* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Tutaj możesz zapytać o konkretną kwestię techniki wokalnej. Najlepiej wraz z pytaniem zamieścić próbkę ukazującą problem.

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 4 września 2013, 16:02 

Online: 2d 7h 24m 54s
GG: 0
Wiem, że ten dział raczej nie jest do tego, ale chciałam się zapisać na lekcje musicalowe i między innymi na przesłuchaniu trzeba zaśpiewać fragment polskiej piosenki, a ja w ogóle nie wiem co wybrać :( Najwygodniej by mi się śpiewało gdyby w tym fragmencie były przez cały czas dźwięki od G3 do F4 i jakiś krótki kawałek trochę wyżej żebym mogła pokazać, że umiem zaśpiewać wysoko. I ogólnie to śpiewam mniej więcej tak: http://w267.wrzuta.pl/audio/0RLUmm5VE8H ... ople_cover . I wiem, że nie jest jakoś super dobrze, a do tego mam 13 lat, dlatego chcę się zapisać na te zajęcia żeby nauczyć się czegoś więcej ;)
Z góry dziękuję za pomoc :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 7 września 2013, 15:15 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Moim zdaniem do Twojego obecnego ustawienia idealnie by pasował ten kawałek:

Tylko nie waż się naśladować Nosowskiej. Zaśpiewaj go w swój sposób. Twój obecny gigantyczny atut to właśnie sposób śpiewania jak w tym people help people. Śpiewaj to takim głosem i nic nie zmieniaj. To jest takie coś czego trzeba pilnować i pielęgnować, żeby nie uciekło z czasem. Spróbuj zaśpiewać ten kawałek i wrzuć go do oceny, zobaczymy jak będzie brzmiało. Nie zagłębiałem się dokładnie jakie dźwięki tam są ale wydaje mi się, że będzie Ci dobrze leżał, tak na ucho.

Jak uznasz, że piosenka Ci nie podchodzi to możesz śmiało pokombinować też z tym:

To są kawałki, które wymagają ogólnie dużo dojrzałości, jednak myślę, że dałabyś sobie radę z nimi poradzić na swój sposób. Charlie pozwala na zaatakowanie jakichś wyższych dźwięków, możesz się też wykazać subtelniejszymi częściami głosu i czasami tymi mocniejszymi. Nawet na moje ucho lepiej zabrzmi niż Nosowska. Jak się nie zdecydujesz to pisz, pokombinujemy dalej.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 7 września 2013, 20:22 
Anna Wyszkoni wydała ostatnio płytę z całkkiem przyjemnymi piosenkami zazwyczaj niewymagajacymi dużej skali. Poszukaj w jej repertuarze :)

"Charlie, Charlie" to nie jest odpowiednia piosenka dla trzynastoletniej dziewczyny.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 7 września 2013, 20:54 
Administrator

Moim zdaniem potrafi fajnie przekazywać emocje i dojrzalszy kawałek a nawet o takiej tematyce jak Charlie byłby sporym wyzwaniem. W niektórych przypadkach można trochę zamazać bariery wiekowe. Jak będzie potrafiła się wczuć i to fajnie zaśpiewać to spoko sprawa. Nawet w oczach oceniających może fajnie wypaść. Z drugiej strony może rzeczywiście masz rację i piosenka jak na ten wiek jest troszkę mało odpowiednia. Tak czy siak jak nie sama w sobie piosenka to ja polecam repertuar Ani Dąbrowskiej. To piosenki fajne do zaśpiewania, do pokazania głosu a przede wszystkim nie są trudne i efekciarskie pod względem technicznym tylko wymagają dobrego wczucia się.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 8 września 2013, 11:41 

Online: 2d 7h 24m 54s
GG: 0
No według mnie też Charlie, Charlie jest trochę nieodpowiednia :D I słuchałam innych piosenek Ani Dąbrowskiej i Ani Wyszkoni, ale trochę niewygodnie mi się śpiewa. A ta piosenka Hey jest super, nie wiem czy nie jest trochę za łatwa jak na przesłuchanie, ale pewnie gdyby była trudniejsza to zepsułabym ją jeszcze bardziej. W każdym razie jak się jej trochę bardziej nauczę to postaram się wrzucić do oceny, może nie będzie tak źle. Dziękuję :)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 8 września 2013, 12:37 
Administrator

Noo to Hey wydaje mi się, że fajnie zaśpiewasz, także good luck!

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj