* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 11:51 

Online: 40m 13s
Witam wszystkich (:
Forum to znalazłam szukając w Internecie jak pozbyć się nosowego śpiewania, i postanowiłam się zarejestrować, bo wygląda na bardzo pomocne (tak, już wiecie z czym mam główny problem). Mieszkam w Krakowie, i mam 19 lat. Kiedyś (dawno...) uczyłam się grać na keyboardzie, ale że stał w tym samym pokoju co telewizor, to nie za bardzo miałam jak ćwiczyć. Śpiewać uwielbiam, pomimo narzekań rodziny, abym przestała wyć (właśnie dlatego, niezależnie ile osób mi potem nie powiedziało, że ładnie śpiewam, nie bardzo wierzę w swoje zdolności. Ale wszystko można wyszkolić, prawda...? ) Nigdy nie brałam lekcji śpiewu (co zresztą słychać...), i mam nadzieję, że tutaj się czegoś nauczę C:
Słucham muzyki wszelakiej i zróżnicowanej, ale wszystko u mnie zależy od nastroju. Tak więc 'normalnie' zespoły takie jak Within Temptation, Nightwish, Sonata Arctica czy Rhapsody of Fire. Na inspirację do rysowania raczej Vocaloidy lub Globus. Starymi, polskimi piosenkami też nie pogardzę.

PostNapisane: piątek, 26 sierpnia 2011, 14:35 

Online: 2h 15m 59s
Jetsem Kamil i jestem z Knurowa :) Śpiewam od 5 lat. Słuchałem róznych zespołów: Green Day, Sum 41, Simple Plan. Ale niedawno zacząłem słuchać 30 Seconds To Mars i System of a Down. Zainteresowałem sie techniką śpiewu Jareda Letto. I próbuje znaleźć łatwy opis jak uzyskać takie brzmienie głosowe ;-)
No i od 3 lat gram na gitarze, od 1 na elektrycznej :D MOja pasja <3 :-D

PostNapisane: sobota, 27 sierpnia 2011, 13:50 

Online: 13h 22m 18s
Witam Wszystkich
Jestem młodym mężczyzną w średnim wieku - niedawno stuknęło mi 25 lat (od chwili, gdy po raz pierwszy zaśpiewałem zarobkowo). Muzyka jest moim hobby, ale też jedynym źródłem utrzymania już od wielu lat. W czasach (nieco wcześniejszej niż obecna) młodości, czyli na przełomie lat 80/90, byłem blisko związany z krakowskim nurtem poezji śpiewanej i piosenki studenckiej. Później było już z reguły mniej ambitnie, bo z czegoś trzeba żyć. Dziś prowadzę 2 kapele chałturnicze (jedną wspólnie z moim 21-letnim synem) i najczęściej uprzyjemniam (mam nadzieję) młodym nieszczęśnikom przejście ze stanu wolnego w dyby małżeństwa. Serwuję również oprawę muzyczną libacji i orgii firmowych (tzw. eventów), oraz wszelkiego rodzaju innych potupanek i festynów. W czasie tych wytwornych imprez śpiewam, gram na gitarze i udaję, że gram na klawiszach. W nielicznych wolnych chwilach dłubię w małym, przydomowym studiu, gram sobie na klasyku lub akustyku i śpiewam co popadnie, albo bawię się z moimi trzema psami.

PostNapisane: niedziela, 28 sierpnia 2011, 19:18 

Online: 3d 9h 49m 56s
Siema,
Uczę się śpiewu u Tadeusza Konadora od ponad pół roku, wychodzi mi to raczej adekwatnie do długości nauki.
Dzięki mojej pracy - z której żyję - mogę w pełni swobodnie i emocjonalnie podejść do śpiewania i muzyki.
Poza śpiewem zajmuję się też fotografią, co przekłada się na wiele pięknych koleżanek 8)
jednym słowem, żyję, nie umieram :)

Pozdr!

PostNapisane: wtorek, 30 sierpnia 2011, 19:35 

Online: 19m 46s
Hej ;) Jestem Asia i mam takie ogromne marzenia związane ze śpiewem! Gram na fagocie w szkole muzycznej w Elblągu. Zarejestrowałam się tu aby dowiedzieć się może jakichś informacji na temat wokalu =D najbardziej interesuje mnie śpiew jazzowy i gospel =D. Mam nadzieję że uzyskam stąd pomoc. Pozdrawiam =D

PostNapisane: środa, 31 sierpnia 2011, 18:38 

Online: 1h 5m 20s
Witam wszystkich! :)
Mam na imię Natalia, chodzę do 1 klasy LO.
Od niedawna uczę się grać na gitarze akustycznej i w związku z tym postanowiłam nauczyć się poprawnie śpiewać bo niestety mam z tym ogromne problemy :D
Pozdrawiam!

PostNapisane: wtorek, 6 września 2011, 20:14 

Online: 5h 20m 25s
Hej. Jestem Ania, mieszkam w Krakowie, śpiewam od małego - jako dziecko chodziłam na różne chórki, ale nie traktowałam tego poważnie, chociaż zawsze chciałam być wokalistką. Regularnie ćwiczę śpiew od roku, mam swój zespół muzyczny (symfoniczny / gotycki metal) :)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że będzie mi tutaj dobrze,
Anna Asteria :D

PostNapisane: środa, 21 września 2011, 13:22 

Online: 1d 14h 27m 8s
GG: 0
Witam serdecznie. Na imię mam Adam i.. ze śpiewem nie mam właściwie nic wspólnego. :)) Wiem, że to dziwne, biorąc pod uwagę nazwę i tematykę forum, ale nie znaczy to, że z wokalem nie mam nic wspólnego. Interesuję się bowiem szeroko pojętym krzykiem, który jednocześnie staram się opanować, będąc jednocześnie (amatorskim bo amatorskim, ale jednak) producentem muzyki z pogranicza metalu i elektroniki. Jeszcze raz witam i pozdrawiam!

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 10:22 

Online: 51m 15s
Hej :) Nazywam się Ania śpiewem intersuje się od paru lat , ale działac zaczełam od roku chodząc na lekcje śpiewu . Nie dawno znalazłam tą stronę i uznałam że jest rewelacyjna ! :). Chętnie poznam ludzi z taką samą pasją i wiele się naucze ;) . Pozdrawiam ciepło :)

PostNapisane: piątek, 14 października 2011, 15:30 

Online: 5h 15m 8s
Witam,
mam na imię Marta pochodzę z Kalisza, ale aktualnie mieszkam i pracuję we Wrocławiu. Śpiewam odkąd pamiętam..To moja prawdziwa pasja, która stała się również zawodem. Tak jak i każdy forumowicz, jeszcze parę lat temu sama szukałam pomocy w kształceniu własnego wokalu bo wcześniej tego nie robiłam, byłam tzw. ,,samoukiem''. Po prostu eksperymentowałam z głosem i szukałam sposobów na zaśpiewanie tej czy innej piosenki. Wskazówki i metody nauczycieli u których się znalazłam kończyły się barwą głosu, która nie odpowiadała moim oczekiwaniom dlatego szukałam z nadzieją czegoś co pozwoli mi wyzwolić się z pewnych kanonów brzmieniowych. Wtedy poznałam osobę, która zajmuje się Kompletną Techniką Wokalną CVT i to wydarzenie na zawsze zmieniło mnie jako wokalistkę. Pamiętam swoje zdumienie kiedy zrozumiałam mapę głosu i zaczęłam stawiać pierwsze świadome kroki. Od tamtej pory zaczęłam poważnie zajmować się śpiewem od strony technicznej i dołączyłam do grona studentów Complete Vocal Institute w Kopenhadze. Za mną już prawie 2 lata niesamowicie owocnie spędzone nad własnym warsztatem wokalnym oraz trenerskim.Ten czas uzmysłowił mi jak ogromne możliwości posiada ludzka krtań i jakim jest niesamowitym instrumentem, a osoba śpiewająca może przeobrażać się wokalnie jak kameleon jeśli zna mapę głosu i instrukcję obsługi. Chcę pomóc innym w określaniu i zdobywaniu własnego brzmienia. To fascynując podróż i sprawdzian własnego charakteru. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, pasjonatów wokalnych:)
Poza tym uwielbiam bigos i schabowego;)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj