* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 15 września 2013, 14:49 

Online: 1h 29m 55s
GG: 0
Hey, chciałem się dowiedzieć jak uzyskać taki głos jak Andy Biersack z zespołu Black Veil Brides . W piosence "Knives and Pens" lub "Beautiful Remains" zaintrygował mnie jego "metalowy" głos. Tak jak wcześniej napisałem chciałbym się dowiedzieć jak uzyskać taki głos ,jeżeli ktoś wie i chciałby mi pomóc bardzo proszę o odpowiedź. Zdaje sobie z tego sprawę że ten utwór mógł zostać w jakiś tam sposób przerobiony komputerowo, ale i tak Andy umie doprowadzić samego siebie do takiego stanu głosu. Czekam na mądre odpowiedzi :) Dziękuje i pozdrawiam :)

LINK DO PIOSENKI
|
\/
http://www.youtube.com/watch?v=gFDCHdKbKBY
ORAZ
http://www.youtube.com/watch?v=1td02e8o9cs

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 14:28 

Online: 5d 6h 42m 51s
GG: 12451446
Sam nie potrafię w ten sposób ale poza posłuchaniem prawdziwego metalu, a nie podróbki ( czyli emo/metalcoru ) radzę Ci poczytać wszystko o technikach śpiewu scream, growl. Na forum mamy użytkowników, którzy się w tym "specjalizują" więc może ich odpowiedzi coś Ci pomogą. Tylko do takiego śpiewania trzeba mieć mocne podstawy żebyś sobie głosu nie zniszczył :]

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 14:54 
Ekhm... od kiedy metalcore czy jakieś emo jest mniej tru od innych gatunków metalu?
Nu metal i metal alternatywny też?

To chyba nie jestem już tru, bo słucham wszystkich odmian metalu, a Metallica skończyła się na Kill 'Em All :(

Gościu stosuje Inhale Screamy, które same w sobie zbyt głośne nie są, więc słychać i mocną saturację.

Jak uzyskać? Najpierw nauczyć się śpiewać i używać mniej wymagających chryp, a potem zabierać się za Screamy, tak bezpieczniej. Ale zakładając, że jesteś niecierpliwy... umiesz chrapać? Dodaj do chrapania dużo podparcia i masz Inhale Screama.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 19:46 

Dziękuje wam dwóm za odpowiedzi, ale i tak nie dostałem od was odpowiedzi na jakiej mi zależało :c a czytałem dużo artykułów o "Scream" "Growl" i nadal tego nie pojmuje. Może jakieś ćwiczenia ?

Chodzi mi w dużej mierze o to jak śpiewa Andy o którym pisałem na pierwszym poście .

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 20:44 

Online: 30d 22h 47m 17s
żeby spiewac jak Andy musisz być andym. zostań andym dwa , swiat na pewno takiego potrzebuje.

nie lepiej by bylo jakbyś sobie znalazł WŁASNE formy artystycznego wyrazu ?

jesli czytasz a nie pojmujesz to pocwicz troche wokal i może wtedy coś załapiesz, hm ? nie wszystko od razu, takie ryki sa trudne wbrew pozorom.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 21:11 

Nie mówię że jestem Andym i chcę nim być tylko że on fajnie "growluje-screamuje" wiec dlatego pisze tutaj tego posta żeby czegoś się dowiedzieć :) i nie mówię że takie coś jest łatwe, bo żeby osiągnąć taki głos trzeba lata pracy na tym. A skoro mi się jak najbardziej podoba to co robi Andy, więc nie mam zamiaru szukać innej formy artystycznej.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 21:21 
Dostałeś ćwiczenie na Inhale Screama. Już prościej do niego dojść się nie da.
Innych odmian darcia mordy u niego nie słyszę.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 17 września 2013, 15:56 

no i oto mi chodziło dzięki :)

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj