* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: czwartek, 15 grudnia 2011, 17:39 

Online: 2d 4h 41m 45s
GG: 0
Nie zgadzam się, Beata ma mocny głos, ma delikatny głos w lirycznych utwiorach, ale też potrafi ryknąć w rockowych kawałkach... zagłusza skrzeki Edyty xD Edyta dzisiaj trzyma najwyższe dźwięki ale wychodzą okropnie, mówię o wyższych typu F5, F#5... są nie do słuchania... wole trzymane D5, E5 i F5 Beaty niż takie skrzeki u Edyty...

[ Dodano: czwartek, 15 grudnia 2011, 17:43 ]

Ja poprosze taki slide z połączeniem u Edyty za 13 lat xD Największy slide Edyty to D4-F5, Beata miała tu Ab3-F5-D6

http://www.youtube.com/watch?v=0oW66tJi ... ture=share 6:30

PostNapisane: czwartek, 15 grudnia 2011, 18:32 

Online: 10h 26m 34s
http://www.youtube.com/watch?v=-NdMni0AuPw 2:10 F#6 i G#6
w tym filmiku przedstawionym przez ciebie nie ma żadnego gwizdka! w 2.15 i 2.18 jest zaledwie D#6 ale to nie jest gwizdek. Reszty mi się nie chce oglądać. Myślę, że ta dyskusja do niczego nie prowadzi. Ty wiesz swoje, ja wiem swoje.

Ostatnio edytowano piątek, 16 grudnia 2011, 09:02 przez superman17, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 15 grudnia 2011, 18:38 

Nie ma żadnego D#7, nie dośc, że się nie znasz na dźwiękach to jeszcze "nie chce ci sie" oglądać... po prostu żal... jestes taki sam jak większośc fanów Edyty, nie dopuszczasz do siebie myśli, że ktoś jest teraz od niej lepszy... rób tak dalej...

PostNapisane: czwartek, 15 grudnia 2011, 23:45 

Jakby Beata się uczyła spiewania tak jak Edyta to mogłaby byc lepsza, Beata nigdy sie nie uczyła spiewania, jedynie próbowała w domu i na początku kariery miała baaardzo wysoki głos, miała nawet B5 pełnym, zawsze marzyła o dolnym rejestrze i zamiast doskonalić góry - wiecznie wyduszała doły xD No i sie dorobiła dołów xD

Poza tym Edyta... BYŁA lepsza, dzisiaj juz nie jest, Beata bije ją już technicznie...

PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2011, 00:09 

Barwa to rzecz gustu, Edyta ma wg nie za dużo skrzeku w głosie... Beaty moge zapodać trzymane E5,F5,F#5,Ab5... ale nie G5, a ten koles chciał G5... Beata ma więcej Ab5 niż G5... jak coś to mam kilkaset E5 Beaty na kompie...

Porównaj sobie trzymane F#5 Beaty z Edzi p z "Litanii" 2010... sam skrzek... np to z 2011 Beaty jest jak dla mnie o niebo lepsze: 4:00
http://www.youtube.com/watch?v=OW-4NCUSNcM

A takiego Ab5 Edyta nigdy nie miała: 2:40
http://www.youtube.com/watch?v=on01erFhwfM

PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2011, 00:16 

Tu jest wykonanie Beaty "Piosenka świąteczna" tak przy okazji grudnia :P Myslę, że Edyta by spierdzieliła tą piosenkę swoim OHH, albo piskami :P Nikt mi nie powie, że Edyta ze swoja manierą wokalną i skrzekami by zaśpiewała lepiej. Chyba, że w latach 90...

http://www.youtube.com/watch?v=yFCUC-1h ... re=related

No własnie, za duża ilość twangu nie brzmi dobrze, po prostu jest to nie przyjemne dla ucha w najwyższych partiach... nie rozumiem jak mozna lubic skrzek -.-

PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2011, 09:10 

Online: 10h 26m 34s
sebastianmc93 napisał(a):
Nie ma żadnego D#7, nie dośc, że się nie znasz na dźwiękach to jeszcze "nie chce ci sie" oglądać... po prostu żal... jestes taki sam jak większośc fanów Edyty, nie dopuszczasz do siebie myśli, że ktoś jest teraz od niej lepszy... rób tak dalej...

Faktycznie pomyliłem się chodziło mi o D#6 co już poprawiłem, ale to nie zmenia faktu, że gwizdka tam nie ma. Fani Edyty po prostu najlepiej wiedzą co ona potrafi. Nigdy bym nie pow. np., że Edyta ma lepszy gwizdek od Mariah Carey, czy lepsze doły od Amy Winehouse, bo to bzdury. Jednak jej high notes są lepsze od Beaty i to mogę szczerze przyznać (z resztą nie tylko ja jak się okazuje). Nie wiem co ma znaczyć zdanie: rób tak dalej.?? Ja mam mieć praywo swoje zdanie, a ty swoje, które szanuje. Tyle.

PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2011, 14:21 

Ja odczułem to inaczej, widziałem już wiele komentarzy pod filmikami z Edytą, Ty zdawałeś się mówić w podobny sposób... najwyższe chesty Edyta miała lepsze, dzisiaj juz nie ma, dzisiaj ledwo wyciska dźwięki G5,F5 są strasznie jasne i skrzeczące....

w latach 90': Beata < Edyta
dzisiaj: Beata > Edyta

Lepiej posłuchajcie koncertów z np 2011 roku, albo faili z "Litanii", Beata przynajmniej improwizuje, jeśli coś jej nie wyjdzie dobrze, a Edyta brnie do końca w chrypy itp... zamiast uzyć head voicu albo jakoś zaimprowizować to ciśnie chrypę zamiast G5 albo "intrepretuje" skutecznie omijając trudne fragmenty :D

Ale tak czy srak, Villas jest (była) od nich lepsza... Po prostu jakość śpiewu Villas była zawsze na najwyższym poziomie, nie miała faili, szczerze to jeszcze takowych nie słyszałem xD

Ostatnio edytowano piątek, 16 grudnia 2011, 16:41 przez sebastianmc93, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2011, 15:58 

Online: 7d 13h 11m 35s
Villas to nie to samo. Ona była bardziej śpiewaczką operową, niżli rozrywkową, więc nie ryzykowała za dużo dźwiękami typu A4 podczas, gdy wymienione wyżej panie wyciągały i oktawę wyżej. U niej kluczowy był head voice i interpretacja, ale wokalnie ciężko je porównać. Jedno można jej przyznać- miała przeszywające tenorowe/altowe piersiowe górki, czego nie można powiedzieć o Edycie, Beacie. Edyta z pewnością jest bardzo dobrą wokalistką, ale śpiewanie 'I will always love you' to trochę porywanie się z motyką na Słońce. Bo jak porównać jej lekki, jasny, piszczałkowaty belting z naprawdę potężnym, głębokim Whitney (za czasów świetności, of course)? Zero mocy.

PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2011, 12:27 

Online: 50d 6h 21m 40s
Na pewno Biecia Kozidrak, na pewno Górnioczka :-)
Stara Chylińska, Kasia Wilk jeżeli chodzi o Polskę, to myślę że ujdzie też jak najbardziej.. Ewa Farna też bardzo dobrze sobie radzi, chociaż jest młoda. A tak to nikt mi nie przychodzi już do główki, jak sobie przypomnę kogoś to napiszę ^ ^

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj