* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 15 czerwca 2012, 11:50 

Online: 50d 6h 21m 40s
GG: 0
http://patpatpatpat.wrzuta.pl/audio/2dk ... a_aguilera
Przepraszam, za mój angielski..
Nie wiem, czy kiedykolwiek zabrzmię w refrenie dalszym tak jak bym chciała, I z racji tego, że wielu rzeczy nie ogarniam, to nie wiem może Wina samogłosek, podparcia, zacisku, pewnie wszystkiego jednocześnie ; p fajnie byłoby się nie spinać i wszystkie dźwięki zaśpiewać dźwięcznie z mocą i komfortowo

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 czerwca 2012, 18:20 

Online: 1d 7h 25m 28s
Końcówka mnie poraziła .. próbujesz się ratować jak możesz a wszystko jest tak cięzkie, obolałe .. po prostu Twój głos jest tak zmęczony tym że mi ciężko tego słuchać bo nie dość że brak podparcia i wszystko leci na gardle. Od pierwszych słów słychać że śpiewasz to z wysiłkiem, a nie lekko ,jak powinno być. W dodatku końcówki jakoś zaniżasz , nie możesz utrzymać się na odpowiednich dźwiękach i nagranie nie ma składu w sobie. Mi się strasznie nie podoba bo śpiewanie to nie ćwiczenia sportowe gdzie trzeba się wysilać , już po 2 minucie głos Ci zaczyna drżeć i nie utrzymujesz się w tonacji. Od 2:30 to już wszystko upadło. Krzyczysz , w dodatku jest nosowo. Wyższe dźwięki strasznie partolisz , nie wchodzisz kompletnie , przyciszasz dźwięki i jest taki przeskok.
Jak dla mnie lekarstwem na wszystko jest porządna rozśpiewka przed śpiewaniem , mnóstwo filmików "vocal warm up" jest na youtube. Na pewno brak Ci twangu , jest nosowo , musisz otwierać szerzej usta i sie tak nie spinać. Jeśli nie wydasz z siebie takich dźwięków jak Chistina to sie nie spinaj bo nie każdy może :)

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 czerwca 2012, 18:56 

Chciałam się sprawdzić i wiem ze wyszła kupa że tak powiem :) Rzadko śpiewam takie wyczyny, dzięki za opinię ;D
Faktycznie, nie byłam rozśpiewana, śiewałam z rana. Tutaj byłam bardziej rozśpiewana troszkę : http://patpatpatpat.wrzuta.pl/audio/5Xk ... yrup_honey lecz mój problem to spinanie się niestety

Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 17 czerwca 2012, 23:39 

Online: 70d 23h 55m 10s
Tam neutral jest tylko czasem. Pod koniec to prawie OD, tylko że niewyważony jeszcze, spięty. Jest również i dynamika. Ten drugi utwór brzmi całkiem fajnie.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 18 czerwca 2012, 09:05 

Oczywiście nie jest to powalający wykon, z czego zdaję sobie doskonale sprawę, właśnie coś tam próbowałam pod koniec , kombinowałam, lecz nie wyszło :D Tylko w neutralu czuję się, że tak powiem "bezpiecznie" heh, jeszcze strasznie błądzę i nie ogarniam, ale mam nadzieję , że w końcu uda mi się uzyskać ładny Overdrive bez spinek :)

Nieprzeczytany postNapisane: sobota, 23 czerwca 2012, 15:55 

Online: 97d 5h 35m 27s
Najgorsze jest zwalczanie swoich gupich nawykow, a Ty masz ich sporo jak kazdy poczatkujacy.

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj