* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Autor Wiadomość

PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2011, 18:19 

Online: 4h 28m 58s
GG: 0
Witam , czy potrafiłby ktoś określić jaką barwą modem śpiewa tytułowy wokalista, ostatnio takie śpiewanie jest bardzo modne na świecie, czy jest to kolejne dziecko SLS'a.. jak wielu z Yt..? Dla wielu to a jest barierą którą ciężko przeskoczyć..

Co myślicie o takim śpiewaniu , również J rice 'a czy tutaj również słychać SLS i czy można się na kimś takim wzorować Mnie osobiście jego barwa przekonuje i to co z nią robi, pomijając przepuszczenie jej przez wys. klasy lampę chciałbym tak potrafić mieszać style.. Chociażby autorska nuta

Dzięki za Wasze opinie w tym temacie ; )

Ostatnio edytowano wtorek, 7 czerwca 2011, 23:14 przez arisen, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2011, 22:54 

Witold napisał(a):
Pomijając aranżację, oraz denność jego kawałków, to jest z niego całkiem niezły wokalista, słyszałem nawet w kilku miejscach fajny distortion w górkach, można by powiedzieć nawet, rockowy.
Na żywca sobie radzi całkiem ładnie, tak że się lekko odcina od tego śpiewania na świecie, aczkolwiek, mógł by zmienić producenta, który mu klei kawałki i zrobić coś własnoręcznie.

He, he może masz rację, tylko.. kompletnie nie wiem o kim piszesz?
J'rice , ten koleś co śpiewa cover B.Marsa, czy sam Bruno Mars? żebyśmy się dobrze zrozumieli.. ; )

a wiesz, bardziej zależało mi na określeniu mod'a / stylu w jakim oni śpiewają,
co to jest tak fachowo, bo jeszcze nie odróżniam , gdybyś jeszcze mógł nazwać, może momenty w których występują te mod'y, poza falsetami czystymi bo to słyszę : p ; ) może opierajmy się o J'Rice 'a

Ostatnio edytowano wtorek, 7 czerwca 2011, 23:15 przez arisen, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2011, 23:09 

uu, toś mnie zdziwił, nie wiem czy się cieszyć czy płakać :pp ; ) No ale brzmią przyzwoicie ; )
zapytałem bo nigdy nie preferowałem tak męczyć rejestr, od takich dźwięków jak oni.. a ostatnio masę tych komercyjnych nut chociażby Adele.. chodź też nie przepadam wykonywać rep. płci pięknej ;p ; )
tylko tak słuchając ich gór, a swojej, stwierdziłem że warto by popracować i nieco poszerzyć skalę.. no nic pośpiewamy zobaczymy ;d

Ostatnio edytowano wtorek, 7 czerwca 2011, 23:17 przez arisen, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: wtorek, 7 czerwca 2011, 23:09 

Online: 77d 22h 8m 22s
Cytuj:
Nie metody a mody.

modu* :D żeby dalej nie było nieporozumień xD
(edytuj sobie posta i mój do skasowania)

PostNapisane: środa, 15 czerwca 2011, 19:31 

Online: 4h 4m 48s
Bardzo podoba mi się to, co Chen robi ze swoim głosem w Grenade, jednak wydaje mi się, że nie dałby rady zaśpiewać tak całego koncertu. Nie uważacie podobnie? Już przy braniu oddechu na wyższe partie wokalne widać, że nie robi tego w sposób poprawny. Potem cała szyja jest naprężona przy śpiewaniu, wkłada w to dużo wysiłku. Zbyt dużo moim zdaniem. Wydaje się to potwierdzać rzecz, którą zrobił w 3:27 - spóźnił się z wejściem, bo zwyczajnie potrzebował moment odpocząć. Może to tylko moje odczucia i może zaśpiewałby kolejny kawałek normalnie, jednak wydaje mi się, że nie. Byłoby już słychać, że nadwyrężył głos. I wcale nie twierdzę, że jest złym wokalistą. Wręcz przeciwnie.

Przy okazji witam na forum, bo to mój pierwszy post :)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj