* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 15 października 2011, 08:42 

Online: 8d 18h 59m 29s
GG: 0
MartaS napisał(a):
Od tamtej pory zaczęłam poważnie zajmować się śpiewem od strony technicznej i dołączyłam do grona studentów Complete Vocal Institute w Kopenhadze.

WOW !!Super!!
Mam nadzieję, że będziesz się często udzielać na forum. :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 15 października 2011, 17:45 

Online: 77d 22h 20m 53s
Kod:
Poza tym uwielbiam bigos i schabowego;)

Co za beszczelna reklama jedzenia. Byś się wstydziła. Wrrr.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 16 października 2011, 22:15 

Online: 70d 23h 55m 10s
polecam stoperan - zatrzyma wszystko !

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 24 października 2011, 15:15 

Online: 16d 10h 48m 9s
GG: 1894468
Bry wam.
Zawsze to jakoś sztuczno wychodzi... ale niech będzie.
Jestem Damian, mam 18 lat chwilowo. Uczeń liceum, początkujący gitarzysta.
Czemu tu jestem? A no bo pan Witold mnie do tego skłonił.
Zawsze chciałem umieć śpiewać, dążę do growlu, ale czystym śpiewem też nie pogardzę... wiadomo.
Co by tu... kim się inspiruję...nie wiem. Jeśli chodzi o growl, to kiedyś podziwiałem Wiwczarka. A teraz w sumie to nie dążę do czegoś konkretnego, chcę osiągnąć własne brzmienie - jakie będzie, to się dowiem, jak je osiągnę.

Śpiewać chwilowo nie umiem. Jeszcze. Ale ja lubię wyzwania, więc na pewno to zmienię. Właściwie, to najważniejsze dla mnie to popracować nad operowaniem głosem... ale to już osobna bajka. To tyle z małego interview.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 25 października 2011, 17:52 

Online: 10m 55s
Cześć Wam wszystkim. jestem Karolina i mam 14 lat. Gram na gitarze od marca i idzie mi całkiem nieźle, dość dużo umiem. Bardzo interesuje mnie muzyka, uwielbiam, słuchać M.J stąd mój nick, lubię też słuchać i poprawiać innych gdy śpiewają a sama średnio na jeża śpiewam i dlatego postanowiłam uczyć się tutaj od lepszych i doświadczonych bo wokalny na który chodziłam nic mi nie dał. Mam nadzieję że czegoś się tu nauczę i przy okazji poznam innych .. Pozdrawiam

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 29 października 2011, 18:19 

Online: 7d 11m 18s
GG: 886330
Witajcie.
Może na początku opowiem co ja w ogóle tutaj robię? Od dłuższego czasu szukałam jakiegoś forum `na poziomie`, ale dla ludzi, którzy podzielają moje zainteresowania, no i stwierdzam, że chyba tacy nie istnieją, ale patrząc na choćby styl pisania na tym forum, stwierdzam, iż jest ono `na poziomie`. Poprzez `forum na poziomie` mam na myśli, że nikt nie zrobi tutaj moderatorem byle studenciny, która bywa tutaj codziennie ze względu na brak lepszej rozrywki lub braku pomysłu na zrobienie czegoś z samym sobą, nie zjedzie mnie równo, by zrównać z błotem za to, jakich wyrazów używam lub za to, że używam interpunkcji, etc., a by wkroczyć w jakieś zacne grono nie będę musiała się popisać znajomością na pamięć dyskografii elity norweskiego black metalu (który osobiście lubię, ale bez przesady).
Teraz może więcej o mojej osobie. Zwą mnie Joanna Gabriela. Dzieje się tak zapewne dlatego, że tak się nazywam. Jestem niestety tegoroczną maturzystką uczącą się w klasie (kuhewsko) humanistycznej, bo językowo-artystycznej. Pochodzę z miasta (?), w którym to zawarta została unia Polsko-Litewska 1569 AD i wiodę tutaj nudny dość (jak na razie) żywot.
Postaram się, by moje powitanie nie było monotonne, aczkolwiek pewnie będzie. Interesuję się: językiem angielskim (który potrafię na jakimś tam wyższym poziomie), mitologią nordycką, śpiewem (dysponuję mezzosopranem i śpiewam w dwóch chórach od ok. 9 lat: pierwszy to chór szkolny, w którym jestem mezzosopranem lub altem, ale prawda jest taka, że umiem śpiewać dużo wyżej, niż przeciętny mezzosopran, tak się jakoś przyjęło, że przy dwugłosie żeńskim + męski jestem altem, gdyż po przyjściu do szkoły, w której chór działa, dyrygentka zakwalifikowała mnie jako mezzosopran, ale nie miała zbyt wielu utworów SSA, a później zaczęła mi wmawiać, że jestem typowym altem, dopóki nie zmieniła się dyrygentka, która stwierdziła, że jestem idealnym przykładem niedocenionego mezzosopranu oraz, że powinnam zapisać się do szkoły muzycznej na śpiew klasyczny; drugi chór to zespół muzyki dawnej (SSA; nie ma facetów), który wykonuje muzykę od średniowiecza do oświecenia, czasami coś współcześniejszego, tutaj również jestem mezzosopranem), muzyką - SZEROKO POJĘTY metal, muzyka średniowieczna i renesansowa (dawna), chóralna, filmowa lub z gier (kocham soundtrack z `Wiedźmina`); jakby co, moje lastefę -> http://www.lastfm.pl/user/joannagabixd , czytaniem książek (najlepiej fantastyki pokroju `Wiedźmina`, a na pytanie `DLACZEGO nie lubisz władcy pierścieni?` odpowiadam `bo nie` lub - zgodnie z prawdą - `bo mnie usypia`). Kocham również historię, szczególnie średniowiecza. Może nie na zasadzie, że znam władców całego świata i kosmosu z tego okresu, ale lubuję np. tych rycerzy, te czasy ciemnoty, miały jednak coś w sobie; kocham kulturę średniowiecza, muzyka średniowieczna jest wspaniała, choć za bardzo kościelna. Ale najbardziej na świecie kocham Norwegię. Kulturę, JĘZYK (przede wszystkim piękny ich język ), muzykę z Norge i widoki, przyrodę, klimat tam! Właściwie to nawet filologię norweską mam zamiar studiować.

Co do mego głosu/śpiewu/planu zespołu/`talentu` - śpiewam mezzosopranem, czasami i wejdę w sopranowe partie (mówię o sopranie takim, jak Tarja Turunen (Nightwish), Lori Lewis (Therion), etc.)! Może i powołałabym do istnienia jakiś zespół grający folk (z kobiecym głosem i growlem) lub symfoniczny metal (coś na kształt Theriona, Haggardu lub Trail of Tears albo Nightwish (chodzi mi mniej więcej o styl, tematykę i to, że mamy tam śpiewających i gości, i kobitki ;P)), ale nie mam ZUPEŁNIE nikogo kto na poważnie by się tym zainteresował, a poza tym ostatnimi czasy to i wolnego czasu nie posiadam żadnego! Czyli to takie jak NA RAZIE marzenia ściętej głowy, ale jeszcze tylko kilka miesięcy do ukończenia męczącej szkoły, a na studiach może znajdzie się jakichś dobrych wariatów co się na takie coś porwą ZE MNĄ!

Może to lekko prymitywne hobby, może powinnam wg. niektórych osób zajmować się czymś twórczym jak np. malowanie krajobrazów, ale ja nie potrafię. Jeśli kogoś zainteresowała moja osoba, w co wątpię, to proszę pisać śmiało
Pozdrawiam wszystkich i chwilowo żegnam. ( ;

Aj.. rozpisałam się, proszę o wybaczenie.

---
Min mannen vil v?re en tenor!
(Mój mąż będzie tenorem!)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 29 października 2011, 21:44 

Online: 7h 56m 23s
Witajcie, dobrzy ludzie. Na imię mam Damian, lat 17 i chodzę obecnie do liceum.
Uczę się grać na gitarze, a na nieszczęście mego otoczenia doszły do tego, nazwijmy to, próby śpiewania co jest właśnie powodem mojej wizyty w tym przemiłym miejscu. Z tego co widzę jest tu sporo mądrych i znających się na rzeczy ludzi, więc na pewno znajdzie się też miejsce dla kompletnie nieznającego się na śpiewaniu, początkującego i żądnego wokalnych umiejętności człowieka, jakim jestem ja. Dziękuję za uwagę..

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 30 października 2011, 10:55 

Och, witaj! ; ) Skoro uczysz się na wiośle naparzać to b. prawdopodobne, że masz słuch muzyczny (uwaga! znam jeden ewenement, który na gitarze gra, a w zespole ni ch**a się nie zgra z innymi, bo nie ma słuchu muzycznego ;p), więc ze śpiewem też nie powinno być problemu. No.. chyba, że masz wkurzającą lub w ogóle... do bani barwę to będzie gorzej. ; D a jak na razie.. WITAJ! ; D P.S. też jestem tutaj, by mi rad jakichś w razie potrzeby udzielono! ; )

---

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 3 listopada 2011, 09:31 

Online: 3d 3h 17m 36s
Ya man! jestem tu trochę a nawet się nie przywitałem, cóż tu powiedzieć ? Wsiąkłem jakiś czas temu w reggae, choć wcześniej zajmowałem się produkcją muzyki tworzyłem muzykę klubową przez wszystkie odmiany hałsu xD Lubię polonizować angielskie nazwy taki nawyk ot co.. Wokalne zdolności nabywam od początku roku 2011 xD Bardziej przykładam się do nawijania stricte rapowanej formy choć bardziej melodyjnej : ) Chciałbym umieć śpiewać i dlatego też tu jestem. Tworzę teraz reggae a dokładniej raggamuffin <3 Chodzę w szerokich ciuchach, jeździłem na desce swego czasu, rysuję, jak mam puchę to i po ścianach : ) Interesuję się zielarstwem xD Jedyny instrument na jakim gram w miarę to bongosy takie bębenki łapiesz? : ) na innych nie potrafię, miałem epizod z zajęciami wokalnymi na które postaram się wrócić. Kocham inwestować w siebie i w swój rozwój. A także patrzeć na ludzi i pisać o ich zachowaniach w mych tekstach. Ogólnie to siema ! : )

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 3 listopada 2011, 15:42 

Jeśli `raggamuffin` to coś w stylu Vavamuffin to jest to jedyne, co lubię z zakresu szerokopojętego reggae. c:

---

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj