* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 1 marca 2010, 19:18 

Online: 1d 12h 52m 4s
GG: 0
Lady (dla mnie zawsze będziesz Lady:P), 50 zł. to nie jest znowu tak dużo, jeśli chodzi ogólnie o ceny lekcji śpiewu! 60 minut z instruktorką SLS potrafi kosztować 150 zł!

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 1 marca 2010, 21:32 

Online: 0s
Witam!

No więc kolej na mnie ;). Nazywam się Daniel, w kwietniu skończę 18 lat. Jestem z Międzyrzecza(woj. Lubuskie, niedaleko Gorzowa Wlkp.). Jestem uczniem Technikum Ekonomicznego. Zawsze chciałem robić coś związanego z muzyką, dlatego skończyłem PSM I stopnia. Od gry na fortepianie wolę jednak wokal ;). Niestety w muzycznej na kształceniu słuchu zwracali uwagę raczej tylko by czysto śpiewać i rytmicznie ;P, no ale to szkoła a nie lekcje prywatne, więc czasu dla każdego z osobna nie było. Kilkanaście miesięcy temu zapisałem się do Studia Piosenki, żeby grzebień zamienić na mikrofon xD. Chciałbym poprawić technikę i doskonalić swoje umiejętności by móc kiedyś powiedzieć, że jestem w czymś naprawdę dobry. Obecnie przygotowuję się do festiwalu, który odbędzie się 14-go marca. Śpiewałem już m.in na koncercie WOŚP. Wszystkich wokalmaniaków pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do celu! ;)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 7 marca 2010, 00:11 

Witam wszystkich! Na tle większości użytkowników jestem już stary facet.
Spodobała mi się idea Janka. Szacunek za chęć pomagania innym!
Jeśli idzie o mnie, to nie mam za wiele wolnego czasu, ale będę tu wpadać i może czymś się podzielę.
Postanowiłem się tu zarejestrować, bo zajmuję się co nieco wokalistyką. Poznałem metodę SLS ileś lat temu. Uczyłem się jej po angielsku, kiedy w Polsce była w zasadzie obca. Ale to nie jedyna metoda, z której korzystam. Sporo się nauczyłem od Bretta Manninga i jego współpracowników.
Poświęciłem kiedyś niemało czasu na poznanie metody Enrica Carusa. Miałem etap analizowania anatomii i histologii aparatu mowy. Był też czas na fizjologiczne aspekty emisji głosu.
Lubię pracować z ludźmi. Trochę się ich przewinęło. Lubię patrzeć, jak otwiera się ich głos, jak nawet na pierwszych zajęciach zmienia się ich skala i jak odkrywają w swoim głosie coś, czego dotąd nie byli świadomi. Po prostu lubię to.
Jędrek

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 10 marca 2010, 12:03 

Witam wszystkich
Niedługo zaczynam naukę gry na gitarze, i jakaś tajemnicza siła przywiodła mnie na to forum, mam nadzieje, że nie bez powodu :)

Pozdrawiam

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 12 marca 2010, 13:58 

Dopiero znalazłem ten wątek. :-D A więc...
Nazywam się Mateusz i jestem z Ciechanowa (więc chyba z tego samego miasta co Niezapominajka). Słucham bardzo różnorodnej muzyki, jednak raczej nie takiej, którą możemy spotkać na listach przebojów MTV czy VIVY. W skrócie: ciekawa forma i niebanalna treść.
Od kilku lat gram sobie w Zespole Muzyki Dawnej, nie śmiejcie się, na flecie i trochę śpiewam. Dlatego dużą część z tego co słucham stanowi muzyka dawna, jednak czasu po którym ją doceniłem upłynęło niemało.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i do zobaczenia (przeczytania) na innych postach <papa>

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 12 marca 2010, 18:11 

Czesc:)

Nazywam się Robert i jestem z okolic Wrocławia:)
Chodzę do Liceum i trenuje taniec towarzyski :)
Lubię śpiewać i tylko o to chodzi, ze trzeba robić to co sie lubi i co sprawia przyjemność :)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 17 marca 2010, 19:44 

Witajcie!

Jan, Janek czyjak tam kto woli, 18 wosen już za mną. Pochodzę z Grodu Kraka ;) Muzyką, na poważnie, interesuję się od dwóch lat. Śpiewam na razie w zaciszu domowym, czasem coś przed znajomymi. Gram również na gitarze. Za półtora miesiąca czeka mnie matura, ale matura to bzdura ;) Uczeń VII LO.

Jeszcze raz witam wszystkich!

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 16:55 

Dzień Dobry

Jestem Grzesiek i mieszkam we Wrocławiu.
Mam 16 lat. Na gitarze gram od jakichś 2-3 lat głównie akompaniuje sobie pod śpiew .
Od jakichś 4 miesięcy jestem w zespole(chórze z instrumentami ) i śpiewam na mszach młodzieżowych. Jeszcze jakiś rok-2 lata temu rozpływałem się nad swoim głosem i żyłem w błogiej nieświadomości . Teraz natomiast mam świadomość ,że do czystego śpiewu mi jeszcze daleko. Słucham rożnej muzyki począwszy od rege poprzez punk i metal , a kończąc na hip-hopie (tylko ambitniejsi wykonaliście np. Łona) , choć moim ulubionym gatunkiem jest ska ,w którym się pławie odkąd poznałem zabili mi żółwia. Niedawno zacząłem też pisać piosenki co ,pomimo że nie idzie mi łatwo ,sprawia mi nie lada satysfakcje. W tą sobotę wybieram się na z kolegami grającymi na ,gitarze,basie i perce trochę pograć . Kto wie może za jakiś czas coś z tego wyjdzie. Kończąc moim celem ( marzeniem mogłaby być światowa sława a nie to ) jest zagranie z zespołem od czasu do czasu w jakimś klubie .

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 27 kwietnia 2010, 18:40 

Witam serdecznie wszystkich.
Coś o sobie ?? -- Troszke gram na różnych instrumentach, w przeszłości trafiło się kilka grań z przyjacielem na imprezkach, weselach, a dzisiaj w sumie wszystko co robie to dla siebie i swojej satysfakcji. Co do śpiewu to wiem, że mam dużo do zrobienia ale jak się chce to można wszystko bez względu na wiek. Co prawda jest to wiek inż. Karwowskiego ale nie ma to jak dla mnie raczej znaczenia.
Pozdrawiam wszystkich którzy zjawili się tutaj z powodu śpiewu.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 28 kwietnia 2010, 12:07 

Witam!

Mam na imię Agata i jestem studentką II roku pedagogiki wczesnoszkolnej z muzyką. Zawsze uwielbiałam śpiewać i wiem, że już tak zostanie :) Nie miałam niestety nigdy możliwości szkolenia swojego wokalu, więc cieszę się, że tu trafiłam :) O wokalmanii dowiedziałam się z portalu iSing, z którym od pewnego czasu nie rozstaję się na dłużej niż kilka godzin :)

Pozdrawiam, Agata.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj