* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 08:49 

Online: 77d 22h 20m 53s
GG: 0
Wg mnie śpiewasz dobrze. Jest od groma coverów tego numeru. super zaśpiewanych.

Do moich ulubionych należy:

I z 10 innych, prawie każdy to super śpiewa :) Wdzięczny numer do śpiewania. Tylko trzeba pamiętać żeby wchodzić na head voice w refrenie. Nawet jak zaśpiewasz falsetem będzie ładnie.~
|
|
|
> http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PVBjI4aqrtg#t=44s

po prostu utwór nabierze innego charakteru

Miłego śpiewania. Nie słuchaj się zbytnio rad tylko śpiewaj jak Ci serce podpowiada.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 08:57 

Online: 1h 49m 53s
kokoszka napisał(a):
Wg mnie śpiewasz dobrze. Jest od groma coverów tego numeru. super zaśpiewanych.

Do moich ulubionych należy:

I z 10 innych, prawie każdy to super śpiewa :) Wdzięczny numer do śpiewania. Tylko trzeba pamiętać żeby wchodzić na head voice w refrenie. Nawet jak zaśpiewasz falsetem będzie ładnie.~
|
|
|
> http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PVBjI4aqrtg#t=44s

po prostu utwór nabierze innego charakteru

Miłego śpiewania. Nie słuchaj się zbytnio rad tylko śpiewaj jak Ci serce podpowiada.

co znaczy wchodzic w head voice? wiesz moze dlaczego zaczynam refren nizej niz w oryginale?

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 09:05 

ryjcio napisał(a):
okkoo napisał(a):
co znaczy ze mało dzwiecznie? roznica jest taka ze w ciezszej wersji sa dwa wokale i jeden z nieco inna melodia. czy spiewanie oktawe nizej jest niedozwolone? niestety nie wyciagne tak wysoko zaczynajac zwrotke od tej nuty. dlatego pytam wlasnie co robie zle, bo bez melodii bez problemu refren spiewam wyzej...

Śpiewanie oktawę niżej nie jest niedozwolone, ale jest znaczna różnica w brzmieniu.\

Mało dźwięcznie oznacza, że jest mało dźwięcznie :D Możesz zaśpiewać wręcz przesadnie delikatnie, z powietrzem i małą ilością "pazura", mało metalicznego przydźwięku, a możesz dać dużo metalicznego przydźwięku, który sprawia, że śpiewasz głośniej i te dźwięki bardziej rezonują. Wtedy też głos jest bogatszy w harmoniczne. I właśnie tego metalu w głosie mi brakuje, wszystko jest takie matowe.

dzieki, mysle jednak ze kwestie te dotycza raczej profesjonalnych wokalistow, ja jestem totalnym amatorem xD

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 09:12 

Online: 2d 18h 27m 17s
Jednak sam fakt tego że nie wiesz co to jest head voice, mimo że daleko szukać nie trzeba - świadczy o tym że jesteś leniem, oczywiście bez urazy. Jednakże jeżeli komuś zależy, to powinien o tym czytać i też samemu się uczyć - bo możemy Ci powiedzieć że w head voice nie wchodzisz bo za mało dajesz przydźwięku/podparcia - ale nie jestem pewien czy moje słowa nie będą wyrzucone na wiatr.

:)

Mimo to powodzenia, przełam się i czytaj. Bez świadomości daleko nie zajedziesz !

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 11:37 

last_child napisał(a):
no to po co umieszczasz nagrania? badz sobie dalej totalnym amatorem i nie chciej od ludzi rad skoro masz takie odpowiedzi na wszystko - szanuj czas innych. zagladnij do skarbca, przeczytac wiekszość tematów, dowiedz sie co to jest head voice i co znaczą inne pojęcia.

To o czym mówi ryjcio nie jest dla profesjonalistów, to jest wlasnie dla totalnych amatorów którzy chca stać sie troszke mniej amatorscy.

nie miałem pojęcia o tym, ze te pojęcia sa tu wyjaśnione. twoja odpowiedź byla nieuprzejma. powiedziałbym gowniarzowska. jestem wdzieczny za każdy komentarz i poświęcony czas.

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 11:46 

MATTmjusik napisał(a):
Jednak sam fakt tego że nie wiesz co to jest head voice, mimo że daleko szukać nie trzeba - świadczy o tym że jesteś leniem, oczywiście bez urazy. Jednakże jeżeli komuś zależy, to powinien o tym czytać i też samemu się uczyć - bo możemy Ci powiedzieć że w head voice nie wchodzisz bo za mało dajesz przydźwięku/podparcia - ale nie jestem pewien czy moje słowa nie będą wyrzucone na wiatr.

:)

Mimo to powodzenia, przełam się i czytaj. Bez świadomości daleko nie zajedziesz !

nic nire będzie rzucone na wiatr xD poprostu aktualnie pisze z komorki i ptzegladanie forum jest niewygodne. w domu odnajde potrzebne pojecia. mam nadzieje ze przydzwiek i podparcie tez sa wyjasnione xD dzieki!

Nieprzeczytany postNapisane: środa, 11 lipca 2012, 12:15 

Online: 12d 19h 25m 11s
http://wiki.vocal.tk/Twang
http://wiki.vocal.tk/Podparcie_oddechowe

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj