* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 października 2014, 13:33 

Online: 1d 22m 48s
GG: 0
Hej! No wiec planuje w niedalekiej przyszlosci wyjechac do Kopenhagi na kurs Complete Vocal Academy. Zarejestrowalem sie na tym forum glownie by zadac to pytanie, czy jest tu ktos kto byl juz w Complete Vocal Institute? Ukonczyl ktos z obecnych Complete Vocal Academy? Co myslicie o tym kursie, macie jakies informacje na ten temat?
Ps. Przepraszam za brak polskich znakow, ale by zrealizowac moje marzenie musialem wyjechac za granice ;)
Dzieki za odpowiedzi!

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 października 2014, 16:16 

Online: 214d 12h 55m 49s
Ty, ziomek, ale za granicą też można ustawić polską klawiaturę w windowsie/linuksie/macosie/andku/iosie.

Chyba tylko kejzi i Marta.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 października 2014, 18:26 

Wiem stary, ale na tej klawiaturze 'azerty' wieki cale zajmuje mi skomponowanie wiadomosci z ustawieniami po polsku ;) Tym bardziej, ze pamiec miesniowa w palcach tez juz przestawila sie na francuska klawiature. Rozumiem ze kejzi to Kasia Idzikowska? Propowalem sie z nia kontaktowac, bez skutku niestety... Z Marta jeszcze nie probowalem a polecala mi skontaktowac sie z nia Anka Koziel, rowniez certyfikowany nauczyciel CVT. A wiec dziewczyny skonczyly najpierw Complete Vocal Academy a potem CVT teacher? Kopalnie zlota trzeba miec...

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 października 2014, 20:52 

My także nie mamy z nią kontaktu, co jest o tyle śmieszne, że to teoretycznie jej forum... Między innymi dlatego się raczej na lekcje z nią nie wyrywam, za czasów panowania Janka Gransorta było tak, że właściciel = gospodarz.

Niestety, kasy trzeba trochę wydać, jest to też jeden z powodów, dla których zamiast pojechać do CVI na kursik wolimy siedzieć na forum, gadać na skajpie i spotykać się na zlotach :D

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 października 2014, 22:53 

Wybralem nieco bardziej radykalne rozwiazanie ;). Rzucilem (g*wniane) studia, wyjechalem za granice, nauczylem sie jezyka i odkladam 95 % kazdej wyplaty w celu dolaczenia do nielicznego grona nauczycieli CVT w polsce.Tym bardziej ze nie ma wsrod nich zadnego mezczyzny! Do tej pory udzielalem sie na forach zagranicznych, jakos od tego forum odpychal mnie fakt, ze nalezy ono do pani Kasi, ktora nie chciala mi poswiecic chwili swojego czasu, kiedy najbardziej potrzebowalem pomocy w trudnej badz co badz decyzji. A szkoda! Forum zyje i dzisiaj spedzilem chyba trzy godziny czytajac rozne watki. Za kilka miesiecy bede juz w Kopenhadze, po powrocie moze doloze pare groszy do rozwoju spolecznosci ;)

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 30 października 2014, 23:28 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Fajna sprawa, miło będzie jak się pojawi ktoś nowy, będący certyfikowanym nauczycielem. Mnie przeraża trochę ilość tej całej wiedzy. Książka ma przeróżne informacje, jest tak wiele aspektów opisanych, że spokojnie na jej podstawie można zrozumieć działanie całego głosu. Pisz na forum jak idą poczynania z przyswajaniem informacji potrzebnych do uczestnictwa w tej szkole oraz egzaminów. Może ktoś w przyszłości się też dzięki tym doświadczeniom wybierze.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 31 października 2014, 11:55 

Online: 22d 3h 16m 10s
Bardzo dobra decyzja!

I też widzę, że ciekawa historia się za tym kryje, rzucić wszystko i spełniać marzenia :)
Super <jupi>
Trzymam kciuki :)

Blended Joy

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 31 października 2014, 12:35 

Dzieki! Cel to zdobyc certyfikat CVT do 28 roku zycia, a potem zobaczymy, nawet jesli juz nic sie dalej nie stanie, w co watpie, to i tak wole przegrac w czyms co kocham niz wygrac w czyms czego nienawidze. Mam wiele obaw. Nie jestem zbyt doswiadczonym muzykiem. Kiedy juz wystepowlem publicznie to w miejscach i okolicznosciech do ktorych wstyd sie przyznac. Stad chcialbym nawiazac kontakt z kims kto ukonczyl Complete Vocal Academy i zorientowac sie jak daleko od sredniej moglbym tam odstawac. Co oczywiscie nic nie zmienia, to tylko kwestia wyeliminowania obaw poprzez fakty ;) Forum CVT umiera i nie moge sie nawet doprosic o aktywacje mojego konta, zeby poszukac kogos tam. Tu trzeba przyznac Slsowi, ze marketing i rzeczy zwiazane z promocja, a forum jest przeciez znaczaca czescia popularyzacji techniki, maja rozwiniete o niebo lepiej niz CVT. Ale, moze to kwestia metryki, CVT jeszcze dojrzewa, SLS mial sporo czasu na rozwoj ;)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 20:23 

Online: 65d 4h 58m 58s
Może się mylę, ale przeczytałem, że o certyfikat nauczyciela może się starać osoba która jest już wykształcona muzycznie, to znaczy potrafi grać na pianinie.

- Czego?
- Czegokolwiek.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 22:02 

O, to coś dla mnie!

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj