* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 17:08 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
W takim razie powiedz, czy podczas lekcji, gdy się tak zdzierałaś, powiedziałaś o tym pani Kasi?

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 17:24 

Online: 97d 5h 35m 27s
Powiedziałam :D jacie no weź ..... temat o wykonie a nie o cudownosci CVT.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 17:30 

Online: 28d 7h 4m 11s
GG: 1882681
Dobra, masz rację, zakończmy spam. ;)

Co do wykonania, całkiem spoko. Trochę te długie i wysokie dźwięki mi brzmią dziwnie. Trochę jakby wymęczone. Ale ogólnie jest naprawdę fajnie. ;)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 17:35 

:)
Widze ze mam podobne odczucia do was wiec ciesze sie ze moje spostrzezenia sa takie same jak wasze.
No to wracam do dalszej nauki :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 19:44 

Online: 17d 17h 3m 12s
GG: 0
Jak dla mnie to Ty brzmisz cały czas tak samo od kiedy pamiętam. Głos sam w sobie masz całkiem dobry, ale masz taką manierę zawodzącą, co mnie kłuje w uszy. Piszesz, że byłaś u Kasi na niejednej lekcji i nigdy wcześniej nie nabawiłaś się takich zacisków i bólu na strunach. Coś mi tu nie gra. U Kasi na lekcji jak mnie coś tylko zaswędzi albo zachrypi w gardle, to od razu przerywam i mówię, ze coś dziwnie odczuwam i jest rozmowa na ten temat a nie samowolka i czajenie się. Przecież w założeniu CVT nie może być bolesne ani szkodliwe. Czytając Twoje posty mam wrażenie, że to pisze rozkapryszona gimnazjalistka a nie 32 letnia kobieta. Gdybyś na prawdę słuchała Kasi i zaangażowała się w zajęcia a w domu solidnie i mądrze ćwiczyła to mogłabyś fajnie brzmieć, a tak to jest odkąd pamiętam ciągle to samo. Piszesz o cudowności CVT z ironią. Te "cuda" nie biorą się od tak sobie, tylko z prawidłowego ćwiczenia. Jeśli coś Cię boli i się zaciskasz, to źle ćwiczysz. CVT przyspiesza naukę, bo idziesz krok po kroku, prawidłowo a nie krążysz w kółko na oślep. Nauczyciel ma otworzyć drzwi do tego świata, jest drogowskazem a nie czarodziejem. Nauczyciel dużo słyszy, ale nie czuje nas, nie jest w naszym ciele, dlatego komunikacja jest ogromnie ważna. Chociaż ja uważam, że Kasia i tak robi cuda z głosem, bo widzę po sobie a dopiero niedawno zacząłem. Niedawno skończyłem 26 lat. Mam dużo pokory w sobie i cierpliwości, i myślę, że koło 30stki będę dobry a przy CVT będę chciał i tak zostać na zawsze, więc nie mam ciśnienia, że coś ma być na teraz i już, tym bardziej, że wiem, iż z Kasią sukces jest nieunikniony.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 19:54 

Online: 1192d 22h 38m 27s
Patrycjatasama napisał(a):
Właśnie nad tym pracuje, czuje ze jeszcze mam mocno ograniczoną ekspresje. Nie wspominajac juz o mocnych gorkach ktore nadal mi nie idą.
Zgadza sie - tutaj zamiast "zmienic tryb" (blehh, ja nie wiem czemu mi to cvt tak mocno zbrzydło) zwiekszylam glosnosc i jak na moje ucho i wyczucie to przez calu utwor spiewam w jednym trybie, gdzies tam w dolach moze przeskakuje troszke ale wiekszosc to delikatny curb.

W jednym trybie też można uzyskać różną głośność. Wydaję mi się, że ty na wyższych dźwiękach nie masz tego curba dobrze ustawionego/podświadomie się ściszasz, bo on powinien być głośniejszy, z racji tego, że jest wyżej (generalnie im wyżej tym głośniej jeśli nie kombinujesz z ustawieniem po drodze). Może zamiast próbować być głośniej szukaj najbardziej swobodnego ustawienia na tej wysokości. Przyjrzyj się też samogłoskom, bo moim zdaniem też nie masz ich idealnie ustawionych. A jeśli przez mocne górki rozumiesz OD/Edge, no to tu nie ma bata, musisz twangiem przywalić. Chociaż znam osoby, które latami śpiewały w neutralu/delikatnym curbie (delikatniejszym niż twój) i takie metaliczne górki im w końcu zaczęły same z siebie wchodzić (wiedziały jak chcą zabrzmieć i ich głos jakoś znalazł drogę, do takiego brzmienia) :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 19:56 
Tak się składa, że jestem na forum dłużej od Ciebie, Glissando i widzę, jak duże postępy zrobiła Patrycja. Jeżeli rzeczywiście masz w sobie dużo pokory, to, proszę, uszanuj, że to, co odpowiada Tobie, niekoniecznie musi odpowiadać innym :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 20:05 

Online: 17d 17h 3m 12s
GG: 0
Data rejestracji profilu świadczy wyłącznie o mojej aktywnej obecności na forum. Forum zacząłem przeglądać w maju 2010, jeszcze jak było połączone z wokalmanią. I np. śmiało mogę stwierdzić, że Hubbie zrobił gigantyczny postęp a jest bardzo młody i ciekawie to się u niego zapowiada. A w przypadku Patrycji podtrzymuje to co napisałem wyżej.

Bohemian Rhapsody #1 Forever

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 20:10 

Online: 1192d 22h 38m 27s
Glissando napisał(a):
Czytając Twoje posty mam wrażenie, że to pisze rozkapryszona gimnazjalistka a nie 32 letnia kobieta. Gdybyś na prawdę słuchała Kasi i zaangażowała się w zajęcia a w domu solidnie i mądrze ćwiczyła to mogłabyś fajnie brzmieć, a tak to jest odkąd pamiętam ciągle to samo.

A ty za to brzmisz jak gówniarz zapatrzony w swojego genialnego-wspaniałego-boga-idola o.O Serio, nie każdy nauczyciel jest dla każdego, nie każda metoda przemawia równie dobrze do różnych ludzi, więc może uszanuj to, że ktoś ma inne zdanie niż ty. To bardzo fajnie, że lekcje u Kasi Ci tak pomogły, natomiast Patrycja zwyczajnie musi dalej szukać swojego sposobu, skoro cvt jej nie odpowiada i próby przekonywania jej, że to na pewno z nią jest coś nie tak, są moim zdaniem żałosne.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 9 lutego 2013, 20:20 

Nie twierdze ze CVT jest zle, Kazdy powinin stosowac taka metode jaka jest dla niego dobra. To ze nie byla dobra dla mnie moze swiadczyc o wielu rzeczach. I o tym ze moze inaczej przetwarzam informacje, i o tym ze napewno robilam cos zle skoro sie tak zdarlam, a wcale nie musi znaczyc ze metoda jest zla.
Co do ataku osobistego to pomine go milczeniem :D
Tez uwazam ze mam maniere zawodzaca ... niestety... ale wciaz sie ucze i nie uwazam ze zjadalam wszystkie rozumy i mnie moje tempo nauki nie przeszkadza, chyba ze to jakis konkurs w stylu kto szybciej i wiecej zrobi. Nawet jesli wszyscy juz beda wymiatac a ja nie to co z tego ?
UCZE SIE DLA SIEBIE.
Wiem tylko ze podejscie ortodoksyjnych cvt owcoów mnie zniecheca do metody jeszcze bardziej :)
Glissando kij Ci w oko. Moderator a lamie zasade o nie pisaniu w temacie :P Nie wiem po co te ciagle rozprawy o cvt.... Temat jest o wykonie.... Miejcie litosc ortodoksi :P

Ostatnio edytowano sobota, 9 lutego 2013, 20:24 przez Patrycjatasama, łącznie edytowano 1 raz

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj