* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 17:35 

Online: 1d 7h 25m 28s
GG: 0
Hej :) Chciałam sie zapytać czy idę w dobrym kierunku , bo staram się słuchać waszych wskazówek i sama trochę pracować ,dlatego tutaj zamieszczam kawałek piosenki (znów) zespołu Paramore.
http://w32.wrzuta.pl/audio/12JDGOSfFbo/decode_by_my
Mam nadzieję że trochę lepiej jest ,bo nie zaciemniam ani "nie daje nosa" :)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 19:13 

Online: 4d 2h 12m 55s
Z przyjemnością się tego słucha. Chciałbym cię kiedyś usłyszeć na żywo, bo sprzęt trochę cię zniekształca, poza tym przy głośniejszych fragmentach nie wyrabia. Jaki masz mikrofon?
Technicznie - ja nie widzę jakichś większych błędów, może z wyjątkiem zdarzających się tu i ówdzie fałszów. Ale to wszystko da się poprawić, trzeba tylko duużo śpiewać :) A to jak na razie idzie ci bardzo dobrze. Świetnie, że nie śpiewasz sztywno i monotonnie, tylko wkładasz w swój wokal mnóstwo emocji.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 20:36 

Online: 77d 22h 8m 22s
fajnie. Ale strasznie nosowo. Strach się bać jak mocno zabrzmisz, jeśli wyeliminujesz nos ;p

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 20:39 

Neta właśnie pracuję nad nosowością. Może mój zły mikrofon mnie nie lubi i robi mi to na złośc :P Jak śpiewam to dotykam nosa i tam minimalne drgania są ale przy wyrazach z nosowymi głoskami, tak to tyci-tyci :) Umiem sobie "dodać" nosowości ale tutaj tego nie robiłam.
No ja mam Shure SV100.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 21:00 

Online: 77d 22h 8m 22s
jedziesz strasznie nosem. Nawet jak pod palcami czujesz tylko "tyci tyci" drgania, tzn., że nos jest. Jeśli chcesz śpiewać beznosowo, to jakiekolwiek drgania powinny być wyczuwalne tylko podczas śpiewania "n" i "m". I to tylko tych głosek, a nie wyrazów.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 26 czerwca 2012, 19:30 

Online: 4d 2h 12m 55s
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, z którą masz problem, mianowicie początek piosenki. Na wszystkich twoich nagraniach słychać, że masz problem z poprawnym ustawieniem i wysokością w pierwszych kilku słowach. Potem - wszystko samo ładnie ci wchodzi. Robisz jakieś "rozśpiewania" przed nagrywaniem, ćwiczysz chwilę wcześniej te piosenki? Bo wiesz, że początek jest najważniejszy :)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 27 czerwca 2012, 12:57 

Tak rozśpiewuję się ok.30 minut czasem mniej lub więcej, też ćwiczę piosenkę kilka razy przed nagraniem ;P

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 28 czerwca 2012, 10:35 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Nie wiem czemu nie widzę mojego komentarza, wydaje mi się, że już się tu wypowiadałem.

Pierwsza podstawowa sprawa trzeba zmniejszyć nos. Nie mówię, że go masz wywalić całkowicie ale słychać, że rezonans się cholernie tam wpycha do części nosowej. Całkowite wywalenie nosa jest zajebiście trudne, natomiast zmniejszenie go jest tylko "cholernie trudne". Musisz nad tym popracować, bo traci bardzo wokal na tym.

Góry są na styk jakoś wykrzyczane, bardziej głos śpiewa Tobą niż Ty głosem, także musisz popracować nad samogłoskami, podparciem i utrzymywaniem odpowiednich ilości twangu na całej skali (chociaż to twangu się chyba nie ma tu co czepiać). Wiem, że to trudne ale trzeba znaleźć jakiś temat o samogłoskach, może jakieś sample i w tych modach, w których śpiewasz trzeba te samogłoski troszkę poustawiać. Możesz to oczywiście robić na czuja, szukać komfortowego ustawienia. Na wysokich dźwiękach wysoka samogłoska musi być dobrze ustawiona i baaardzo dobrze podparta, strumień powietrza musi sprawiać, żeby się trzymała tak jak Ty chcesz, nie może nic uciekać. Pilnuj, żeby w górach nie wchodziło rykowisko, może być zaśpiewane bardo głośno ale staraj się nie wykrzykiwać, w kawałkach Paramore H.Williams czy jak jej tam ma wszystko ładnie ustawione, dzięki czemu wyrabia na koncertach, zwróć uwagę jak ona śpiewa poszczególne samogłoski, jest jakąś pochodną SLS co prawda ale robi to dosyć dobrze bez względu na wszystko.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 30 czerwca 2012, 19:45 
Bardzo mi się podoba. Zwłaszcza słowo "here" w refrenie - takie stanowcze.

Masz naprawdę świetną skalę, posługujesz się bez problemu mocnymi, wysokimi dźwiękami. Naprawdę przyjemnie się słucha. Szkoda, że sprzęt trochę zniekształca.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 3 lipca 2012, 16:08 

Musze powiedzieć że zaczełam pracowac nad tą piosenką i wiem czemu śpiewałam nosowo .. nie otwierałam wystarczająco szeroko ust, lekko je rozchylałam (kiedys jak byłam na lekcjach śpiewu .. takie za darmo podczas ferii :D to nauczycielka powiedziała mi żebym szerzej usta otwierała bo między "a" "e" "o" nie widzi różnicy w ułożeniu ust), dlatego część powietrza mi do nosa wędrowała. W końcu czegoś się nauczyłam :) Mam nadzieję że jeśli popracuję nad tym to będę mogła się pochwalić lepszym wykonaniem tej piosenki :)

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj