny, wszelkie dziwne kombinacje. Od roku "studiuję" wydzieranie się, tak to wyszło przez czysty lub i nieczysty przypadek. Na forum znalazłam się dlatego, że wypadałoby się z tego growlu i screamu podszkolić bo coś umiem ale z tego co czytam to jednak jestem ciemna. Poza wydzieraniem się śpiewam. Nie wiem za bardzo co to jest, coś co teoretycznie brzmi jak mezzosopran. Kiedyś pewnie się dowiem xD Moją inspiracją są głównie Epica i Nightwish, ale skupiam się na krzyku.
Rysuję, lubię pisać opowiadania, czytać książki. Wydzieram się gdy nikogo nie ma w domu najczęściej, odreagowuję w ten sposób swoje nerwy i wyrażam siebie. Samouk, mam z tego satysfakcję.
Małe, dziwne i wrzeszczące - tak w skrócie ; >

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 4 marca 2012, 11:17 

Online: 7d 11m 18s
GG: 886330
simonja napisał(a):
najbardziej lubię folk i metal symfoniczny

Cześć. Wyczuwam bratnią duszę. ; ) Do tego widzę Simone w avatarze. ; >
simonja napisał(a):
Nie wiem za bardzo co to jest, coś co teoretycznie brzmi jak mezzosopran.

O, jeśli mezzosopran, to będziesz jak ja. ; ) A `zbadaj` sobie skalę i zobacz ile oktaw osiągasz razem z `dołami` i będziesz wiedziała, czyś jest mezzo, czy sopran, czy może alt albo kontralt ? : > Chociaż, jeśli mówisz o `czymś, co brzmi jak mezzosopran` to chyba wykluczymy alt. ; )
simonja napisał(a):
Moją inspiracją są głównie Epica i Nightwish

<3333 Nie masz może last.fm ? : >

---
Min mannen vil v?re en tenor!
(Mój mąż będzie tenorem!)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 4 marca 2012, 23:07 

Online: 77d 22h 8m 22s
Cytuj:
A `zbadaj` sobie skalę i zobacz ile oktaw osiągasz razem z `dołami` i będziesz wiedziała, czyś jest mezzo, czy sopran, czy może alt albo kontralt ? : >

przecież typu głosu nie określa się po skali.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj