* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 16 czerwca 2012, 18:14 

Online: 1d 7h 25m 28s
GG: 0
Hej :))

http://w850.wrzuta.pl/audio/6W5J7Xfs1NW/ignorance_by_me

Tak więc chciałabym sie dowiedzieć jakie robię błędy i co Wam nie pasuje w tym nagraniu. Chyba mam za jasną barwę do rocka , ale chciałabym go śpiewać. Nie uczęszczam na żadne zajęcia, niestety. :/
Miłego słuchania :D

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 16 czerwca 2012, 18:18 

Online: 214d 12h 55m 49s
Nosek i nieotwieranie ust.

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 16 czerwca 2012, 20:49 
Bardzo fajna barwa się ukrywa pod tą nosowością! Momentami naprawdę nabierasz takiego ciekawego brzmienia, jakby śpiewanie od niechcenia.

Nie masz aż tak bardzo jasnej barwy, naprawdę, zdarzają się jaśniejsze (wiem z autopsji) :D A nos dodatkowo rozjaśnia. Jeśli pozbędziesz się nosowości, barwa stanie się jeszcze bardziej mocna w brzmieniu i nie będzie tak jasna, ale naprawdę, nie jest źle, podoba mi się :)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 czerwca 2012, 15:09 

Online: 4d 2h 12m 55s
Nie fałszujesz - dobrze. Mało trochę twangu - mniej dobrze. Nosowość jest, ale nie cały czas. To ty grasz podkład? Jeśli tak - wow, jestem pod wrażeniem, tak grać i jeszcze do tego zaśpiewać. A od 1:15 do 1:39 nie mam się jakoś do czego przyczepić, chyba tylko do jakości nagrania, bo w studiu to by zabrzmiało perfekcyjnie.
Ale żeby nie było tak dobrze - potem, gdzieś od 1:45 śpiewasz strasznie niewyraźnie, nie znam oryginału, nie wiem czy tak ma być, ale mnie się jakoś nie podoba. Popracuj nad tym i będzie OK.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 czerwca 2012, 17:27 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Nos dodaje Ci nonszalancji, trzeba szerzej otwierać buzię, żeby było wyraźniej, bo jest cholernie niewyraźnie.

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 czerwca 2012, 18:01 

Ta nosowość chyba wynika z tego "kopiowania amerykanów" (czytałam Twój post Hubbie92 na temat nosowości), bo śpiewałam"o" i minimalne drgania są , ledwo wyczuwalne, tak samo jest jak robię e,i,a. Zatkałam nos przy śpiewaniu i w wyrazach bez "m,n,ń" itp. głos się nie zmieniał i jakoś normalnie mogłam śpiewać bez "zatkania". Czy to może być wina rozśpiewywania się na "ni" ? Wykonywałam też te ćwiczenia z filmików które wrzucił Hubbie92 , najwyżej będę się rozśpiewywać też na "go" i "ma, me ,mi, mo mu". Co do takiego "pomrukiwania" to chciałam jakoś jak najbardziej upodobnic się do Hayley , bo tego "kopiowania" mam jaśniejsza barwę i mnie to trochę drażni.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 czerwca 2012, 19:36 

Online: 77d 22h 8m 22s
o matko, dziewczyno, jesteś genialna *.* Akurat głos masz jakiś niższy, więc idealny do rocka :)

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 czerwca 2012, 20:12 
Administrator

Online: 186d 12h 51m 21s
Co do tych postów z nosowością i tego tematu to może on komuś i pomoże ale mnie osobiście przysłowiowego ****** dał :)
Do poprawienia emisji i nosowości trzeba się zabrać troszkę od innej strony, trzeba popracować nad rezonansem, bo nos głównie wchodzi jak rezonans jest skierowany nie tak jak należy. Z resztą Ozzy kiedyś na forum chyba wspominał gdzieś o cofaniu rezonansu czy coś takiego w celu wywalenia nosa, nie wiem czy na forum czy do mnie ale kombinowałem w tym kierunku co on robił no i zmienia to trochę brzmienie ale nos wychodzi, także niech tu napisze o tym :p

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 19 czerwca 2012, 10:58 

Online: 70d 23h 55m 10s
Masz wielki potencjał. Tylko nosa trochę wywal.

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 19 czerwca 2012, 16:16 

http://w412.wrzuta.pl/audio/8omgqcL7WqP/trololo tutaj jest nagranie gdzie nie zaciemniam nic , staram sie otwierać szerzej usta i wyraźniej śpiewać , mam nadzieję że nie ma tutaj "nosowości" a przynajmniej jest jej mniej, bo ja nie słysze tutaj "nosa". Nagrywałam "na szybko" czyli bez wyrównywania dźwięków i pogłosów , w dodatku zrobiłam to bez rozśpiewania .. niestety mało czasu miałam akurat. Jest kilka pomyłek językowych to wiem . :P nie nagrywałam do końca.

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj