* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 lutego 2011, 16:30 

Online: 0s
Doda czy Ewa Farna ?
A może ktoś inny ?

Ostatnio edytowano wtorek, 22 lutego 2011, 16:31 przez michal8111998, łącznie edytowano 1 raz

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 lutego 2011, 16:31 

Online: 0s
Według mnie to Ewa Farna.
A niczego sobie jest też np. Agnieszka Chylińska.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 22 lutego 2011, 19:57 

Online: 1h 45m 25s
Agnieszka to BYŁA dobra ale o gustach się nie dyskutuje...jasne że Ewa choć złapałam ją na kilku wpadkach mimo to jest na pewno lepsza od Dody moim zdaniem...

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 23 lutego 2011, 20:40 

Online: 19d 15h 34m 23s
Farna oczywiście lecz nie mozna zapomnieć o Patrycji Markowskiej ;-) która tez ma kawał głosu po ojcu <lol>

http://youtu.be/poMG2p2JqsA

http://youtu.be/xR5nJvlD_l4

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 24 lutego 2011, 16:12 

Online: 3m 49s
Ewa Farna Edyty Górniak śpiewają bajecznie ;p chociaż ich nie słucham, ale niektóre piosenki wpadną w ucho i nie chcą wylecieć

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 lutego 2011, 00:57 

Online: 7d 13h 11m 35s
Doda wcale nie ma slabego glosu. Ma glos jak dzwon, ale co z tego. Dykcja, zaniedbanie techniki, w 90% repertuar, a i oczywiscie sposob na popularnosc - to wszystko sprawia, ze nie jest ceniona jako wokalistka. Po co pokzac swoj glos, jak i tak innym sposobem mozna zyskac popularnosc. Chociaz, nie oszukujmy sie. Samym glosem w dzisiejszych czasach nie zrobi sie kariery. Bo osob ze swietnymi glosami jest na peczki, a wlasnie beztalencia bija rekordy popularnosci. A z drugiej strony zalezy, jak kto interpretuje slawe i popularnosc. Jezeli tylko zalezy komus na artykule na pudelku i na tym, zeby 11-to latki kupowaly plyte, to glos jest niepotrzebny, chodzi tu tylko o pop kulture, ktora pcha temu komus kase w dupe, ale nie jest zadna chluba. Ale komus moze tez zalezec na uznaniu krytykow i malym, ale wyrafinowanym gronie wielbicieli.
O, tak, Farna moja faworytka. Jest jeszcze bardzo mloda, ale trzyma wysoki poziom.
Gorniak - bez dyskusji.
Kayah, Kozidrak, Kasia Kowalska. ?
Ale nr 1 jest Gorniak i Villas.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 lutego 2011, 11:31 

Online: 2d 1h 45m 6s
Willas? Moze kiedys teraz jej skala to zaledwie jedna oktawa- na dzien dzisiejszy nie ma sie czym zachwycac bo konbeta jawnie niedomaga. I do tego wiadomo ze zycie jej nie oszczedzalo.Szanujmy jej tworczosc i spokoj a to co zostalo w starych nagraniach niech pozostanie piekne Czasy wspolczesne to zaleznie od gatunku gorniak markowska jopek. Do farnej nie jestem przekonana miedzu innymi po tym jak falszuje na live (Youtube sie klania:) A doda jest potwornie zmanierowana jesli chodzi o wokal a o zachowaniu juz nie wspomne

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 lutego 2011, 12:40 

Oceniam oczywiscie czasy swietnosci, o ktorych w przypadku Villas mozna mowic. Reszta mozliwe, ze jeszcze w swoj okres swietnosci nie weszla, niektorzy maja wlasnie teraz.
BTW, jak dla mnie Jopkowa nic specjalnego. Ladna barwa i to wszystko. No, ale rzecz gustu, chociaz w zestawieniu z Gorniak, czy Markowska nie powinno jej byc tu wcale.
Brodka chyba nawet daje rade, chociaz tak, czy inaczej ciezko jej wokalnie dorownac, chocby i Dodzie (jesli chodzi o predyspozycje, bo o technice nie ma tu co mowic). Ale barwe uwielbiam.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 lutego 2011, 15:18 

Online: 77d 22h 20m 53s
GG: 0
Z maintsreamu radiowo-telewizyjnego najbardziej podoba mi się Kayah i Górniak.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 28 lutego 2011, 19:07 

Z ciekawosci obejrzalem wystep Dody na tfu, viva comet i jestem pod wrazeniem (glosu, ale nie wystepu) ,jeszcze bardziej utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze ma kawal glosu. Ogolem tutaj nie ma jakichs wymagajacych piosenek, chociaz zszokowal jej dol http://www.youtube.com/watch?v=05U_Y52N ... re=related i tak mnie to nurtuje (ok 2:17), czy to jest e, czy E (E3 czy E2). Jak porownuje na pianinku, to w sumie oba sie pokrywaja, nie slysze kontrastu oktaw <lol2> , ale w sumie TAK niskie dzwieki sa prawie ze niespotykane u kobiet, toz to skala basu, a alty w dobrym wypadku dochodza do A(A2). :-D

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj