* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 21 marca 2011, 17:22 

Online: 1h 45m 25s
No dobra każde ma inne zdanie

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 30 marca 2011, 22:12 

Online: 3d 8h 59m 45s
Doda ma kawał głosu, ale jak dla mnie, wokalista to nie tylko głos, ale również dobór tekstów i emocje które odczuwa odbiorca słuchając danego wykonawcy.
Teksty i wykonanie piosenek pani Dody nie oddziałują na mnie w żaden pozytywy sposób. Dodając do tego obraz, rzeczywiście pobudza to moje emocje... głównie zażenowanie. Nie biorę pod uwagę tutaj wszelkich skandali w show biznesie, tylko jej występy wokalne.

Jeśli mam tak naprędce podać najlepsze polskie wokalistki:
-Katarzyna Groniec
-Justyna Steczkowska
-wspominana już Kora
-czasy świetności Villas
-Kalina Jędrusik

hm... i teraz aż mi się trochę przykro zrobiło, że więcej można wychwycić dobrych wokalistów z przeszłości... bo współcześni może i nie wyginęli, lecz są oni zagłuszani masową tandetą.

A jeszcze odnośnie Edyty Górniak... dopisałabym ją również jak "czasy świetności Górniak". Porównajcie sobie "Litanię" z pierwszej wersji "Metra" z występem z okazji jubileuszu

Nie mówię, że teraz jest tragiczna, ale szczególnie pod koniec słychać różnicę,co nie dośpiewam, to dowyglądam lub domilczę, chwilami aż mnie gardło boli, tak skwierczy. Oto przykład osoby, która mając olbrzymi talent , po prostu go zaniedbała. W tym wypadku raczej nie można tłumaczyć jej, tak jak w przypadku Villas, wiekiem (bez przesady!).

Jak jeszcze ktoś mi się przypomni, to dopiszę :)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 17:12 

Online: 101d 8h 47m 45s
GG: 0
Ja bardzo cenię sobie Panią Kasię Stankiewicz ;)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 8 kwietnia 2011, 13:46 

Online: 43m 37s
Moim zdaniem Nosowska :)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 13 kwietnia 2011, 22:45 

Online: 0s
Kasia Groniec for ever! :)
Jest niesamowita!

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 maja 2011, 01:44 

Online: 0s
Izabela Trojanowska, nie wiedziałem o niej do wczoraj kiedy została napomknięta przez jednego z kabareciarzy ktory wspominał "stare dobre czasy". Połączenie boskiej, zniewalającej urody z przeszywającym głosem. Co więcej: niektóre jej piosenki wyśmiewaja komunę na co niewielu się wtedy odważało:

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 17 czerwca 2011, 20:19 

Online: 35m 49s
Bezdyskusyjnie edyta gorniak. To co ona potrafi zrobic ze swoim glosem i jak przy kazdej piosence ciarki przechodza to szacun dla niej niesamowity

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 czerwca 2011, 12:56 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Jeżeli chodzi o wokalistkę to w pełni się zgadzam z przedmówcą. Edyta Górnik potrafi zaśpiewać wszystko na wszystkie sposoby. Śpiewa na całej skali cholernie wysokie dźwięki i na żywo bardzo rzadko się zdarza, żeby miała jakieś problemy. Jako artystka jest troszkę słabsza, bo tak na prawdę jest trochę takim coverbandem ale tutaj jest temat najlepszy wokalista a nie artysta, więc trzeba przyznać, że śpiewa rewelacyjnie.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 czerwca 2011, 13:05 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Kurde jak mam napisane najlepsza wokalistka, czytam sobie wcześniejsze strony i widzę Doda to mnie krew zalewa. Może zróbmy temat najlepszy wokalista i wrzućmy tego z Boysów... Występ Dody to świecenie nagimi częściami ciała i sapanie w dołach oraz playback w górach. Jako wokalistka to ona śpiewa na moje ucho bardzo przeciętnie. Masę ludzi śpiewa lepiej od niej w Polsce, na poziomie ciekawszej barwy głosu, itd. Od czasu, w którym odeszła z Metra niczego nowego się nie nauczyła. Nie znoszę jej bardzo już na poziomie barwy głosu. Dla mnie jest po prostu słaba. Gdyby nie fakt operacji plastycznych nosa i piersi oraz masy innych zabiegów, botoxów i szpachlowania to nawet nikt z was by nie zwrócił uwagę na jej wokal. Taka jest przykra/wesoła prawda. Jej udany występ wokalny to 1 na 50... Od razu powiem - nie zrozumcie mnie źle. Może być czuć w tej opinii jakbym się wywyższał ale jak na razie to nie śpiewam dobrze, nie jestem najpiękniejszy w całej wsi i nie wstrzyknąłem sobie botoxu w różne części ciała jak by to zrobił Krzysio Ibisz :p

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 19 czerwca 2011, 23:02 

Online: 19h 45m 30s
Moja ulubiona, ze znanych mi, to Maryla Rodowicz ^^

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj