* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 20:14 

Online: 41d 3h 17m 46s
GG: 0
Z góry przepraszam za drugi refren a konkretniej za falset. Wyszedł komicznie ale z lenistwa nie chciało mi się już nagrywać jeszcze raz. Po za tym chyba lepsze nagranie jakościowo od poprzedniego ;) Czekam na krytykę ^^

http://patrz.pl/mp3/wicked-game-cover

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 20:57 

Online: 69d 50m 13s
Wkońcu coś mojego ulubionego zespołu xD .

Ogólnie to ładnie nawet brzmi. Początek powinieneś niżej i pełniej troche . Twangu praktycznie nie słychać (czyt. ja nie słyszę , a ja słaby jestem w takiej ocenie) . Nie wiem co z tą chrypą , nie boli cie gardło od tego ? . Te wersy co wyżej tak dziwnie brzmią mógłbyś to bez tej chrypki nagrać ?

No i ogólnie w aranżacji HIM-u wszystko dosyć głośne(doły też) , i bez chrypy jest.

Podsumowując: czekaj na ocene kogoś wiarygodniejszego , ja chciałem skomentewać głownie ze względu na to ze lubię ten utwór ;]

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 17 kwietnia 2012, 15:32 

Jak znajdę chwilę czasu to myślę, że nie byłoby problemu nagrać bez chrypki tych wyższych partii. Co do tej chrypy to gardło mnie absolutnie nie boli, mogę tak cały czas. Ale i tak dziękuję za komentarz ;)
Mam nadzieje, że jeszcze ktoś się wypowie na mój temat ;)

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 18 kwietnia 2012, 07:00 

Online: 18h 41m 42s
Kojarzę Cię. Nagrywałeś "Don't cry" ostatnio.

W sumie kawałek znam (i lubię) z oryginału, więc to z nim porównuję siłą rzeczy Twoje wykonanie.

Na lepszym majku słychać, że już sporo potrafisz. Fajna barwa (niska!), wibrato i to na cichych dźwiękach, jest też całkiem nastrojowo. Doły są bardzo interesujące. Rockowe. Trochę jednak nosa chyba wychodzi.

Górki mi nie leżą (od "I never dream...:). Słyszę dużo nosa. Jeśli już dodawać chrypę do tego kawałka (a czemu nie? :) ) to moim zdaniem bardzo naturalną, lekką, zdrową w brzmieniu (i oczywiście w produkcji :-)). Twoja brzmi siłowo. Może jakbyś miał podkład z uderzeniem to by tak nie raziło. A z samym klasykiem się kłócą.

Ten "falset" to chyba nie jednak nie falset tylko head (sam jeszcze niedawno miałem problem z rozróżnieniem, ale chyba już ogarniam różnicę). Falset brzmi mięciutko, kobieco, jest z powietrzem.

PS: Przesłuchałem wersję HIM. Widać do czego się odnosisz. Myślę że spokojnie możesz zrobić to lepiej od nich. Poważnie.

Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 19 lipca 2012, 15:13 

No to odświeżam. Udało się nagrać w nieco lepszej jakości ^^
http://w18.wrzuta.pl/audio/3UO9yuxM4le/ ... me_-_cover

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 20 lipca 2012, 15:42 

Online: 42d 22h 7m 33s
Twoje wibrato jest fantastyczne!
Falsety w nowszej wersji brzmią lepiej, jak dla mnie. Jednak słyszę tutaj jeszcze więcej nosa niż we wcześniejszej wersji. O ile to nie jest z twojej woli, to postaraj się coś z tym zrobić, bo w dołach brzmi nieciekawie. Ogólnie bardziej mi się podobają twoje wyższe dźwięki (z zarąbistą barwą) niż niższe.
Pierwszą wersję lubiłem bardziej :) Ta chrypka dodawała w cholerę emocji.

Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 20 lipca 2012, 15:57 

Hehe, a ja od zawsze uważałem, że moje góry są słabe. A ten nos może też jest jeszcze bardziej słyszalny bo trochę za dużo basu podkręciłem do micro ;P. A co do chrypki, widzę zdania są podzielone. Z oryginalnym intrumentalem starałem się nieco jak oryginał zaśpiewać. A tam jak sobie sam śpiewałem to całkowita swoboda i kombinowałem ;P

Drukuj 

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj