* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 26 czerwca 2010, 04:06 

Online: 0s
Cześć.

Mam na imię Mariusz, 21 lat, mieszkam w Sosnowcu. Przypadkiem trafiłem dziś na Twoją stronę Janek, tuż po tym jak koleżanka powiedziała mi `Jak Ty świetnie śpiewasz!` w samochodzie, gdy wyłem jakiś utwór, dodała iż powinienem śpiewać mniej `gardłowo`, co dla mnie jest czarną magią, i w celu znalezienia odpowiedzi, moje konto zostało utworzone. Chcę się nauczyć śpiewać, to też inna bajka. Kocham to, lecz mam blokadę. Od małego wszyscy mówili mi że nie umiem, że jest źle, nikt nie motywował, wszyscy demotywowali. Lecz teraz, chcę. Po prostu chcę. W swoim życiu grałem na perkusji w kilku kapelach, poza tym zajmuję się masteringiem, i innymi cudami studia domowego. Serdecznie zapraszam do współpracy osoby które mają nagrany wokal z muzyką, lub mają pewien pomysł odnośnie muzyki, ja mogę bez problemu wyczyścić, obrobić, i ogarnąć nasze domowe nagrania. : ) To w sumie tyle, bo rozgadałem się.

Z drugiej strony, do rejestracji na tym forum zainspirowała mnie pewna Pani, pewną piosenką. Mianowicie: LadyIss - Mam kota. Bardzo mi się spodobało, i nie mogłem zostawić tego słuchając jedną słuchawką, tak więc proszę: http://www.ghnet.com.pl/~jrgong/mamkota.mp3

To by było na tyle.
Pozdrawiam.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 28 czerwca 2010, 13:40 

Witam!
Nazywam się Łukasz, pochodzę z okolic Kielc. Stronkę sobie wygoglowałem w poszukiwaniu jakichś wskazówek co do ćwiczenia swojego głosu. Jakieś podstawy wokalne u siebie odkryłem po... Pijaku. Mieliśmy jakąś imprezę u kumpla w stodole przy mocnych trunkach. Z racji iż nagłośnienia nie mieliśmy, a ja zaczynałem grać na gitarze, kolega przyniósł swój prezent osiemnastkowy - gitarę akustyczną. Wziąłem pudło w dłonie i po kilku akordach, zacząłem snuć jakaś balladę szantową. Kumple naprani jak wieprze hodowlane, rozdziawili gęby i stwierdzili że głos mam bardzo dobry. Jednak gdy człowiek pod wpływem jest, to i wiejskie przyśpiewki pasują do ucha. Następnym razem spróbowałem powtórzyć eksperyment na trzeźwo - zdanie słuchaczy się nie zmieniło.
Nie poczyniłem żadnych kroków w kwestii poszukiwania lekcji - w mojej mieścinie jestem zamknięty, jedyna osoba prowadząca naukę śpiewu pała do mnie lekką antypatią... Zacząłem się uczyć sam.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 2 lipca 2010, 21:00 

Online: 5d 7h 53m 31s
Witajcie !
Mam na imię Mateusz mieszkam w okolicy Warszawy :)
Mam 14 lat.Uczę się grać na gitarze klasycznej niedługo może przesiądę się na akustyka.
Bardzo lubię śpiewać tylko zbytnio mi to nie wychodzi więc dlatego się tu znalazłem
Ćwiczenia naprawdę pomagają !

Pozdrawiam !

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2010, 14:15 

Heja <tuptup>
Mam na imię Anka, pochodzę z Rzeszowa i mam...yy..zaraz zaraz, luknę do dowodu...tak! Mam 22 lata :-D Ale to tylko liczby, bo w praktyce to mam jakieś 18 :-P Śpiewem zajmuję się od niedawna, po tym jak mój "wielki talent" został uśpiony na jakieś 9 lat :-D Obecnie kończę studia administracyjne i zamierzam na poważnie zając się muzyką, co by zdążyć zostać gwiazdą rocka do 30-tki :-D
Na co dzień słucham głównie rocka: Farben Lehre, KSU, Totentanz, Video, aczkolwiek lubię także Within Temptation, Strachy na Lachy itp, itd :-D
No....to to by było na tyle :-D

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 11 lipca 2010, 10:29 

Hej wszystkim!

Mam na imię Agnieszka i chodze już po tym świecie od 20 lat ^^ lubię baaardzo wiele różnych dziwnych rzeczy min :anime, mange, bollywood, fantasy o ksiazki to juz chyba czytam nalogowo. No i oczywiscie lubie muzyke =] NA kompie mam chyba wszystko oprocz muzyki arabskiej i hip hopu chociaz zdarzaja sdie wyjatki. Nie bardzo wiem co mam o sobie pisac wiec chyba wystarczy :) .

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 14 lipca 2010, 16:02 

Online: 4h 4m 59s
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam 47 lat i nie czuje sie jeszcze wcale staro. <jupi>
Pozwolcie wiec ze sie przedstawie.
Na imie mam Boguslaw Jestem emigrantem (z przyzwyczajenia oraz z wyboru) i dlatego pisze bez jezyczkow literowych ;-)
Kiedys zajmowalem sie troche takim gatunkiem (jesli mozna to tak nazwac ) muzycznym jakim jest piosenka turystyczna.Zostalem jej wierny do dzisiaj ...

to tyle na poczatek...

Ostatnio edytowano piątek, 6 sierpnia 2010, 17:37 przez ramzes13, łącznie edytowano 1 raz

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 17 lipca 2010, 11:50 

Witam:):)
Mam na imię Natalia,mam 21 lat.Moim życiem jest,śpiew.
Inspiracje muzyczne,czerpie z uwtworów P.Alicji Majewskiej.Jestem jej fanką od 17 lat.
Prowadzę jej Oficjalny fanclub.
Rodowita Otorowianka,jedynaczka.
Śpiewam od 5 roku życia i tak będzie do końca życia.
To na początek:):)

długość ta,szerokość ta..."
"Chcę dla was,śpiewać,
serca rozgrzewać wam..."
:):):)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 18 lipca 2010, 23:16 

Online: 2h 47m 56s
Hej. Jestem Ania, mieszkam w żywcu i mam jeszcze 20 lat:P "Śpiewam" odkąd pamiętam ale tylko gdy jestem sama w domu. jako mała dziewczynka tańczyłam i śpiewałam przed telewizorem albo przed lustrem :p, potem zostałam zdemotywowana, odstraszana i zachowałam tą pasje w czterech ścianach swojego pokoju. Mam blokadę. Gdy wyjechałam na studia, kumpel z akademika zaskoczył mnie mówiąc, że mam fajny głos, który trzeba tylko doszlifować (czy mówił prawdę tego nie wiem). Sami ocenicie. Mam nadzieję, że będą to same obiektywne oceny:) Chciałabym wiedzieć co poprawić, nad czym popracować, co Wam się podoba a co nie. Śpiew i muzyka to coś co kocham, chce się doskonalić i spełnić swoje marzenie. Jeśli mój głos tak naprawde do niczego się nie nada i okaże się, że strasznie pieje to też chciałabym to wiedzieć :P

Już za nie długo postaram się dodać nagranie:)
Pozdrawiam Wszystkich:)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 23 lipca 2010, 09:29 

Cześć. Jestem Ania i mam 16 lat. :) Śpiewam od małego. zawsze kochałam to robić, ale po ostatnich latach zepsułam głos. i nie dam rady nic z tym zrobić. Mam nadzieje że mi pomożecie ;) Muzykę uwielbiam od zawsze. gram nawet na gitarze.. narazie na klasycznej a za nie długo na akustyku, jak mi rodzice kupią. musiałam uprosić o klasyczną. 2 miesiące prosiłam :p To tyle, :D

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 23 lipca 2010, 13:09 

A i ja sie przywitam, a co mi tam... :-D
Witam, mam na imię Ewa, mam lat 18 + VAT ( czyli 27 ) i mieszkam pod Radomiem. Śpiewać - oczywiście śpiewam, ale nie znaczy, że ktoś w stanie jest tego słuchać - dlatego tu trafiłam. Często bawie się na weselach, ogniskach, imprezach gdzie są śpiewy przy gitarze czy harmoszce... I co? Biedna Ewa śpiewa pod nosem, bo wstyd... Teraz chcę to nadrobić!
Prócz śpiewania czytam książki, zbieram jagody i grzybki w sezonie, piszę teksty piosenek i doprowadzam do frustracji swojego Mena ]:> .
Za każdą uzyskaną tu pomoc z góry dziękuję a Was serdecznie pozdrawiam.
cobra

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj