* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 23 maja 2011, 18:20 

Online: 8h 26m 26s
Hej Mam na imię Kuba( Nie Jakub !!) Jestem z Poznania i mam 18 lat :D
Póki co chodzę do liceum, ale już nie długoo!
Śpiew...Lubię....Trafiłem tu....Zostaję.
Prócz śpiewu Teatr/film/muzyka/Fotografia No wszystko co się łączy ze słowem sztuka :) (Sztuka piwa też się liczy chyba..)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 23 maja 2011, 21:47 

Online: 3d 18h 39m 2s
GG: 0
Siema !

Mam na imię Mateusz ! Koledzy mówią na mnie Guber (od nazwiska) ^^ Na forum trafiłem ponieważ chciałbym wreszcie nauczyć się jakoś śpiewać i tymczasowo śpiewać w moim zespole. Gram na gitarze elektrycznej jako gitara prowadząca. Umiem też grać na bassie i trochę na garach.

Pozdrawiam :]

"Kiedy mam kaca, wolałbym stanąć w rogu sceny i tylko grać. Chcieliśmy znaleźć odpowiedniego frontmana, lecz nikt nie śpiewał wystarczająco dobrze, więc po prostu robię jedno i drugie." ? James Hetfield, Wikicytaty

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 28 maja 2011, 17:06 

Online: 1d 16h 2m 19s
Witam. Nazywam się Michał, za miesiąc kończę 15 lat. Jestem maniakiem blues rocka i hard rocka, głównie Whitesnake. Śpiewem interesuję się od jakichś dwóch miesięcy, na razie idzie mi tak sobie, ale nie wszystko od razu ;]
Gram na elektryku trzy lata, chociaż ogarnąłem się i zacząłem porządnie ćwiczyć z metronomem dopiero niedawno.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 31 maja 2011, 09:59 

Online: 14m 9s
Cześć!
Jestem Martyna zwana przez przyjaciół Martini vel. Alaina. Podobno mam 16 lat, gram na gitarze <bynajmniej próbuje> i chciałabym poćwiczyć trochę śpiew a najbardziej screamowanie i growlowanie. Mam małą nadzieję, że nauczę się tego. Witam więc wszystkich i pozdrawiam ;)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 6 czerwca 2011, 21:28 

Online: 1d 5h 27m 27s
Witam wszystkich!
Mam 16 lat i śpiewem interesuję się od niedawna. Kiedy szukałem jakichś podstawowych informacji o technice wokalnej, trafiłem na tą stronkę. Moje zainteresowania to metal/rock. Od jakiegoś czasu uczę się też grać na gitarze elektrycznej. Generalnie kumple założyli zespół i brak im wokalisty, a skoro ten temat i tak mnie interesuje, to postanowiłem wziąć się za to na poważnie.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 7 czerwca 2011, 20:20 

Online: 4h 28m 58s
Witam : )

Wokalnie amator kochający muzykę / wokal. chyba od poczęcia.. :p stawiający na ciągłą praktykę& otwieranie gardła.. Bywa to zwykle niepoprawne, zdegradowane, i dalekie.. Muzyka w każdym dźwięku daje rzeczywiste spełnienie, radość & siły do walki z tym co wyśpiewa życie... w nim facet szczery, stonowany romantyk, nie oglądający się za siebie, idący do przodu nie raniąc innych, nie za wszelką cenę.. Otwarty na wszelką muzyczną współpracę & znajomości, doskonalenie swojego wycia ;p
Trafiłem tutaj by dowiedzieć się nieco więcej na temat SLS / CVT , które chciałbym wprowadzić do swojego wokalu. Co więcej gram na pianinie, pracuje i staram się spełniać w życiu na ile to jest możliwe.

Pozdrawiam wszystkich ; )

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2011, 13:10 

Online: 77d 22h 8m 22s
Och... jeszcze się tu nie wypowiadałam? ;p
Już mnie pewnie i tak większość kojarzy z forumowego ShoutBoxa. :D
Neta, lat wiecznie 13 (choć w papierach '92). W życiu miałam kilka epizodów związanych z muzyką - każdy nieudany. :D Ale zawsze jakoś lubiłam śpiewać. Na forum trafiłam niejako z konieczności... Bo się okazało, że na swoje egzaminy muszę także umieć śpiewać - a tu zonk, bo nie umiem. :D No i tak oto pomalutku uczę się z Wami tego śpiewu już od jakiegoś czasu... Myślę, że może być tylko lepiej. ; )
Wokalna kariera? Nie zastanawiam się nad tym. Chcę śpiewać dla samej siebie. I będę wniebowzięta, jeśli uda mi się ogarnąć podstawy i zacząć brzmieć tak, żeby dało się mnie w ogóle słuchać. :D

I nadużywam emotek. Wiem. Już ostatnio rzucono we mnie podejrzeniami o niezrównoważeniu psychicznym. :D

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2011, 11:11 

Online: 0s
Cześć, jestem Krystian i mam 20 lat. Mieszkam w Koninie.
Uwielbiam śpiewać, tak jak i grać na klawiszach czy gitarze.
Interesuję się informatyką, choć muzyka i tak zawsze zostanie na pierwszym miejscu :)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 23 czerwca 2011, 01:39 

Online: 2d 22h 34m 40s
Cześć!

Mam na imię Dorota a od niepamiętnych lat wołają na mnie sówka.
Jestem z Wrocławia, niestety mieszkam w Warszawie.
Mam ponad ćwierć wieku.
Od 5 roku życia gram na skrzypcach (czyli obliczając to już ponad 20 lat, matko bossko kochano...!). W szkole muzycznej męczyli mnie w chórze co wspominam bardzo źle bo mnie gardło po tym bolało i nie mogłam mówić. Potem już na szczęście nie kazano mi śpiewać.

Kilka lat temu coś mi odbiło i zaczęłam robić za naczelnego kaowca na wszelkich wyjazdach bo poduczyłam się grać na gitarze (którą wcześniej się brzydziłam) i śpiewać kilku piosenek. Po weekendowych wyjazdach ze śpiewaniem moje gardło było do wyrzucenia.
Ostatnio coś mi odbiło i zaczęłam pisać własne piosenki - takie są rockowo-poezjo-śpiewane. Ale ponieważ chciałam w środowisku krainy łagodności udowodnić, że takie piosenki mogą być ambitniejsze niż 3 dźwięki i jęczenie interpretacyjne, to napisałam se takie piosenki, że niektórych nie potrafię zaśpiewać. A po ich ćwiczeniach zdziera mi się gardło.

Zaczęłam się zastanawiać nad tym czy coś jest nie w porządku z moim śpiewaniem-zdzieraniem, dziwiło mnie to zdzieranie, bo zawsze miałam dość cichy głos i to mi nie pasowało. Trafilam tutaj i uznałam, że faktycznie, coś jest nie w porządku. Uczę się więc, bardzo lubię się uczyć i zdobywać wszelaką wiedzę. (Kurczę, nikt mi w chórze nie powiedział nic o modach, nawet o mostach a to przecież oczywiste, że głos w pewnym momencie przeskakuje, nawet dzieci udające Tarzana to wiedzą! Panowała tam jakaś juryzdykcja rejestru głowowego, biały głos był beee bo nie klasyczny, ja go odkryłam u siebie, przyrzekam, dopiero półtora roku temu :o )

A, jeszcze studiuję muzykologię, na domiar złego dziennikarską, lubię pisać o muzyce i nie umiem się streszczać, więc wybaczcie, zdarzać mi się będą posty baaaardzo długie. Specjalizuję się również w polskiej muzyce ludowej, muzycznym wymiarze szamanizmu. Jeszcze jeden mój konik do bardowie. Bo najbardziej kręci mnie muzyka tworzona i wykonywana przez jednego artystę.

Lubię amerykański folk i poezję !DOBRZE! śpiewaną. Moim bogiem jest Bob Dylan, wokalnym aniołem Jeff Buckley. W sumie jak by się tak zastanowić to najbardziej odpowiada mi rockowe śpiewanie z nutką ustawienia klasycznego (to nie a propos Dylana! ;) ) Takie mocniejsze bel canto.
Mam również taki pogląd, że po angielsku (amerykańsku zwłaszcza) przyjemniej i łatwiej się śpiewa niż po polsku a szczególnie dobry ten język jest przy nauce śpiewania. Więc nikt mnie nie odwiedzie od męczenia piosenek w tym melodyjno-twangującym języku. A różne opinie na ten temat słyszałam.

[ja naprawdę dużo piszę... ech...]

pozdrawiam serdecznie wszystkich

P.S: jeśli ktoś potrzebuje pomocy przy nauce nut albo z kształceniem słuchu, interwałami, harmonią i podobnymi to chętnie służę pomocą.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 24 czerwca 2011, 23:30 

Online: 6h 45m 56s
Hej :)
Jestem Faustyna, mam 14 lat i mieszkam w Krynicy. Śpiewem interesuję się od roku, od szóstego roku życia tańczę, najpierw było trochę breakdance'u, teraz skupiam się na tańcu współczesnym. Uwielbiam musicale i zwykle śpiewam tylko utwory musicalowe.
A tak poza tym to interesuję się survivalem. ;-)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj