* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 18:15 

Online: 7d 11m 18s
GG: 886330
lennonek napisał(a):
Ja bez względu na gatunki po prostu nie słucham słabych muzyków/zespołów, niezależnie, czy to orkiestra, kwartet smyczkowy, kindermetale, wikingowie, kindergotki, emosy, hiphopolowcy, a może Axl Rose lub Nightwish.

Chcesz mi powiedzieć, że mam słuchać wszystkiego, bez względu na to, czy mi się podoba, czy też nie ? Bardzo mądre, nie powiem. Słucham i dobrych i słabych wykonawców, ale niektórych gatunków po prostu nie mogę zdzierżyć, natomiast mój gust muzyczny jest raczej rozległy, więc nie wiem, po co znowu ta ironia.
Klaudia95 napisał(a):
Ale gust się zmienia razem z wiekiem, im ktoś młodszy tym ma mniejsze pojęcie o tym czego chce słuchać i jaka jest jakość tej muzyki.

Nie chcesz mi chyba zmówić, że za 10 lat będę słuchała tylko jazzu albo samej muzyki klasycznej ? Proszę Cię, mój gust raczej już za bardzo nie ulegnie zmianie, kilka `faz` muzycznych w życiu przeszłam i najdłużej `siedzę` w tym, co mi najbardziej odpowiada.
A co do tego, co pisałaś wcześniej - nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale czy twierdzisz, jakobym gardziła krótkimi uwagami na temat wrzucanych przeze mnie nagrań ? Błagam Cię... jeśli ktoś mi tylko napisze, że `brakuje czegoś` to co ja mogę na to powiedzieć, czy za co podziękować ? Staram się docenić każdą uwagę na temat tego i poprawić to i owo, co zostaje mi wytknięte, ale nie lubię takiego podejścia, że jestem zerem, podczas, gdy osoba mówiąca to jest ze mną na równi, bo jest człowiekiem, jak i ja.

Omujborze... dlaczego ja się wcześniej nie zorientowałam, że jesteś Orzechem ? Ten sam styl. Wybacz, jeśli Cię uraziłam tym, że nikomu nie pomagasz. Szczerze... (tak, to są przeprosiny).

---
Min mannen vil v?re en tenor!
(Mój mąż będzie tenorem!)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 18:26 

Online: 4d 16h 57m 41s
GG: 20840861
Klaudia95 napisał(a):
Ale gust się zmienia razem z wiekiem, im ktoś młodszy tym ma mniejsze pojęcie o tym czego chce słuchać i jaka jest jakość tej muzyki.

Nie chcesz mi chyba zmówić, że za 10 lat będę słuchała tylko jazzu albo samej muzyki klasycznej ? Proszę Cię, mój gust raczej już za bardzo nie ulegnie zmianie, kilka `faz` muzycznych w życiu przeszłam i najdłużej `siedzę` w tym, co mi najbardziej odpowiada.
A co do tego, co pisałaś wcześniej - nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale czy twierdzisz, jakobym gardziła krótkimi uwagami na temat wrzucanych przeze mnie nagrań ? Błagam Cię... jeśli ktoś mi tylko napisze, że `brakuje czegoś` to co ja mogę na to powiedzieć, czy za co podziękować ? Staram się docenić każdą uwagę na temat tego i poprawić to i owo, co zostaje mi wytknięte, ale nie lubię takiego podejścia, że jestem zerem, podczas, gdy osoba mówiąca to jest ze mną na równi, bo jest człowiekiem, jak i ja.

Omujborze... dlaczego ja się wcześniej nie zorientowałam, że jesteś Orzechem ? Ten sam styl. Wybacz, jeśli Cię uraziłam tym, że nikomu nie pomagasz. Szczerze... (tak, to są przeprosiny).[/quote]

Co do tego gustu, to nie było konkretnie do ciebie, więc nie wiem dlaczego się bulwersujesz.
Tyle zaobserwowałam z tego, co piszesz na forum. Przepraszam bardzo, ale ja ci nie napisałam pod nagraniem, że brakuje czegoś. Napisałam wyraźnie, które momenty są lepsze, a skoro sama coś śpiewasz to wiesz w jaki sposób zrobiłaś coś inaczej.
I powinnaś nabrać dużo dystansu do siebie, bo bez tego w muzyce ciężko jest.
O co chodzi z tym orzechem?

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 18:31 

Klaudia95 napisał(a):
Tyle zaobserwowałam z tego, co piszesz na forum. Przepraszam bardzo, ale ja ci nie napisałam pod nagraniem, że brakuje czegoś. Napisałam wyraźnie, które momenty są lepsze, a skoro sama coś śpiewasz to wiesz w jaki sposób zrobiłaś coś inaczej.

Słabo obserwujesz, bo za każdą Twoją i nie tylko Twoją cenną uwagę dziękowałam i staram się wprowadzić w życie to, co mi radzicie, ale nie mogę tego potwierdzić na razie żadnym nagraniem, bo nie mam na to możliwości/czasu, przykro mi. Nie wiem, dlaczego twierdzisz, że ignoruję to albo mam za nic Wasze uwagi. Gdyby tak było, nie prosiłabym o nie, a swoje nagranie dała jakiejś zupełnie nieznającej się na rzeczy osobie, by mnie tylko skomplementowała, bo nie słyszy niczego złego. Ty owszem, napisałaś mi o co Ci chodzi dogłębniej, ale skoro Ty uogólniasz jakobym miała gdzieś uwagi WSZYSTKICH to i ja o wypowiedziach WSZYSTKICH na temat swoich nagrań się wypowiedziałam.
Klaudia95 napisał(a):
I powinnaś nabrać dużo dystansu do siebie, bo bez tego w muzyce ciężko jest.

Naprawdę się staram, ale na forum internetowym raczej trudno to zauważyć, jednak znajomi i przyjaciele to widzą, mówią mi o tym.
Klaudia95 napisał(a):
O co chodzi z tym orzechem?

To już nie do Ciebie, dlatego zrobiłam następny akapit.

---

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 18:54 

Cytuj:
Lektura może i tak, ale na wsparcie za bardzo bym nie liczyła. Prawda jest taka, że większość tych znawców tutaj często się udzielających traktuje Cię jak natręta i/lub ostro krytykuje, co ani nie napędza do dalszej pracy, ani nie podbudowuje, a (imho) sprawia, że myślisz sobie, że nigdy nie uda Ci się zaśpiewać czegoś tak, by podobało się większości = c*****y z Ciebie wokalista.*
(*opisuję swoje odczucia c: )

A to? Napisałaś wyraźnie, że nie ma wsparcia ze strony innych osób.
A przecież ci którzy chcą i choć troszkę potrafią to pomagają. Nie zauważyłam jakoś wypowiedzi pod nagraniami: nic nie umiesz, więc nie śpiewaj. A forum przeglądam często.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 19:00 

Klaudia95 napisał(a):
Cytuj:
Lektura może i tak, ale na wsparcie za bardzo bym nie liczyła. Prawda jest taka, że większość tych znawców tutaj często się udzielających traktuje Cię jak natręta i/lub ostro krytykuje, co ani nie napędza do dalszej pracy, ani nie podbudowuje, a (imho) sprawia, że myślisz sobie, że nigdy nie uda Ci się zaśpiewać czegoś tak, by podobało się większości = c*****y z Ciebie wokalista.*
(*opisuję swoje odczucia c: )

A to? Napisałaś wyraźnie, że nie ma wsparcia ze strony innych osób.
A przecież ci którzy chcą i choć troszkę potrafią to pomagają. Nie zauważyłam jakoś wypowiedzi pod nagraniami: nic nie umiesz, więc nie śpiewaj. A forum przeglądam często.

Ja p******e! Będzie się teraz czepiała słówek i z dupy wygrzebie, co napisałam.
Nie ze wsparcia `innych osób` tylko (uwaga, CYTUJĘ samą siebie!) `większość tych znawców tutaj`! Chodzi mi o tych pseudo-znawców lub rzeczywiście znawców, którzy traktują innych jak zero albo po porostu po chamsku. Było tutaj coś o Tobie ? Nie, więc daj sobie spokój, bo Ty ani nie udajesz znawcy, ani nim nie jesteś (jak sama przyznałaś), a mnie pomogłaś (samym wyrażeniem obiektywnego zdania).

Edit:Proponuję zakończyć tutaj offtopowanie, jeśli chcesz dalej się spierać zapraszam do ShoutBoxa, ew. do wiadomości prywatnych, tutaj każdy moderator/admin albo zwykły użytkownik może się za taki offtopic przywalić, bo to rzeczywiście nie ma już nic wspólnego z witaniem nowych użytkoniwków.

---

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 19:10 

Dobra koniec tematu, bo zaraz się pogryziemy :-P
Zresztą tak czy inaczej nikt tutaj nie jest profesjonalistą, więc porady trzeba traktować z przymrużeniem oka i obserwować samego siebie. Kieruję te słowa do wszystkich, którzy dopiero zaczynają. i wszystkich, którzy uważają, że inni za nich wszystkiego się nauczą.
Dziękuję za uwagę ;)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 19:15 

Spokojnie, gryźć się wcale nie miałam zamiaru! ; ))
Oke, po części zgadzam się z tym, co piszesz dalej, dlatego powiem, że koniec tematu, bo wielki off powstał.
AMEN.

---

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 21:35 

Online: 12d 19h 25m 11s
GG: 0
Większość znawców, czyli milion kont jednego idioty, który spamuje na tym forum i na niczym się nie zna xDDDDDD
Cytuj:
Ding! New achievement unlocked!

:D

Sigyn napisał(a):
lennonek napisał(a):
Ja bez względu na gatunki po prostu nie słucham słabych muzyków/zespołów, niezależnie, czy to orkiestra, kwartet smyczkowy, kindermetale, wikingowie, kindergotki, emosy, hiphopolowcy, a może Axl Rose lub Nightwish.

Chcesz mi powiedzieć, że mam słuchać wszystkiego, bez względu na to, czy mi się podoba, czy też nie ? Bardzo mądre, nie powiem. Słucham i dobrych i słabych wykonawców, ale niektórych gatunków po prostu nie mogę zdzierżyć, natomiast mój gust muzyczny jest raczej rozległy, więc nie wiem, po co znowu ta ironia.

Słabych wypadałoby traktować jako jednorazową ciekawostkę, a nie inspirację.
Sigyn napisał(a):
Klaudia95 napisał(a):

Akurat tutaj bardziej trafne będzie określenie "dojrzałość muzyczna" czy coś w stylu, niektórzy wciąż słuchają discopolo, niektórzy symfonicznego metalu a inni się zachwycają zespołami z lat 70. :)
Oczywiście słuchanie dżazu, żeby można było się polansować to też idiotyzm, bo ile można słuchać losowego trafiania w gary/struny/klawisze.

Summa summarum:
Każdy lubi to co lubi, ale stoner i Feel najlepsze!

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2012, 15:08 

Ja mam tylko jedną refleksję: Tworzenie multikont powinno zostać surowo zabronione, Orzesiu!

---

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2012, 15:50 

Online: 12d 19h 25m 11s
GG: 0
Tworzenie multikont jest zabronione :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj