* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 31 marca 2013, 18:54 

Online: 3d 16h 20m
GG: 0
Coś się poprawiło? Tym razem po polsku. ; )
Jakie nietrudne piosenki do śpiewania mi polecacie ?

http://ising.pl/nagranie/3ouppbp3fe,Ade ... n_the_deep - stare

http://szprotka24.wrzuta.pl/audio/8Tyc3AhnDZa/glos_282 - nowe

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 1 kwietnia 2013, 21:10 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Osadzasz gigantyczne dawki dźwięku w nosie. Do przesady. Przede wszystkim trzeba dać więcej twangu a mniej nosa. To pierwszy krok.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 2 kwietnia 2013, 03:27 

Online: 1d 15h 17m 8s
No racja strasznie nosowo.
Farna to bardzo zły wybór, śpiewasz to falsetem ona śpiewa to pełnym głosem, do Farny trzeba mieć bardzo silny głos, którego nie masz.
Adele kompletnie nie w timie, ale już prędzej Twój głos do tego pasuje.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 2 kwietnia 2013, 07:43 

Online: 1h 6m 18s
nosowo? można by się tym przejmować, gdyby cała reszta była dobra! wypadasz z rytmu, nie trafiasz w dźwięk...

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 2 kwietnia 2013, 11:50 

Nashville napisał(a):
Osadzasz gigantyczne dawki dźwięku w nosie. Do przesady. Przede wszystkim trzeba dać więcej twangu a mniej nosa. To pierwszy krok.

Dzięki za radę, nie zauważyłam, że śpiewam bardzo przez nos. :)

Zrobiłam jakiś postęp, czy stoję w tym samym punkcie ?

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 2 kwietnia 2013, 17:03 

Online: 1h 6m 18s
Zach napisał(a):
Ehhh nie załamujcie biednej papugi <lolz> to chyba nie działa motywująco :P skupmy się na pozytywach UuU :D masz wystarczający słuch muzyczny, poczucie rytmu i barwę a to bardzo ważne... no oczywiście jeżeli jesteś początkującą wokalistką :> a z czasem się wyrobisz ;) "śpiewasz to falsetem" WTF to zapowietrzony neutral O.o a zresztą u kobiet chyba nie ma falsetu. Pokaż mi kammeleonie gdzie ŚpIeWa FaLsEtEm??

owszem, jest... poczytaj definicję falsetu...

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 2 kwietnia 2013, 19:29 

Oczywiście, że u Kobiet występuje falset, ja to osobiście przekładam na górny rejestr u Kobiet. Można śpiewać falsetem piosenki, które się do tego nadają, jeżeli dźwięk ma być zaśpiewany wysoko i bardzo delikatnie, a piosenka Farny tym bardziej ten refren nie ma być zaśpiewany delikatnie czyli nie może być zaśpiewany górnym rejestrem. Przecież to w ogóle nie brzmi, to musi być pełnym GŁOSISKIEM zaśpiewane... Falset to sobie można zaśpiewać np Zombie-Cranberries albo Bring me to love-Evanescence i np to jak ona śpiewa na początku to jest FALSET damski a Ty mi będziesz mówił, że nie ma czegoś takiego jak falset u Kobiet... Jest tylko nazywa się to górnym rejestrem a potocznie falsetem...

U Kobiet wszystko co śpiewasz z płuc (bo to czuć skąd idzie) to dolny rejestr a to co z góry przy czym powinno się wypuszczać powietrze przez nos bardziej (nie mylić z nosowym śpiewaniem) to właśnie falset I wtedy czuć to bardziej na poziomie nosa, że te dźwięki idą tak "z góry"... I ona prawie wszystko tam śpiewa falsetem. Zaraz przesłucham i podam w minutach przykład kiedy.

Mam (Farna): Najbardziej "ewidentny" od momentu 0:53 do końca to co to niby jest wg Ciebie? PEŁNY NATURALNY GŁOS? :)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 3 kwietnia 2013, 03:36 

Tak czy siak nie można falsetem zaśpiewać wszystkiego tak jak mówisz, że zalezy od wokalistki bo to NIE BRZMI... Tak jakbym nie wiem "To nie ja byłam Ewą" zaśpiewała screamem :D To po prostu nie pasuje do niektórych piosenek :P

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 3 kwietnia 2013, 12:17 

Czy normalne śpiewanie i odsłuchiwanie zaśpiewanych piosenek, pomoże mi śpiewać czyściej?
Od pierwszego do nowego nagrania, nie próbowałam ćwiczyć codziennie.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 3 kwietnia 2013, 12:42 

Online: 30d 22h 47m 17s
jesli chcesz spiewac to musisz sie wziąć do pracy. nie ma innej drogi - z róznych miejsc sie zaczyna ale mozna stac sie tak samo dobrym jak ci co z poczatku 'lepsi' - trzeba wiecej pracy po prostu i od ciebie teraz wszystko zalezy.

masz problemy ze słuchem i z rytmem, weź jakis instrument na poczatek, pocwicz słuch, graj dzwiek na instrumencie i powtarzaj - jesli nie wiesz co jest czyste a co nie , to popros kogos kto sie zna o wskazówki.

potem technika wokalna - przede wszystkim musisz sie wyluzowac, jestes bardzo spięta, zupełnie niepotrzebnie. masz ladny glos, tak samo jak chyba wszyscy ludzie na swiecie tylko zle z niego korzystasz.

nie cwicz jakiegoś podparcia czy przydzwięku, trybów - to ci sie poki co nie przyda zupelnie, bo problemy sa jeszcze głebiej - jesli ci serio zalezy to znajdz program ear master i ucz sie, serio, kształcenie słuchu, godzina dziennie za pół roku zobacz efekty !

najlepiej jakbys za pół roku umiała sobie zagrać wszystkie tonacje dur i moll, zebys wiedziała jakie są interwały i najlepiej potrafiła je zaspiewac, akordy - wszystko ci sie przyda, musisz rozcwiczyć uszy, to jest podstawa podstaw - bez bardzo dobrego słuchu nie mozna byc bardzo dobrym wokalistą

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj