* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 września 2013, 14:10 

Online: 40d 17h 27m 28s
Dajcie spokój, żaden z niego bas. Po prostu młody niewyćwiczony głos który lepiej się czuje w dolach, co jest normalne na początku nauki. Jak pisał Acaria nie próbuj na sile brzmieć nisko bo ani to zdrowe i nie brzmi najlepiej.
Tutaj macie prawdziwy bas (swoja droga miny kolesia są bezcenne xD ) :

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 września 2013, 14:23 
Powiedziałem, że masz harmoniczną na G1 z podbicia majka. Normalnie w mowie nie schodzisz niżej niż jakieś D.

A wbrew pozorom ten aparat ma bardzo dobrą czułość, bo jak przestawiasz krzesło to aż ucho boli. Mówiąc inaczej- jest mocne podbicie.

Za dwa lata dostaniesz ostatecznego Fry'a w głosie i będziesz już na normalnie brzmiał jak bas (bez przesadnego przyciemniania).

Mroczny- On ma 17 lat. Między 17, a 19 masz ostatni spadek głosu. Dostaje się tych dolnych fryowanych dźwięków no i wtedy wychodzi czy bas czy nie bas. Mosty dają mu już na dzisiaj bas, więc sądzę, że za dwa lata głos mu nagle nie skoczy do barytona.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 września 2013, 18:39 

Online: 116d 14h 40m 34s
GG: 0
Bastsex, gdzie masz spadek głośności + jaki jest twój najniższej wygodniejszy dźwięk. Sam zbadam czy jesteś basem ;P

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 września 2013, 19:21 
Arts, przecież nagrał próbki. Sam możesz posłuchać ;p

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 września 2013, 21:55 

Online: 69d 1h 3m 57s
Arts powiem ci że to zależy od dnia , chwili czasami niżej czasami wyżej :P zresztą nie jest trudno znaleźć moje nagrania wystarczy zaglądnąć na mojego sound clouda na inne próbki niż te do których link wysyłam . Właściwie zawsze chciałem być barytonem bardziej niż basem ale skoro rozrywka pozwala na większą elastyczność to nie będzie źle.

Myślałem że schodze niżej niż D2 , chyba że mówisz tylko o mowie :D . A nie mówiłeś wcześniej że struny rosną do 21 roku życia i do tego czasu najbardziej się zmienia ?

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 września 2013, 22:08 
Jasne, że tak. Miałem na myśli "basową barwę", taką na 100%. Najmocniejszą zmianę w głosie dostrzeżesz właśnie teraz między 17, a 19 rokiem życia. Potem będzie to już mniej zauważalny proces (z roku na rok, a nie z miesiąca na miesiąc).

A co masz na myśli poprzez schodzenie? Dla mnie, żeby dźwięk się liczył, to musi być stabilny przede wszystkim, już nie mówiąc o głośności. Na C#2 się już łamiesz jak śpiewasz, więc nie zaliczam tego do stabilnej skali.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 września 2013, 22:16 

Aha ok :D w sumie masz racje na chacie wrzucałem filmik z PO o pierwszej pomocy ze stycznia i mówię dość lekko w porównaniu z tym co teraz ,nie każdy widział to wrzucę tutaj dla porównania : http://www.youtube.com/watch?v=kOhBB6MHP-Q akcja zaczyna się od 1:10 (prosiłbym tylko o nie udostępnianie tego nigdzie i nie zwracajcie uwagi na ten tekst o nie powtarzaniu tego w domu bo to kombinowane jest xD ) . Ja jestem ten pierwszy co się dławi.

No to na lepsze doły chyba przyjdzie czas :D

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 20 września 2013, 02:05 

Online: 134d 23h 34m 36s
GG: 1397451
Tylko wiesz Bastex, że śpiewając HIMa to bardziej w średnicy siedzisz niż w dołach, prawda? ;)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 20 września 2013, 07:17 

Online: 116d 14h 40m 34s
GG: 0
Czasami vallo jedzie na wzmocnionym fry, co bardzo jest łatwo zauważyć. A tak de facto Vallo to standart baryton :)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 20 września 2013, 18:43 

Wiem Ryj , doły z it's all tears ( w tym momencie co trzymam gitarę) to nie jest dla mnie nisko(w tym sensie że zawsze je zrobię i mam jeszcze zapas kilku półtonów) , ale z drugiej strony dużo już niżej nie schodzę. A jeżeli chodzi ci o in joy and sorrow to tam to tam na koncówkach wersów schodzę niżej tylko a tak to luz.

Off: Ryjcio ogarnij od 33-35 sekundy https://soundcloud.com/kaczbas/unforgiven-acapella , zawsze mi się wydaję że przez te 2 sekundy brzmię jak ty xD Jescze na 1:22 na słowie constantly tak śmiesznie nagle zmienia mi się ustawienie na chwilę.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj