* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: niedziela, 31 lipca 2011, 19:43 

Online: 6h 7m 3s
Hej, jestem Tom, gram na gitarze elektrycznej, aktualnie staram się stworzyć jednoosobowy 'zespół', trafiłem tutaj bo brakuje mi warsztatu i chętnie nauczę się nowych rzeczy od znawców

PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2011, 17:20 

Online: 2h 34m 55s
Jestem Natalia i niedługo skończę 14 lat. Od ok. pół roku gram na gitarze. Oprócz tego oczywiście kocham śpiewać. Mój głos niestety pozostawia dużo do życzenia, ale staram się go poprawić. Moim marzeniem jest kariera piosenkarki.

PostNapisane: sobota, 6 sierpnia 2011, 22:30 

Online: 1d 3h 39m 16s
oOo. O mało ominęłabym ten temat, ale skoro już tu jestem...

Mam 18lat, mieszkam w Chorzowie. Świadomie na drogę wokalną wkroczyłam jakieś dwa lata temu. Trafiając do dwóch instytucji społecznych zwanych Pałacem Młodzieży i Domem kultury, w których zajęcia nie dawały mi praktycznie nic. Od września wybieram się do Społecznego Ogniska Muzycznego w Państwowej Szkole Muzycznej w moim mieście, na solowy śpiew rozrywkowy. To jak śpiewam raczej wynika z tego, czego sama się nauczyłam po prostu śpiewając i z jakichś moich ewentualnych, skromnych predyspozycji.

Zamierzam studiować (o ile się dostanęxD) na łódzkiej filmówce kierunek Kulturoznawstwo ze specjalnością produkcji i realizacji muzyki. Można z niego niestety zrobić tylko licencjat, więc później, być może uda mi się dostać na Akademię Muzyczną, czego bardzo bym chciała, a wcześniejszy kierunek umożliwiłby mi to.

PostNapisane: wtorek, 9 sierpnia 2011, 01:50 

Online: 3d 50m 38s
GG: 0
Hej!
Nazywam się Paweł i mam 17 lat, mieszkam w Ząbkach (k. Warszawy). Słucham głównie rocka, ale lubie też dobry blues, a czasem nawet jazz :)
Od małego chciałem śpiewać, niestety byłem przez wszystkich uciszany (nie umiesz śpiewać przestań blablabla...)
Gram od ponad 2 lat na gitarze klasycznej (p. podstawowy bym powiedział) i od 1.5 roku na gitarze basowej, z czego ostatni rok w zespole, stworzonym co prawda na potrzeby występu w szkole, dla wycieczki z izraela, ale przenieśliśmy się ze szkoly do sali prób i jakoś nam to wychodzi :)
Śpiewam też w chórze szkolnym, nie zmienia to jednak faktu, że strasznie fałszuje (w chórze jestem właściwie tylko dlatego, że sprzęt ogarniam).
Chcialbym przy pomocy tej strony/forum poprawić swoje umiejętności wokalne, przestać fałszować, a w przyszłości nie będę ukrywał marzy mi się rola wokalisty w zespole.
Pozdrawiam :D

PostNapisane: czwartek, 11 sierpnia 2011, 16:56 

Online: 15d 1h 57m 4s
GG: 0
Witam wszystkich!

Śpiewać chciałam mniej więcej od 8 roku życia, ale zawsze brakowało czasu na profesjonalną naukę. Przewinęłam się przez kilka dziecięcych zespołów wokalnych, ale znacznych korzyści mi to nie przyniosło. Kiedyś nieudolnie próbowałam gry na fortepianie i gitarze. Słucham z reguły rockowych i metalowych kapel. Buszując w czeluściach internetu w poszukiwaniu wskazówek dot. emisji głosu, trafiłam tutaj i mam nadzieję się czegoś nauczyć. ;)

Ostatnio edytowano poniedziałek, 2 stycznia 2012, 17:46 przez amadeusz, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: piątek, 12 sierpnia 2011, 15:42 

Online: 6h 59m 14s
Witam wszystkich!
Jestem Mateusz, mam 18 lat. Doświadczenie instrumentalne nikłe - kiedyś grałem na pianinie i szczerze mówiąc, jak miałem 8 lat - wychodziło mi to lepiej niż teraz. No a dziś wygląda to wszystko tak, że od miesiąca gram na gitarze, najpierw na klasyku - PRL-owski Defil, więc uszy bolały, teraz przerzut na akustyka, żeby się uczyć. Śpiewać też lubię, ale niezwykle fałszuje i mam żałosną skalę, dlatego jestem na tym forum, żeby się ewentualnie czegoś poduczyć/dowiedzieć. Chęć śpiewu pojawiła się wraz z chęcią gry na gitarze, czyli jakieś 4 lata temu. Słucham praktycznie tylko rocka i jego odmian - najczęściej psychodelic/classic/glam/blues, czasem czystego bluesa, czasem soul, ale to raczej tylko mojej ulubionej wokalistki - Arethy Franklin. Ostatnio najwięcej wałkuje Led Zeppelin/Cream/The Yardbirds.

PostNapisane: piątek, 12 sierpnia 2011, 20:18 

Online: 15h 48m 57s
Witajcie:)
Mam na imię Radek, lat 19. Gram na gitarze klasycznej ósmy rok. Na początku uczyłem się sam, pod koniec gimnazjum i w liceum chodziłem na zajęcia z przerwą kilkanaście miesięcy w sumie, ale ambitny plan nabycia umiejętności płynnego czytania nut zarzuciłem. Akompaniuję sobie do śpiewu. Poważniej do śpiewania zacząłem podchodzić po zapoznaniu się z triem Gintrowski Kaczmarski Łapiński, a później innymi artystami wykonującymi tzw. piosenki z tekstem w konwencji nazwijmy to bardowskiej. Od pewnego czasu staram się tworzyć coś własnego. Śpiewać też uczyłem się sam, postępy co prawda były, ale niestety wiedzy teoretycznej nie miałem żadnej i trochę sobie zaszkodziłem. Po prostu mozolnie dzień po dniu próbowałem śpiewać, to czego nie byłem w stanie. Teksty Kaczmarskiego zastąpiły ćwiczenia dykcyjne. Po przemęczeniu strun głosowych i myśli, że nie tędy droga, postanowiłem w ubiegłym roku wybrać się na zajęcia wokalne w okolicznym domu kultury, teraz trafiłem tutaj. Mam nadzieję, że dowiem się wielu cennych rzeczy, które pozwolą mi dalej rozwijać swój głos.

Padać i wstawać
i wstać!

Jacek Kaczmarski

PostNapisane: wtorek, 16 sierpnia 2011, 11:00 

Online: 6h 51m 42s
Eee....yyy.... jak tu czytam, że tak sobie pogrywacie na gitarce/pianinku/skrzypach to aż mnie zazdrość bierze :D
No więc mam na imię Paulina (Lina), pod koniec roku 2011 skończę 15 lat. Zawsze chciałam śpiewać albo grać na pianinie, lecz na każde moje wynurzenia słyszałam "przestań, nie masz słuchu". Trochę mnie to irytowało, lecz na szczęście trafiłam na Wokalmanię i pana Janka :)
Słucham j-music, ale też rocka i metalu, ubóstwiam Kaczmarskiego (ni z gruchy, ni z pietruchy xD)
Mam nadzieję, że uda mi się chociaż trochę się poprawię, bo na razie albo wyję jak syrena strażacka, albo mamroczę niczym amator procentów w stężonej dawce :D

PostNapisane: wtorek, 16 sierpnia 2011, 14:42 

Online: 2h 25m 3s
siemka :) mam na imie krzysiek i od jakiegos czasu stwierdziłem iż moge spiewać lepiej i ze nie wykorzystuje swojego wokalu nawet w 30 % , od 10 lat prawie 11 gram na instrumencie klawiszowym (keyboard) mam swój własny zespół rozrywkowy (na chałtury inaczej mówiac ) ale i tam potrzeba wiecej techniki niz tylko zwykłego spiewania . Mam obecnie 17 lat , kierunki w spiewaniu to wszystko oprócz hard rocka :)

PostNapisane: piątek, 19 sierpnia 2011, 09:19 

Online: 12m 22s
Hej. Jestem Wojtek. Mam 17 lat. Moje zainteresowania ? zdecydowanie muzyka. Śpiewałem kiedyś w różnych konkursach i szło mi bardzo dobrze . Jednak w czasie mutacji musiałem przystopować. Teraz znów powróciłem do śpiewania a właściwie do szkolenia mojego wokalu. Mój ulubiony gatunek muzyczny ? to zdecydowania Pop. Choć słucham tego co wpadnie mi w ucho. Pozdrawiam i mam nadzieję , że będę tutaj miło spędzać czas. :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj