* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Tytuł: .
PostNapisane: piątek, 1 marca 2013, 20:15 
http://chances.wrzuta.pl/audio/1pLc2OFr ... n_bicycles

Wiecie, czasem ktoś ma problem zaśpiewać coś mocno, a ja tu miałam problem, jak to zaśpiewać, żeby było delikatnie. Czasem chciałam dodać jakieś wstawki, ozdobniki, ale średnio to wyszło. Ale ja jestem słabym krytykiem własnego głosu, może ktoś się wypowie?

PS Tak, wiem, że chrząkanie jest niezdrowe, tylko musiałam jakoś ukradkiem się ratować podczas nagrywania, bo dzisiaj nie jestem rozśpiewana, a miałam ochotę coś nagrać ;)

Ostatnio edytowano piątek, 4 lipca 2014, 15:03 przez yersinia, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: piątek, 1 marca 2013, 20:45 

Online: 97d 5h 35m 27s
Masz piękny głos tak wogole. Bardzo mi się podoba. Oj ale bedziesz brzmiec jak juz sie wyluzujesz... Jak marzenie.

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 00:18 

Online: 30d 22h 47m 17s
GG: 0
mnie sie podoba - jest troche niepewnie to pierwsze co sie rzuca - moze wystarczyłoby lepiej przecwiczyć melodie w kawałku.

albo to kwestia techniki albo wlasnie nieobeznania z utworem - wg mnie masz za dużo powietrza i jest za cicho - tak wiem, nie drzesz sie - bardzo dobrze, nie lubie zbytnio wyjców ostatnimi czasy więc plus - ale to że jest tutaj duzo neutrala to nie znaczy ze masz być rozprutym balonikiem - masz być ukłuta malutką szpileczką :)

wg mnie po prostu jak spiewasz tak cicho to sciskasz troszke gardło do tego, nie chodzi o to żeby sie drzeć jak najgłosniej mozna , ale przyciszanie się jest tak samo przesadą tylko w drugą strone - NATURALNIE - dla mnie to był klucz rozwiązujacy wiele problemów - spokojnie, naturalnie i bez napinki na 'muszę to zrobić najlepiej' - nie, niestety, zrobie tyle na ile umiem i sie znowu czegos naucze na błędach :)

także proponuje pobawić się ze zmniejszeniem ilości powietrza , i pamietaj, podparcie to jest rozszerzenie klatki piersiowej na dole (wciagnij brzuch - to dokladnie to co ma byc) i UTRZYMANIE jej w rozwarciu przez miarowe cofanie brzucha.

pewnie to wiesz a ja sie rozpisuje, interpretacja mi w kilku miejscach bardzo siadła :)

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 11:12 
Dziękuję za opinie :) Melodię znałam, dla mnie wyzwaniem było zaśpiewanie tego cicho - ostatnio ćwiczę technikę śpiewu tradycyjnego (ludowego) i się odzwyczaiłam śpiewania w takim stylu, a chciałam spróbować - więc chyba stąd te wszystkie problemy.

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 11:23 

Online: 30d 22h 47m 17s
to na pewno jak na cichce spiewanie jest troche za ciche, bo nie potrzebnie ograniczasz dzwięki i zbyt duzo powietrza tam jest. mam jedną dziewczyne ktora potrafi spiewac niesamowicie głosno, curbing czy OD wchodzą jej naturalnie z lekkością, a ostatnio ćwiczyła neutral i sciska gardło na nim (tak jak ty na tych wyzszych dzwiękach) nie pozwala temu wybrzmieć i ma za duzo powietrza.

ja, szczerze mówiąc w neutralu nie wydmuchuje z siebie więcej powietrza niż przy pakowaniu jakiegoś wysokiego dzwięku w OD/Edge - to wszystko sie rozchodzi o dzwięczność głosu, jeśli odkryjesz miejsce w którym twój głos powstaje i tam zaczniesz każdy dzwięk to bedzie duzo lepiej.

Jak chrypisz we fry'u to czuć gdzie to powietrze w gardle sie rozbija, ja mnw. czuje na lini zawiasów żuchwy, zaraz pod nimi - tam powstaje każdy dzwięk, czy to jest niskie E czy c2 - one nie są rozlatane po całym ciele tylko wszystkie wychodzą z jednego miejsca - wiadomo inaczej sie czuje każdy dzwięk, każdy tryb, ale początek zawsze daje im ten sam i w tym samym miejscu.

nie wiem czy sie wstrzeliwuje w twoja wyobraznie i czy pisze w miare jasno : )
pozdro

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 12:33 

Online: 17d 17h 3m 12s
Uroczy głos. Jesteś młodziutka i masz bardzo dużo czasu na rozwój. Jak wydobędziesz z siebie swój potencjał w całej okazałości, to będzie pięknie. Gdy pierwszy raz słuchałem, to we fragmencie 2:16-2:21 przyszła mi na myśl Amy MacDonald, takie miałem właśnie skojarzenie ;)

Bohemian Rhapsody #1 Forever

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 15:49 
Amy MacDonald? To niedobrze, koniecznie muszę to zmienić. Lubię jej piosenki, ale za głosem nie przepadam i nie chciałabym brzmieć jak ona :D

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 15:57 

Wcale nie musisz tego zmieniać, bo to tylko moje subiektywne odczucie. Według mnie jest to dobre. Gdyby Ci 100 osób powiedziało, że brzmisz jak ona, to dopiero mogłabyś rozkminiać czy w rzeczywistości tak jest. Ja wskazałem tylko krótki fragment a poza tym miejscem zupełnie nie brzmisz jak ona, więc spokojnie ;) Swoją drogą mi akurat jej głos się podoba, bo jest bardzo oryginalny. Lubię również głos Pink, bo jest miejscami fajnie nosowy. A Ty śpiewaj tak, żebyś przede wszystkim zaimponowała sobie a nie komuś :)

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 18:36 

Online: 8h 4m 29s
Podobało mi się :) Masz ładny głos, sama bym chciała mieć taki. Jedyne 'ale' jakie mam to wymowa niektórych słów w tekście piosenki, niedawno wróciłam z Londynu i wszystkich się teraz o to czepiam, chociaż sama nie umiem wymawiać idealnie ;]

PostNapisane: sobota, 2 marca 2013, 18:54 

W Londynie też nie mówią idealnie. Nie brałbym za wzór londyńskiego angielskiego i wcale nie mam na myśli cockney'a. Gdybyś posiedziała trochę w RPA i potem odwiedziłabyś Londyn, to znowu londyńska wymowa byłaby dla Ciebie 'niestandardowa'.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj