* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 29 stycznia 2013, 21:50 

Online: 77d 22h 20m 53s
GG: 0
Całkowicie na żywo nagrane paluszkiem shura.

https://www.box.com/s/suz4obmcmcslveypegzc

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 29 stycznia 2013, 22:59 

Online: 1d 20h 2m 6s
No, no, dobra robota :). Bardziej mi się podoba Twój wokal niż Piaskowy.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 29 stycznia 2013, 23:17 

Online: 29d 16h 15m 1s
Wokalnie bardzo fajnie. Nie faflunisz jak piasek i ładnie brzmisz. Delikatnie ale nie tak jak kiedyś, gdy było falsetowato. Teraz neurtal brzmi przyjemnie dla ucha. Miejscami jesteś pod dźwiękiem ("dziś" - chociaż ma bardzo ładne wibrato). To może być problem lekko niestrojącej gitary ;). Jak śpiewasz "deszczem", to kończysz dźwięk gubiąc powietrze, nie sądzę aby to było specjalnie. Posłuchaj, bo może się powtarzać w innych utworach.

Ta arytmika mnie zabija. Może zbyt uczulony jestem, ale jak noga mi się gubi, to się męczę. Rytm to kluczowy element muzyki. Taki Jackson jak śpiewał a cappella to rytmicznie było cudownie, nie trzeba było kapeli.

Anglojęzyczne bzyczenie, nieczytelne, na koniec mnie nie leży.

A tak a propos rytmu to posłuchaj tego:

http://www.youtube.com/watch?v=uo8SGCZ7cO4

Rytmicznie to aż się chce poszaleć. Brzmienie głosu takie sobie, ale ten rytm, aż całe ciało się rusza.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 30 stycznia 2013, 09:06 

Online: 17d 17h 3m 12s
Twoje wykonanie jest w moim odczuciu lepsze od Piaska. Bardziej 'soft', ale to mi się podoba. Super wibrato!

Bohemian Rhapsody #1 Forever

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 31 stycznia 2013, 01:33 

Online: 30d 22h 47m 17s
no no no ;] koko zupelnie inny czlowiek z ciebie juz wylazi :D

fajnie jest oglądać twoją droge na przestrzeni lat :> kiedys mi sie nie podobało, teraz mi sie podoba, to angielskie tez ! :D

ukręć sobie lepsze brzmienie na tej gitarce ! ile ty za nią dałes ? mowiles ze mega kozacka jakas , droga cholernie a to jedyne co mi sie niezbyt podoba, ze w angielskiej częsci masz fajne przejscia na niskich strunach i tak to nie brzmi (brzmieniowo) mimo ze zagrywki fajne.

to twoje ?

a w kwestii brzmienia gitary - ja bym dowalił basów, bo bez tego płasko brzmi, moze wymien struny :> ? dlugo juz hodujesz brudek na nich ;D ?

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 31 stycznia 2013, 13:46 

Online: 14d 20h 57m 15s
Kazde wykonanie bedzie lepsze od Piaska.

To jest jedno z wykanan Kokosza ktore mi akurat przypadlo do gustu. Dobrze ustawiony mikrofon sprawia ze Twoj glos jest duzy. Ladnie ustawiles. I mam wrazenie tez ze Twoj glos troszke dojrzal jest powazniejszy.

****** sie nie bede czepial. Na zywo jak sie spiewa zawsze cos moze uciec z roznych powodów...

Piosenka dramatyczna. A ty jak spiewasz slysze ze sie cieszysz. Ale rozumiem ze spiewanie sprawia Ci radość wiec bardzo dobrze. Emocje maja byc slyszane w spiewie jest to fudamentalne. Wazniejsze czasem od techniki.

Oby tak dalej. ;)

I nagraj co z miechem wkoncu cos Heavy. Masz warsztat wokalny duzy. To chociaz sprobowac mozesz. Nawet jesli natura twoja to light i mentol ;)
Pozdrawiam

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 31 stycznia 2013, 14:00 

Online: 77d 22h 20m 53s
Cytuj:
Kazde wykonanie bedzie lepsze od Piaska.

Czy ja wiem. Dla mnie to świetny wokalista. Na pewno słucha mi się go lepiej niż Cugowskiego czy Kupiche czy Rojka czy Perfect czy Lady Pank. Jego głos i sposób śpiewania mnie nie męczy tak samo jak Gawlińskiego i Badacha.

Cytuj:
Dobrze ustawiony mikrofon sprawia ze Twoj glos jest duzy. Ladnie ustawiles.

To pogłos z pomieszczenia sprawia takie wrażenie. Dość spory i krótki. Taki short plate bym rzekł.

:)

Nie będę ukrywał, że wiem co się polakom podoba w męskim wokalu i wiem jak uderzyć w grupę docelową. Sporo koncertuję i chałturzę. Ludzie są przyczajeni do mocnych męskich głosów, najczęściej działających w niższych tonacjach.

U nas taki James Blunt czy nawet Bruno Mars by nie przeszedł. Dla większości nie liczy się melodyjność, precyzja, piękno itd. Wokal męski ma być czysty i mocny - ot takie gusta. Jakieś piszczące murzyny rnb soul to nie mają się co pokazywać. Ludzie uznali by "fakt ładne" ale szybko by zapomnieli.

A osobiście dla nie takie śpiewanie jest piękne :) :) :) i właśnie tak na co-dzień sobie śpiewam....

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 31 stycznia 2013, 18:23 

Online: 97d 5h 35m 27s
Jesli chodzi o moją opinie to Piasek spoko ale to takie odspiewane bez wiekszego wkaldu z Twojej strony, jakbys sie nie starał.

Aleee na tym kawaleczku po angielsku poszlo cos z serducha i mialam ciary.... Obys brzmial zawsze tak prawdziwie jak w tym krotkim kawalku.

Co nagranie slysze to ciagle lepiej i lepiej brzmisz.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 31 stycznia 2013, 19:42 

Online: 14d 20h 57m 15s
Masz racje. Glos meski ma by mocny i czysty. I w nizszych rejestrach. Zgadza sie tak sie przyjelo. I ja tak tez uwazam. tez naleze do grupy tych ludzi. Mimo ze sam jestem tenorem i mam niedosc ze wysoki glos to jeszcze slaby.

Tylko serce do Heavy Metalu mam ;) I czysta stal w mych zylach plynie. Ale sie do tego nie nadaje.

Dla wiekszosci ludzi tak jak mowiles nie liczy sie piekno precyzja i melodyjnosc.
Wiekszosc ludzi nie rozumie poprostu muzyki. Najczesciej musi byc PROSTA PRYMITYWNA w tempie 120 ze stopą i Hi-hat na zmiane ;) i po tygodniu poprostu zapomniane ;)

Ale kazdy piekna widzi w czyms innym. Ja mimo ze Heavy Metal jest dla mnie ulubionym rodzajem muzyki to szanuje jednak kazdy dzwiek. Lubie posluchac sobie czegos innego lubie jak ktos uzeknie mnie czyms spoza mojej dziedziny. Nawet jak to jest DISCO POLO. Byly takie przypadki na karaoke ze sie mi nawet podobaly pewne nietypowe wykonania ;) Piaskowi mowie nie.... Nie znosze jego glosu. DLa mnie osoba piaska poprostu trąci chu...em. Nic na to nie poradze. Mimo ze jego piosenki sa niektore nawet bym pewnie posluchal, ale.... Nie w jego wykonaniu.

I jak juz mowilem... Nagraj cos z mięchem. Cos odskocz. Jestem ciekawy ile sily ma twoj glos. Chcialbym zebys cos takiego mocnego nagral. Czysto eksperymentalnie jak na dobrego muzyka i profesjonaliste przystalo.

Tylko zebys sie postaral i z emocjami. I nie cos w stylu CORNELA tylko np Godsmacka ;)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 2 lutego 2013, 00:20 

Online: 1d 9h 6m 53s
W sumie to ciężko coś więcej dodać, acaria słusznie zauważył, że rytmicznie to troche freestyle tu jest.
Głos super, mimo, że barwa do mnie nie przemawia, to bardzo mi się podoba... dopóki nie zacząłeś śpiewać po angielsku, jakoś tego nie czuję :)
Ktoś też wspomniał , że jakoś uśmiechnięte jest to wykonanie, o ile jesteś tego świadomym, to ok, ale jeśli nie, to musisz zwrócić na to więcej uwagi.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj