* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj 

Nazwa użytkownika:
Hasło:

Zapamiętaj mnie

Regulamin działu

Wzór tworzenia wątku:
[Wykonawca] - [Tytuł piosenki], ewentualnie [Użytkownik] - [piosenka autorska], [Wykonawca] - [Tytuł 1, Tytuł 2...]
Przykłady:
[Linkin Park] - [Numb], [Jaco91] - [Mój song], [Coma] - [System, Sierpień, Święta]

Wątki niezatytułowane według powyższego wzoru będą usuwane!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 15:23 
Cytuj:
brzmisz jak zakonnica troche, spiewające zakonnice nie są takie ekstra spoko.

Jak zakonnica to znaczy jak? Zaciemniam? To jest akurat możliwe, bo walczę z nosowością, a metoda na nosowość to wysokie podniebienie.
Cytuj:
spiewasz bardzo lekko

To jest najmocniejsze brzmienie, jakie mogę z siebie wydobyć na chwilę obecną i mnie samej wydawało się, że to jest mocne... a jednak znowu się nie udało, znowu pewnie w większości neutral, dziecinne brzmienie, mnóstwo rejestru głowowego... Tak się staram, a nic nie wychodzi.
Cytuj:
to nie jest raczej piosenka dla ciebie

Nie będę rezygnować z takiego repertuaru, bo w ten sposób się na pewno niczego nie nauczę, to byłoby pójście na łatwiznę ;)
Cytuj:
naucz sie na czyms innym co tobie przychodzi najłatwiej

Nie znam piosenki, którą mogłabym śpiewać z emocjami, po prostu. Ta wydawała mi się dla mnie najbardziej pod tym względem odpowiednia, ale też nie na tyle, żeby ją odbierać osobiście, bo ja muzyki w ogóle osobiście nie odbieram tzn. nie dlatego, że nie chcę, tylko zwyczajnie nie znam utworów, które by do mnie pasowały. Ale to już jest zupełnie inna kwestia.

Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2012, 16:40 

Online: 12d 19h 25m 11s
GG: 0
Błąd, metoda na nosowość to luźne podniebienie, a potem zabawa wysokością. Może być nawet stosunkowo nisko, ale odpowiednie ustawienie sprawi, że nosa nie będzie, tutaj przykład najjaśniejszego ustawienia bez nosa.
http://www.youtube.com/watch?v=ManKLKeTYn4

Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 26 czerwca 2012, 20:38 

Online: 4d 2h 12m 55s
Brzmisz może nie jak zakonnica (musiałabyś nie mieć zupełnie twangu i na maksa rozjaśniać) ale może bardziej jak Sharon del Adel w delikatniejszych kawałkach (np. Angels albo Somewhere).
Też mi się często wydaje, że mój głos jest cięższy niż w rzeczywistości. Mogę ci jednak coś poradzić. Po pierwsze, tutaj będę musiał zaprzeczyć własnej sygnaturce, zaśpiewaj coś niżej. Po drugie, głośniej i mocniej. A po trzecie, rzecz jasna, Więcej Twangu!
May D forz B wit U
Voyt

Drukuj 

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

* Zarejestruj  * FAQ    * Szukaj   * Zaloguj