* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 czerwca 2012, 21:08 

Online: 14d 2m 3s
GG: 0
sobie tak dzisiaj pomyślałem, że czas nagrać kilka coverów bo dawno nie nagrywałem i chciałbym wiedzieć co wy na to oto one:

Kelly Clarkson - Because of you (piano version):
http://w666.wrzuta.pl/audio/2QNgX9hwB7u ... male_cover

I w końcu jakaś męska piosenka, tak wiem to trochę dziwne ale głownie słucham kobiecych wokali ;p

Shane Harper feat. Bridget Mendler - Wait For Me:
http://w666.wrzuta.pl/audio/9ATHvQGCQ4s ... r_me_cover

Ostatnio edytowano sobota, 30 czerwca 2012, 21:48 przez Arti1993, łącznie edytowano 1 raz

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 czerwca 2012, 21:17 

Online: 1d 20h 54m 8s
GG: 6306737
Ale to na poważnie?

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 czerwca 2012, 21:26 

Tak, muzykę akurat traktuję na poważnie...i wiem, że te nagrania nie są idealne, a jeżeli chodzi o Because of you, to nie słucham tego często i ten instrumental wziąłem z youtube więc dokładnie nie wiedziałem jak w tej wersji ma to brzmieć poza tym wiem, że ta piosenka jest trudna.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 czerwca 2012, 21:37 

Online: 42d 22h 7m 33s
A co z call me maybe? Nie bardzo cię słychać.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 czerwca 2012, 21:39 

Okej. Moja propozycja: wstań, rozluźnij się, otwórz szeroko buzię i wydobądź jakiś czysty, rezonujący dźwięk z głębi piersi. Nabrałeś jakiejś dziwnej maniery, spinasz się, nie kończysz słów, bo Ci tchu brakuje, podparcie wyjechało na wakacje, dużo nosa, frazowanie... Brzmisz jak po dwóch głębszych. Słyszysz, że jesteś obok? Ostatnie najlepsze, kilka fajnych momentów.

Na plus: ciekawa barwa, jest potencjał.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 czerwca 2012, 22:00 

Dusioł: Nie zauważyłem, że mi nie nagrało wokalu...musiałbym to nagrać na nowo, ale to już jutro...

Cavok: Z tym wstaniem będzie trochę problem, bo nie mogę chodzić...ale to myślę, że w śpiewaniu nie przeszkadza ponieważ wielu wokalistów śpiewa na siedząco. Oczywiście wiem, że łatwiej śpiewa się na stojąco, ponieważ wtedy wszystkie mięśnie są bardziej rozluźnione, no i przepona ma miejsce na rozmieszczenie powietrza, że tak to nazwę. A co do spinania to może i tak bo dzisiaj się nie rozśpiewywałem wgl, no i do kończenia słów pewnie masz rację bo moja instruktorka od wokalu też mi zwraca na to uwagę. No i co do tego, że jestem obok to wiedziałem, że mogą być z tym problemy i słyszę to bardzo dobrze. I co do ostatniego to pewnie dlatego, że to jest wykonanie męskie i łatwiej mi się to śpiewa, ale nie wiedziałem czy mamy podobną barwę ze sobą i skalę. A tych kilka fajnych momentów to w których miejscach? Bo wiesz chciałbym wiedzieć.

I to na plus to na prawdę fajna barwa? Ja myślałem, że mogłaby być lepsza...no i z potencjałem też myślałem, że słabo bo rodzinka nadal mi powtarza, że nie potrafię śpiewać, i nie powinienem tego robić.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 1 lipca 2012, 11:06 

To trochę tłumaczy. Podobno drugą najlepszą pozycją jest leżenie, może warto spróbować? Już pomijając to, com napisał wcześniej, dla mnie ciekawie brzmią w 2. nagraniu "know" (0:22), 0:32, 01:51, 02:20, potem Cię już lekko poniosło. Barwę się ma, jaką się ma, i trzeba to prędzej czy później zaakceptować. Innej nie będzie. A w moim subiektywnym odczuciu, twoja jest nietypowa i warto rozwijać, zobaczyć co z tego wyniknie. Rodziny na ogół nie warto słuchać.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 1 lipca 2012, 15:06 

Myślę, że to dobry pomysł...i na pewno tego spróbuję szczególnie, że teraz na wakacje skończyły się u nas w domu kultury zajęcia z emisji, a nie chcę przerywać bo jednak myślę, że tego nie powinno się przerywać.
I Ryjcio powiedz coś na temat nagrań ;p

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj