przebre napisał(a):
Hej, dziękuję za wskazówki. Tak właśnie zauważyłem, że jestem spięty a to wynika z tego, że mam blokadę przed śpiewaniem. Nikt mnie nigdy nie wspierał w tym co robię i zawsze śpiewałem cicho aby nikt nie słyszał. Jak często robić to ćwiczenie i po jakim czasie powinno przynieść efekty? Pozdrawiam
To jest dobre, ale jako starter pack, jeszcze klasyczne lipprolle, nejnejneje i momomomy z SLS czy tam Bretta Maninga pasuje stosować.
Po jakim czasie efekty? Whell - to zależy od tego jak dobrze te ćwiczenia będziesz robił ale też od tego jak nieustawiony jest twój głos albo i nawet predyspozycji fizycznej.
Ja to polecam bo z tego co słyszę w Twoim akurat głosie; to w imho, do puki nie przejdziesz fazy "żubrowej", nie poczujesz pełnego głosu z rezonansem głowy, to będzie bardzo trudno Ci zrozumieć samogłoski, mody itd.
Ćwicz. a nie śpiewaj przez jakiś czas. Zrozumiesz jak zacznie wskakiwać. Wtedy to będzie już kwestia jednego dnia żeby zacząć zabawę z samogłoskami i zacząć ćwiczyć na piosenkach z tekstem.