* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 marca 2013, 20:08 

Online: 4h 16m 17s
GG: 0
Hej.
Ostatnio daliście mi sporo cennych rad, z których starałam się jak najbardziej skorzystać. Mam nadzieję, że to, co mam do pokazania dzisiaj jest lepsze od poprzedniego mojego coveru ;).
Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=10Y_pmat ... e=youtu.be

Co o tym sądzicie..?

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 4 marca 2013, 21:17 

Online: 8h 4m 29s
Dla mnie było to bardzo przyjemne wykonanie. Wydaje mi się tylko, że śpiewasz trochę przez nos (albo masz taki głos), choć to utworowi nie szkodzi, stajesz się przez to bardziej charakterystyczna.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 10:48 

Online: 30d 22h 47m 17s
wydaje mi sie ze nie do konca trafiony repertuar - z muzyki w refrenach plynie energia a ty spiewasz lekko - to zadna wada, jesli taka jestes i chcesz lekko spiewac - super - kazdy jest inny.

co bys chciala zmienic w swoim spiewie ? nie chce ci podpowiadać w ciemno bo to ty ustalasz w jaką grasz gre a ja ci podpowiadam jakie sa dokladnie w niej zasady.

anyway - spiewasz bardzo ladnie, fajne masz ozdobniki (czyli na jednej samogłosce zmiany wysokosci dzwięku - zabawa nim) ladny masz glos i ogólnie dobrze to chodzi. ja bym szukał jeszcze większego luzu. posłuchaj sobie np. beaty bednarz - http://www.youtube.com/watch?v=CnQ_wXaEwnY

ona oczywiscie spiewa dlugo i jest niesamowita , spiewa tez glosniej od ciebie - ale posluchaj jak ona bardzo płynie, jej vibrato itd - to sie robi oddechem, musisz oddychac bardzo spokojnie i miarowo, odprężać sie oddechem. czaisz o co chodzi ? taki spokój w oddechu przełozy ci sie na spiew

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 6 marca 2013, 22:57 

Online: 4h 16m 17s
@LoveCat - mam taki głos :P

@last_child - zasugerowałam się rodzicami, oni stwierdzili, że powinnam pójść w kierunku muzyki, którą tworzy m.in. Sheryl Crow. Więc spróbowałam sił (parę nagrań pod rząd ;p) i chciałam też zasięgnąć opinii innych ludzi. Co do samego wykonania, to niestety nie mam warunków, żeby po pierwsze się to dobrze nagrało, a po drugie nie mieszkam sama. Nie dość, że nie chcę przeszkadzać innym, to samej mi to przeszkadza, kiedy nie mam swobody :). Z natury niespokojna jestem i pewnie się to w jakimś stopniu przekłada na śpiew hehe. A vibrato raz jest, raz nie. Nie zależy mi na tym w sumie mocno (póki co). Uważam, że to nie jest wyznacznikiem. Można super śpiewać, wiele osiągnąć i bez vibrato.
Co się tyczy zmian w moim śpiewie, to myślę, że wolałabym, żeby to było pewniejsze. Bo co się nagrywam i potem słucham, to wydaje mi się takie zmulone. Tzn. jakbym od niechcenia śpiewała. Po części pewnie jest to spowodowane ograniczoną swobodą hałasu, o czym wspominałam wcześniej, ale sądzę, że jest jakiś sposób, żeby to zmienić, tylko nie wiem jaki :).
Dzięki!

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 7 marca 2013, 13:21 

Online: 30d 22h 47m 17s
hmm, rozumiem. choć nie do konca sugerowałbym sie rodzicami - bo to jest ich pomysl na ciebie, a twój pomysl na siebie jaki jest ? to musi wypłynąc z ciebie co dokladnie chcesz robic, jaki gatunek, w jaki sposób spiewac - to chodzi o twoją wrazliwość wzgledem swiata.

co do spiewu - na razie oscylujesz miedzy lekkim curbingiem i neutralem, wszystkie górki sa zrobione neutralem bo nie chcesz miec powera i głosnosci - mowisz ze cie to krępuje itd. problem w tym ze musisz sie tego pozbyc i pocwiczyc jesli chcesz sie rozwijac i iść dalej :) plus jest taki, ze dobrze spiewasz, w dobry sposob kombinujesz, do takiego spiewu nie potrzeba zbyt wiele podparcia - wiec jak chcesz zrobic jakis wyzszy dzwiek głosniej to po prostu zwieksz podparcie - czyli na wysokosci przepony wykonaj prace którą kazdy początkujący i niewiedzący robi gardłem. jedyne co masz zrobic to zwiekszyc podparcie - dzwiek sam przeskoczy w któryś z głosniejszych trybów.

a vibrato - niby tak, mozna nie miec i osiagnac wiele bo w muzyce nie liczą sie tylko umiejetnosci ale też szczęscie czy sprzedajność, natomiast z doświadczenia wiem, że kiedy uzyskujesz całkowicie luźny dzwięk to vibrato samo sie wkrada , wiec ono nie powinno byc celem samym w sobie, ale kiedy sie pojawi to powinno cieszyc bo to znaczy 'level up'

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj