* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 25 stycznia 2013, 10:34 
Właściciel

Online: 1d 4h 53m 54s
GG: 0
Niezwykłe 2-dniowe warsztaty wokalne ? Kompletna Technika Wokalna!
23-24 lutego, KRAKÓW!

Warsztaty wokalne dla: profesjonalistów i amatorów, osób poszukujących skutecznych metod pracy z głosem, nowych brzmień, wyzwań muzycznych, dla tych, którzy wstydzą się swojego głosu lub uważają, że brak im słuchu, a także wszystkich, którzy kochają śpiew i muzykę lub .... po prostu chcą przestać tracić głos ?
po raz kolejny poprowadzi Katarzyna ?Kate? Idzikowska, Autoryzowany Nauczyciel Kompletnej Techniki Wokalnej w Polsce.

Kompletna Technika Wokalna (CVT) to wszechstronna, a zarazem b. prosta i szybka metoda - ?instrukcja obsługi głosu?. Opiera się na fizjologii /anatomii zamiast mitów i jest stosowana na całym świecie przez artystów związanych z różnorodnymi gatunkami muzyki. Jej popularność stale rośnie wśród wokalistów, aktorów, nauczycieli emisji, logopedów i innych osób zawodowo pracujących głosem.

WSZYSTKIE STYLE WOKALNE (śpiew rozrywkowy / klasyczny/ techniki mowy; mile widziani muzycy grający na instrumentach dętych) !

W czym CVT może Ci pomóc, m.in.:

1. usunięcie blokad / uwolnienie głosu / optymalizacja podparcia oddechowego
2. uzyskanie wysokich/niskich dźwięków (poszerzenie skali)
3. zwiększenie głośności w śpiewie [m.in. gospel, rock, heavy metal, pop] i w mowie
4. poprawienie intonacji
5. uzyskanie ostrego brzmienia / praca z efektami wokalnymi, m.in. przester (distortion), rattle, growl, grunt itp. [m. in. rock, blues, gospel, heavy metal, death metal, reggae]
6. vibrato/ornamentacje/melizmaty [m. in. pop/jazz/blues/soul, r?n?b, śpiew klasyczny], vocal breaks [m.in. country, rock, pop]
7. praca nad konkretnym stylem muzycznym (zmiana stylu wokalnego)
8. przyciemnienie/rozjaśnienie barwy głosu w śpiewie i w mowie
9. pogłębienie ekspresji artystycznej (interpretacja utworu)
10. improwizacja rytmiczna i melodyczna

Osoby, które nie miały dotąd kontaktu z CVT zapraszamy na kurs intro w 1-szym dniu warsztatów.

PRZEBIEG WARSZTATU:

Dzień 1:
15:30-18:30 - intro CVT: omówienie teoretycznych założeń techniki CVT (Kompletna Technika Wokalna, z ang. Complete Vocal Technique) w formie prezentacji i ćwiczeń w grupie.
18:30-20:30 - Masterclass: stosowanie techniki CVT w konkretnych przypadkach (praca indywidualna na utworach, grupa przysłuchuje się, obserwuje i powtarza ćwiczenia).

Dzień 2:
15:30-20:30 - Masterclass

Podczas sesji indywidualnych można pracować z każdym wyzwaniem wokalnym - bez ograniczeń tematycznych ?.

MIEJSCE:
Sala Szkoły Tańca Shock Mode (dawna siedziba "U Siemachy")
ul. Lea 55, Kraków

TERMIN:
23-24 lutego 2013 roku, godz. 15:30-20:30

CENA:
2 dni:
400 zł praca indywidualna (liczba miejsc ograniczona)
300 zł aktywny słuchacz

1 dzień:
200 zł praca indywidualna (liczba miejsc ograniczona)
150 zł aktywny słuchacz

INFORMACJE ORGANIZACYJNE I ZAPISY:
strefaglosu@gmail.com
tel.: +48 606 369 366

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń potwierdzona wpłatą zaliczki w wysokości 100 zł.

PŁATNOŚCI:

Zaliczka 100 zł . Konto do wpłat:
76 1140 2004 0000 3202 3120 7224
mBank Bankowość Detaliczna

w tytule: TYLKO imię i nazwisko, 23-24 lutego, Kraków

Pozostałą część opłaty za warsztat należy wnieść przelewem na konto najpóźniej do dnia 8 lutego (data wpływu środków na konto). Prosimy o wcześniejsze zgłoszenie, jeśli ktoś chciałby otrzymać fakturę VAT (uwaga: wystawienie faktury VAT dla instytucji/firm wiąże się z doliczeniem 23% podatku VAT !).

JEDZENIE I UBRANIE:
W trakcie warsztatu przewidzianych jest kilka krótszych przerw. Warto się wygodnie ubrać i zabrać wodę mineralną.

Więcej info:
http://strefaglosu.pl/
https://www.facebook.com/StrefaGlosu

Katarzyna Idzikowska
Obrazek

http://www.strefaglosu.pl

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 26 stycznia 2013, 19:08 

Online: 1d 20h 2m 6s
Ktoś był na takich warsztatach? Dla osoby początkującej to jest dobry wybór czy lepiej przeznaczyć tę kaskę na kilka lekcji indywidualnych?

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 26 stycznia 2013, 19:26 

Online: 17d 17h 3m 12s
Last był. Jak wróci z eskapady, to się pewnie wypowie ; )

Bohemian Rhapsody #1 Forever

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 stycznia 2013, 12:44 

Online: 30d 22h 47m 17s
oplaca sie, pewnie ze tak, masz cale intro cvt wiec wszystkiego po kolei sie dowiesz, dla poczatkujacego sie bardziej chyba oplaca - poznasz terminologie itd, a przy okazji jest duzo cwiczen praktycznych.

a jak bierzesz z indywidualna lekcja to sie przygotuj do niej, zastanow sie czego dokladnie chcialbys sie dowiedziec, musisz przyjsc z czyms konkretnym, pokazac np. piosenke i powiedziec co jest trudne, czego nie umiesz, bo kasia nauczy cie dokladnie tego czego ty chcesz

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 stycznia 2013, 22:21 

Ja gdybym zaczynał jeszcze raz przygodę z CVT również wybrałbym się na takie intro. W kilka godzin ogarniasz o co chodzi w CVT i masz kompleksowe spojrzenie na tą technikę. Wtedy masz większą świadomość, co jest dla Ciebie priorytetem i tworzy Ci się w głowie jakiś plan.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 stycznia 2013, 22:25 

Online: 29d 16h 15m 1s
pharmacoman napisał(a):
Ktoś był na takich warsztatach? Dla osoby początkującej to jest dobry wybór czy lepiej przeznaczyć tę kaskę na kilka lekcji indywidualnych?

Idź. Warto się zainteresować CVT, bo to metoda w prosty sposób opisująca zasady jakimi można kierować się śpiewając. Kasia w fajny i przystępny sposób wykłada, z dużym zaangażowaniem. Zyskasz. :)

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 23:33 

Online: 73d 2h 18m 50s
Wie ktoś, ile trwa taka lekcja indywidualna? Bo tak się zastanawiam, czy się nie przejechać (o ile są jeszcze miejsca oczywiście), bo w sumie mam takie dwa niewielkie problemy, które wolałabym usunąć. ;)

Sowa Opery

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 23:42 

Chyba 30min. Last był na takim intro w Krakowie kiedyś i z tego co pamiętam to pisał własnie o 30 minutach.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 2 lutego 2013, 01:02 

Online: 30d 22h 47m 17s
tak, bylo 30 minut - jak przyjedziesz na całe warsztaty to najprawdopodobniej twoje dwa małe problemy zostaną rozwiązane poza twoimi 30 minutami - a to ile jestes wstanie na tych 30 minutach sie dowiedziec to juz twoje .

ja wiem ze sie nie przygotowałem psychicznie i mentalnie do tego - wiem ze gdybym sie bardziej skupił mogłbym duzo wiecej , a tak, bylem rozkojarzony, myslami juz na koncercie ktory mialem wieczorem (zestresowany) wiec udało mi sie przecwiczyć 'tylko' 2 tryby - a mialem wtedy spore problemy akurat z nimi.

wreszcie - o dziwo - po 2 latach szkoly wokalnej gdzie kazdy mowil cos innego, po masach dociekliwych dyskusji i szukania nie wiadomo gdzie zrozumialem o co chodzi w podparciu, zrozumialem na czym polega przydzwięk , nasłuchalem sie sporo - tyle że ogarnięcie tego zajeło mi ponad pół roku - warsztaty byly w styczniu, ja w rejonach lipca/sierpnia zacząłem przejawiać symptomy że wiedza sie 'przyjeła' ;) a 'ostatecznie' weszło gdzies kolo pazdziernika - to oczywiscie jedna lekcja i nie znaczy ze teraz juz jestem mistrzem i w ogole czapki z głów - bo dalej mi mnóstwo brakuje w wielu rzeczach - ale to daje dobre pojęcie - ile mozna sie dowiedziec w ciagu 2 dni i 30 minut indywidualnej lekcji - ile to potem mozna rozkminiać.

wiec bez gadania i rozwlekania - jesli tylko masz hajs i spiewanie jest twoją pasją to nic nie da ci tyle radosci i statysfakcji co te warsztaty. po prostu. to zmieni twoj swiatopogląd i sposób patrzenia na nauczycieli spiewu. to jest inny level że tak powiem kolokwialnie.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj