* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: poniedziałek, 5 marca 2012, 19:47 

Online: 4h 27m 15s
GG: 0
Witam Witam :) No szybko się połapałem, że jest taki watek...
Patryk, 20 lat, ze Szczecina.
Śpiewam (a właściwie podśpiewuję) od dziecka maluczkiego, ale krok naprzód dałem kilka miesięcy temu, jak zacząłem się nagrywać ;)
Moją największą pasją jest komponowanie i pisanie tekstów (choć mało komu je pokazuję), ale nie zawszę jestem w stanie oddać komuś napisanej piosenki, której mam swoją wizję, próbowałem śpiewać i szybko zorientowałem się, że daleko mi do ideału. Szukałem i znalazłem to forum, mam nadzieję, że będzie lepiej :)
Pogrywam na pianinie i gitarze, maluję i słucham muzyki, naprawdę prawie cały czas. Artystów "uwielbiam" tylko kilku, za to różnorodnych :D Głównie Kate Bush, ostatnio Peter Gabriel, Moloko, Roisin Murphy, Eurythmics i jeszcze kilku innych ;)

PostNapisane: środa, 21 marca 2012, 14:56 

Online: 27m 6s
Cześć,
jestem z Warszawy. Śpiewam amatorsko, głównie na karaoke i pod prysznicem. Sprawia mi to dużą przyjemność i chciałbym się trochę podszkolić - dla pożytku własnego :-) Oprócz tego mam nadzieję znaleźć porady odnośnie emisji głosu, ponieważ w pracy całkiem mi się on przydaje...

PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 15:54 

Online: 1d 5h 11m 5s
Cześć, jestem Izabela i mieszkam w Koszalinie. Mam 16 lat i śpiewam w domu .. strasznie wstydzę się występować publicznie. Bardzo lubię muzykę klasyczną, operę, rock, metal symfoniczny, blues no i jazz. :) Kiedyś marzyłam by być piosenkarką teraz śpiewam bo to bardzo lubię, może nie kocham, ale to mnie uspokaja. No i tyle :D

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 00:56 

Online: 2d 8h 29m
GG: 11818662
Hej. Kończę teraz pierwszą klasę liceum i mieszkam w Krakowie. Forum śledzę już prawie dwa lata, ale jako że jestem istotą raczej (niestety) nieśmiałą, do tej pory siedziałam cicho. Śpiewam różne rzeczy, ale najbardziej kocham poezję śpiewaną, muzykę poważną, muzykę filmową (chóry, chóry, chóry), niektóre odmiany metalu (power metal, metal symfoniczny, folk-metal) i folk. Interesuję się śpiewem ogólnie, tym, co też ludzie wymyślili na całej rozciągłości czasu i przestrzeni (śpiew archaiczny, biały, śpiew flamenco, śpiew gardłowy... i zawsze myślę "może kiedyś" :P). Poza tym uwielbiam fantastykę, tęsknię też za dobrą gadaną sesją RPG, albo larpem, niestety brak czasu.

Śpiewam w najkochańszym chórze szkolnym i zamierzam zdawać do szkoły muzycznej na wokal (na I stopień nie chodziłam, czego bardzo żałuję, ale liczę na to, że świat instrumentów jeszcze przede mną :P). W przyszłości - planuję filologię szwedzką i (jeśli los pozwoli) - AM...

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 10:22 

Online: 7d 11m 18s
GG: 886330
wiatrokrzyk napisał(a):
Hej. Kończę teraz pierwszą klasę liceum i mieszkam w Krakowie. Forum śledzę już prawie dwa lata, ale jako że jestem istotą raczej (niestety) nieśmiałą, do tej pory siedziałam cicho. Śpiewam różne rzeczy, ale najbardziej kocham poezję śpiewaną, muzykę poważną, muzykę filmową (chóry, chóry, chóry), niektóre odmiany metalu (power metal, metal symfoniczny, folk-metal) i folk. Interesuję się śpiewem ogólnie, tym, co też ludzie wymyślili na całej rozciągłości czasu i przestrzeni (śpiew archaiczny, biały, śpiew flamenco, śpiew gardłowy... i zawsze myślę "może kiedyś" :P). Poza tym uwielbiam fantastykę, tęsknię też za dobrą gadaną sesją RPG, albo larpem, niestety brak czasu.

Śpiewam w najkochańszym chórze szkolnym i zamierzam zdawać do szkoły muzycznej na wokal (na I stopień nie chodziłam, czego bardzo żałuję, ale liczę na to, że świat instrumentów jeszcze przede mną :P). W przyszłości - planuję filologię szwedzką i (jeśli los pozwoli) - AM...

Omujborze! gdybyś tylko była facetem i trochę starszym to po prostu.. DYS LOW IS FOREWER! <3 ; D
wiatrokrzyk napisał(a):
muzykę poważną, muzykę filmową (chóry, chóry, chóry), niektóre odmiany metalu (power metal, metal symfoniczny, folk-metal) i folk.

<33333 Moja krew <łzy_w_oczach> A zespoły głównie jakie ? Masz może lasta ? : >
wiatrokrzyk napisał(a):
Poza tym uwielbiam fantastykę

Sapkowski podejdzie ? : >
wiatrokrzyk napisał(a):
Śpiewam w najkochańszym chórze szkolnym i zamierzam zdawać do szkoły muzycznej na wokal

Też śpiewa(ła)m w szkolnym, ale głównie w zespole muzyki dawnej, w którym wykonujemy utwory trzygłosowe żeńskie z zakresu muzyki dawnej, tj. najczęstsze epoki to średniowiecze, barok, czasami renesans i klasycyzm. C ; Jesteś sopranem, mezzosopranem czy altem ? : >
wiatrokrzyk napisał(a):
W przyszłości - planuję filologię szwedzką i (jeśli los pozwoli) - AM...

Jeśli los pozwoli, również planuję AM, a jeśli dobrze zdana matura pozwoli - filologię norweską! : )
WITAJ W NASZYCH KRĘGACH! <3

---
Min mannen vil v?re en tenor!
(Mój mąż będzie tenorem!)

PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 22:26 

Online: 2d 8h 29m
GG: 11818662
Ojejej ^^.

Akurat teraz siedzę głównie w klasyce, ale słuchałam starego Nightwisha, Within Temptation, Epica też była chwilkę... z power-metalu Blind Guardian, a z tych zahaczających o folk, Korpiklaani i Eluveitie. Acz przyznam, że raczej pojedyncze utwory, muszę w końcu ponadganiać. :P Lasta nie mam... Dobra, kolejna rzecz, którą trzeba załatwić, ech, i wychodzę na taką "wiecznie planującą", coś w tym niestety jest. (Folk - Omnia chociażby?)
A, chóry. No wszelkie soundtracki jakie się nawiną, i oczywiście muzyka soundtrackopodobna, czyli Two Steps From Hell i Immediate Music. <3

W kwestii drogiego Sapka, właśnie zaczytuję się Narrenturmem (miast uczyć się na poprawy z fizyki i chemii, i sprawdzian z historii... ale przecież to prawie historyczna książka, no). I kocham Sagę Wiedźmińską. (I soundtrack do filmu :P, którego nie oglądałam, bo ponoć psuje...)

Z chórem śpiewamy... różne rzeczy, ale też leżą nam renesanse. Teraz akurat siedzimy w baroku, bo pracujemy Glorią Vivaldiego : ).
A ja jestem stety niestety sopranem. I żadnym rzadko spotykanym, bo chyba lirycznym. Sopranów jak wiadomo najwięcej, ale cóż. :P

Skandynawia jest cudna w ogóle, nad norweską też myślałam, czy może nawet myślę, ale na miejscu mam tylko szwedzką, a wiadomo, w domu najlepiej :P. Zresztą Astrid Lindgren była Szwedką, Muminki w oryginale napisane były po szwedzku, słucham ostatnio szwedzkich ballad (Gamarna) i coraz bardziej mi się ten język podoba. Obaczym :D. (I zawsze można pracować w IKEI XD.)
Gdzie chcesz iść na tę norweską? Norwegia jest strasznie, strasznie piękna... Generalnie Północ to jest to!

I dziękuję za przemiłe przyjęcie :3.

PostNapisane: sobota, 12 maja 2012, 19:14 

Online: 10h 5m 27s
Witam wszystkich obecnych i nieobecnych :P, mam na imię Ania :) aktualnie mieszkam w Holandii, ale pochodzę z Łodzi :) śpiewam kiedy tylko najdzie mnie ochota (w pracy, w domu, pod prysznicem itd, itp) - dlaczego śpiewam? bo lubię :D.... poprawia mi to humor, a zarazem jest oznaką, że mam dobry humor.... ot taka optymistka :P jak mi to wychodzi ? pffff sąsiedzi jeszcze się nie skarżą.... a sami ocenić to możecie odwiedzając "ocenę nagrań" :P .... to chyba tyle na początek :) Pozdrawiam wszystkich czytających :)

PostNapisane: sobota, 12 maja 2012, 20:52 

Online: 2d 6h 51m 32s
GG: 2279828
Witam, jestem Bogumił i w zasadzie znalazłem te forum, żeby usłyszeć jakieś opinie o swoich nagraniach, głosie i technice, oraz dowiedzieć się czegoś nowego. Śpiewam trzy lata, gram na gitarze akustycznej tyle samo czasu, uczęszczam na zajęcia prywatne. Natomiast nagrywam, miksuję i układam piosenki zupełnie sam w domu, i dlatego tak bardzo zależy mi na jakichkolwiek opiniach szerszej liczby osób. Jednak odkrywam, że zdobyć więcej niż jeden komentarz jest równie trudno, co zainteresować swoją twórczością znajomych :D Ogólnie obracam się w klimatach rockowych przez Bryana Adamsa, Gunsów i Claptona po twórczośc naszą, czyli Comę, Dżem i Huntera. Jestem zapalonym muzykiem, uwielbiam tworzyć a już najbardziej czynić postępy :)

No to daruj sobie i już.

PostNapisane: poniedziałek, 18 czerwca 2012, 22:34 

Online: 13h 49m 28s
hejka ;d
mam na imię Kamil i mam 17 lat ;] ostatnio słucham Guns n Roses, Green Day, Linkin Park, SOAD, Led Zepelin
podoba mi się głos Axla i chcę tak śpiewać ;d

pozdrawiam ;)

PostNapisane: poniedziałek, 18 czerwca 2012, 22:36 

Online: 2d 6h 51m 32s
GG: 2279828
Oryginalny nick, jak widzę.
Witamy na forum

No to daruj sobie i już.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj